GENEL - 17 Nisan 2018 Salı 15:36

Vali Çeber, mahalle ve köy muhtarlarıyla bir araya geldi

A
A
A
Vali Çeber, mahalle ve köy muhtarlarıyla bir araya geldi

Karabük Valisi Kemal Çeber, İçişleri Bakanlığı Genelgesi doğrultusunda toplumun tüm kesimlerine daha geniş bir şekilde ulaşılması, vatandaşların ilgili kurumlara müracaatlarını doğrudan ulaştırabilmesi amacıyla merkez mahalle ve köy muhtarlarıyla bir araya geldi.

Karabük Valisi Kemal Çeber, İçişleri Bakanlığı Genelgesi doğrultusunda toplumun tüm kesimlerine daha geniş bir şekilde ulaşılması, vatandaşların ilgili kurumlara müracaatlarını doğrudan ulaştırabilmesi amacıyla merkez mahalle ve köy muhtarlarıyla bir araya geldi.


Karabük Öğretmenevinde yapılan ve vatandaşların istek, öneri ve şikâyetlerinin alınıp değerlendirildiği Muhtarlar Toplantısına Vali Kemal Çeber’in yanı sıra Belediye Başkanı Rafet Vergili, İl Jandarma Komutanı J. Albay Cihan Ulukaya, İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, İl Defterdarı Osman Koçaş, İş-Kur İl Müdürü Coşkun Güven, İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı, SGK İl Müdürü İsmail Yıldırım, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Çetin, DSİ Şube Müdürü Yasin Devrim, Mahalli İdareler Müdürü Engin Eren, Merkez Mahalle Muhtarları Dernek Başkanı İbrahim Harmanbaşı, Merkez Köy Muhtarları Dernek Başkanı Enver Kemik ile mahalle ve köy muhtarları katıldı.


Toplantıda mahalle ve köy muhtarlarımıza hitaben konuşan Vali Çeber, “Elimizdeki imkânlar nispetinde fırsat buldukça köylerimizi ve mahallelerimizi ziyaret etmeye gayret gösteriyoruz. Yine de ilimizin her tarafını bilecek kadar tepelerimizi, yollarımızı ve köylerimizi öğrendik. Uğrayabildiğimiz yere kadar uğradık, birçok muhtarımıza misafir olduk. Her köyümüzün ve mahallemizin sorunlarını, takip edilmesi gereken konularını sistematik bir şekilde takip etme potansiyeline de sahip oluyoruz. Sizlerle en çok iş yoğunluğu olan kurum müdürü arkadaşlarımız da aramızda. 7-8 aylık bir süreyi tamamladım, bu süre zarfından hem devlet yatırımları anlamında, hem mahalli idareler yatırımları anlamında özel idareler, hem de mahalli yatırımlar anlamında belediyelerimiz gayet güzel işler yaptı, yapmaya da devam ediyoruz” dedi.



“Projelerimiz normal seyrinde devam ediyor”


