SPOR - 27 Ağustos 2022 Cumartesi 00:01

İbrahim Üzülmez: 'Hedefe giderken dikenli yollardan geçeceğiz'

A
A
A
İbrahim Üzülmez: 'Hedefe giderken dikenli yollardan geçeceğiz'

Eyüpspor Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, takımlarından beklentilerin yüksek olduğunu ancak hedefe giderken dikenli yollardan geçeceklerini söyledi.

Spor Toto Süper Lig’in 3. haftasında Eyüpspor evinde Yeni Malatyaspor’u 3-2 mağlup etti. Maçın ardından basın toplantısında açıklamalarda bulunan Eyüpspor Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, zor bir maç olduğunu ifade ederek, “Kazandık ama bizim için kolay bir maç olmadı. Beklentiler yüksek. Rakiplerin sıkı defans yapması, 1-2 bölgede oyunu kabullenmesinden dolayı alan bulamamızdan kaynaklanan sıkıntı yaşıyoruz. Hafta içi ne kadar çalışsak da bu anlamda ilk 45 dakikada oyun olarak beklentilerin uzağında kaldık. Burada Malatya’nın da direnci çok istekli olmasından kaynaklanıyor. İkinci yarı oyuncuları uyarmamızla beraber daha agresif ve hücumda etkili olmaya başladık. Duran toplarla attığımız gollerle galip geldik. Rakibimizin de duran toptan yediği goller vardı. Biz de hafta içi yaptığımız çalışmaların karşılığını aldık. 3 maçta 7 puan benim için iyi ama oyun olarak beklenti yüksek. İnsanların bizden beklentisi var.

Eyüpspor her maçta kazansın evet ama çok kolay değil. Bize yollar güllü olmayacak. O hedefe giderken dikenli yollardan geçeceğiz. İyi bir takımız, fiziksel olarak iyi olduğumuz sürece üstesinden gelemeyeceğimiz takım yok. Bu anlamda oyuncularıma güveniyorum. Bugünkü galibiyetten dolayı oyuncularımı kutluyorum. Malatyaspor elinden gelen gayreti gösterdi. Cihat hocayla mücadele ediyorlar. Bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum. Transfer bitmedi bizde. Hafta içerisinde aramıza katılacak 1-2 arkadaşımız var. Bir orta saha, belki sol bekte arayışımız var. Başkanla konuştuk. Hafta içi netleştikten sonra isimler açıklanır” dedi.

Ozan Buğra Koşar - Oğuzhan Ort

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Dağlarda çiriş otu bereketi Doğu Anadolu Bölgesinde ve Erzincan’da bu günlerde çarşı pazarda sıkça görülen çiriş otu dağlarda yaban hayvanlarının da ilgisini çekiyor. Bahar ayları ile birlikte Erzincan’ın yüksek kesimlerinde ortaya çıkan çiriş otu vatandaşlar tarafından toplanmaya başlandı. Munzur Dağlarında yerli ve yabancı birçok kişiye rehberlik yapan Murat Aydemir, yaptığı gözlemlerde dağ keçilerinin de çirişi yediğini ifade etti. Dağlarda doğal olarak yetişen çirişten birçok yemek yapıldığını anlatan Aydemir, çirişten yapılan turşunun ayrı bir lezzet olduğunu söyledi. İnsanlar yüzyıllardır yaşamın neredeyse her alanında bitkilerden faydalanıyor. Bazı bitkiler tıbbi faydaları sebebiyle sağlık alanında kullanılırken bazı bitkiler besin bazıları ise boya ya da süs bitkileri olarak kullanılıyor. Çiriş otu da bu bitkilerden bir tanesi. Latincede Asphodelus aestivus L. olarak bilinen ve Zambakgiller familyasına ait olan çiriş otu, çoğu bölgede güllük, dağ pırasası, kirkiş otu, sarı zambak, yabani pırasa ve yeling otu olarak biliniyor. Toplumun büyük bir kısmı bazı hastalıkların tedavisinde tıbbi bitkilere başvuruyor. Bitkisel tedavi yöntemlerinin yan etkilerinin olmadığı ya da daha az olduğu düşünülmesi buna büyük bir etken olarak gösteriliyor. Çiriş otu da bölgede halkın tercih edilen bitkilerin başında yer alır. Çirişten birçok yemek yapılıyor Meryem Badayman, Ekin Dinçel ve Ayla Ünver Alçay tarafından yapılan bir araştırmada çirişin; yabani bir ot olup yenilebilmesinin yanında vitamin, antioksidan, lif ve mineral içerikleri ile vücudu besleyen özelliğe sahip olması sebebiyle yaygın olarak tüketildiği belirtildi. Çiriş otu, Afrika, Arap ülkeleri, Türkiye, Mısır ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde görülen bir bitki türü. Türkiye’de Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor. Çiriş otu genel olarak zararsız ve faydaları ile ön planda olan bir bitki olarak biliniyor. Bunun yanında çirişin yaprakları henüz tazeyken de yenilebiliyor. Ayrıca çirişten çorba ve birçok yemek de yapılıyor. Haşlandıktan sonra yumurta ile kavrulması ya da peynirle de karıştırılarak yufka ekmek içinde yeniliyor. Ayrıca kaşila diye adlandırılan bir yemeği de yapılıyor. Sevilen yemeklerden biri olan kaşila, çirişin kaynatılıp, içerisine bulgur katılarak, katılaşıncaya kadar pişirilmesiyle yapılıyor. Katılaştıktan sonra içi çukurlaştırılarak yağ dökülüp ve servis edilip yeniliyor.