Çeber, projelerin seyrinde devam ettiğini ifade ederek “Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ek Binanın arsa problemi halledilemiyordu Elhamdülillah onu hallettik. Kardemir Kavşağı ve Zonguldak bölünmüş yol projemize kadar faaliyet izlemesi gerektiği seyir içersinde ilerliyor. Karabük Belediyemiz üst geçitlerden, asansörlere, yeni yollardan, çocuk parklarına kadar birbirinden güzel birçok faaliyetler yürüttü. İlk geldiğim gün de ifade ettiğim gibi bizim çalışma şeklimiz 7 den 77’ye herkes bizim mesai arkadaşımızdır. Bu anlayışıyla karşılıklı konuşarak, görüşerek, istişareler yaparak hareket ediyoruz. Yeni geliştirdiğimiz ve zaman içerisinde göreceğiniz bir sürü projemiz var yakında onları uygulamaya başlayacağız. İldeki bu 8 aylık zaman zarfından atanmış ve seçilmiş görevlilerin uyum içerisinde çalışıyor olması beni mutlu etti. İmkânlarımız doğrultusunda, güzel planlamalar ile taleplerinizin ve sorunlarınızın kısa süre halledilebilmesi için herkes elinden geleni yapıyor. Sizlerde köylerinizin ve mahallelerinizin sorunlarını takip ediyorsunuz. Sizler, bizden daha çok bulunduğunuz bölgenin sorunlarını, ihtiyaçlarını, geçmişini biliyorsunuz. Biz devletin bütçesiyle, öncelikleriyle, stratejik planlarıyla, yapılması gerekenleriyle uyumlu hale getirmeye çalışıyoruz. Hepinizin de bildiği üzere ülkemiz çok hassas bir dönemden geçiyor. Elhamdülillah devletimiz çok büyük ve çok güçlü bir ülkeyiz. İçinde yaşayan bazı kesimler bunu hissetmese de ya da hissetmiyormuş gibi yapsa da bunca badireye rağmen çok güçlü bir ülkeyiz. 8 aylık süre içerisinde 6 tane bakanımızı ilimizde ağırladık, değere 700-800 trilyonları bulan devlet yatırımlarının açılışını yaptık. TR81 bölgesiyiz, ilimizde işsizlik oranı üç hafta önceki verilerde yüzde 8,5’du, şimdi yüzde 7,2’ye düştü. Geçen sene mevduatı en çok artan il Karabük ilimiz, borçlanmaya en az ihtiyaç duyan il Karabük ilimiz. Bazen içinde bulunduğumuz ve sahip olduğumuz değerin, imkânların farkında olamayabiliyoruz. Aynı uyumla, aynı kararlılıkla devam edersek halledilmesi gereken çok işimiz var. Yol, su ve kanalizasyon sorunlarımızın hepsini köy-köy, mahalle-mahalle biliyoruz. Hepsini bir anda halletmek mümkün olmayabiliyor. Biz bu birlikteliği, uyumu, karşılıklı anlayışı, birbirimize sahip çıkmayı aynı şekilde devam ettirmemiz lazım. İş sezonumuz başlıyor, biz bütün planlamamızı yaptık. Hızlı bir sezona gireceğiz, bütün kamu kurumlarımız gerekli planlamalarını yaptı sizlerde hazır olun yoğun bir tempoyla koşacağız. Merkezde de Belediye Başkanımın gerekli planlamaları yaptığı biliyorum, dışarıdan da güzel kaynaklar sağladı. Anlamsız-anlamsız üyeliklerimiz vardı yıllık 50-60 milyar verilen, aboneliklerimiz vardı hepsini kaldırttırdım bu paralarda bize kaldı, bu paraların hepsi sizlere inşallah hizmet olarak dönecek. Özel İdaremiz, Belediyemiz ve diğer kamu kurumlarımızla aynı birlik ve birliktelik içerisinde çalışacağız inşallah” diye konuştu.


Muhtarların talep, şikâyet ve isteklerini dinleyen Vali Kemal Çeber, sorunlar ve taleplerle ilgili olarak kurum müdürlerine söz vererek taleplerle ilgili bilgi paylaşılmasını sağladı. Sorunların imkânlar ölçüsünde çözüme kavuşturması için gerekli çalışmaların yapılması talimatını veren Vali Çeber belirtilen sorunları kendisi de not alarak takipçisi olacağını ifade etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bartın Amasra sokakları Ruslarla doldu Rusya’nın Soçi kentinden kalkan "Astoria Grande" adlı kruvaziyer gemi 898 yolcu 438 personeli Bartın’ın Amasra Limanı’na ulaştı. Bartın’ın doğal güzellikleriyle ünlü turizm kenti Amasra ilçesine, 898 yolcu ve 438 kişilik mürettebatıyla gelen, 193 metre uzunluğundaki ve 30 metre genişliğindeki 11 katlı Astoria Grande gemisi, bölgeye Nisan ayının son seferini gerçekleştirdi. Amasra’nın tarihi sokaklarını dolduran turistler, güneşin ve denizin keyfini çıkardı. Sabah saat 08.00 sıralarında ilçeye gelen Rus turistler, rehberler eşliğinde Amasra Müzesi, Çekiciler Çarşısı, Büyük Liman, Amasra Kalesi ve Kemere Köprüsü gibi tarihi ve kültürel yerleri gezdi. Akşam saat 17:00 sıralarında gemiye dönen Rus turistler, Amasra’yı ve Türkiye’den çok etkilendiklerini belirterek, tekrar gezmeye geleceklerini ifade etti. Bartın Belediye Başkanı Recai Çakır ise, Rus turistleri taşıyan Astoria Grande gemisinin bu ayki son seferini gerçekleştirdiğini hatırlatarak, önümüzdeki ayda geminin her hafta Amasra’ya seferi olacağını kaydetti. Çakır, "Astoria Grande gemisi bayram sonrası tekrar ilçemize geldi. Nisan ayının son seferi 898 yolcu, 438 personel ile geldi. Amasra turizmini hareketlendiren ve Astoria Grande gemisinin yolcularını da mutlu eden bir sefer daha gerçekleştirildi. Mayıs ayı içerisinde de bir aksilik olmazsa her hafta gemi ile Amasra halkının buluşması sürecek" diye konuştu. Akşam saat 18.00 sıralarında hareket eden dev gemi, Amasra Limanı’ndan sahil güvenlik botu ve römorkör eşliğinde ayrıldı.
Ankara Gölbaşı Belediyesinin borcu belediye binasına asıldı Ankara’nın Gölbaşı Belediyesi’nin borçlarının yer aldığı afiş belediye binasına asılarak halka duyuruldu. Toplam borcun 1 milyar 60 milyon 485 bin 153,66 Türk Lirası olduğu ifade edildi. Gölbaşı Belediyesine borç pankartı asıldı. Asılan pankarta belediyenin borcu 1 milyar 60 milyon 485 bin 153,66 TL olarak duyurulurken, aylık gelir gider farkının ise 55 milyon 402 bin 621,55 TL olduğu belirtildi. 31 Mart yerel seçimlerinden sonra açıklamalarda bulunan Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, nüfusa oranla Türkiye’nin kişi başına düşen en borçlu belediyesini devraldıklarını belirterek, “Bu çok acı, çok üzücü bir tablo” demişti. Odabaşı’nın sözleri Türkiye’de gündem olurken o tablo belediye binasına pankartla asılarak halka duyuruldu. Belediye binasına asılan tabloda toplam borç 1 milyar 60 milyon 485 bin 153,44 TL olarak açıklandı. Toplam gelirin 26 milyon 600 TL, aylık personel giderinin 68 milyon 800 bin TL, aylık kredi taksit ödemesinin 13 milyon 12 bin 66,76 TL, aylık gider-gelir dengesindeki farkın ise eksi 55 milyon 402 bin 621,55 TL olduğu belirtildi. Belediye binasının ön cephesine asılan pankartta şu bilgiler yer aldı: "Cari Piyasa Borcu: 453 milyon 150 bin 189,88 TL Ticari Banka Kredi Borcu: 199 milyon 454 bin 117,95 TL Ticari Banka Kredi Borcu Faizi: 107 milyon 585 bin 881,55 TL İller Bankası Kredi Borcu: 32 milyon 314 bin 292,14 TL İller Bankası Kredi Borcu Faizi: 8 milyon 187 bin 191,65 TL Vergi Borcu: 33 milyon 496 bin 428,22 TL SGK borcu:4 milyon 81 milyon 354 TL Elektrik borcu: 3 milyon 252 bin 187,78 TL Kamulaştırmasız el atma sonu ödenecek: 15 milyon 428 bin 380,70 TL İade edilecek teminatlar: 20 milyon 972 bin 818,70 TL Sözleşme kesintileri: 2 milyon 181 bin 971,55 TL Diğer çeşitli emanetler: 7 milyon 382 bin 196,20 TL Kesilen kamu kurum payları: 13 milyon 137 bin 381,22 TL Belediye şirketi (BELLAS) vergi/SKK ve piyasa borcu: 159 milyon 860 bin 762 TL Belediyenin toplam borcunun 1 milyar 60 milyon 485 bin 153,66 TL." Aylık gelir-gider dengesi İller Bankası kanalıyla aylık gönderilen belediye payı ile aylık personel maaşı ve kredi taksit ödemeleri ise şu şekilde oluştu: "İller Bankası aylık tahakkuk tutarı (Nisan 2024): 26 milyon 600 bin TL Aylık personel gideri (maaş/vergi/SKK) yaklaşık: 68 milyon 800 bin Aylık kredi taksit ödemesi: 13 milyon 012 bin 66,76 TL Aylık fark:-55 milyon 402 bin 621,55 TL." “Kıymetli Gölbaşı halkının bilgilerine sunuyorum” Asılan pankarta “Kişi başına düşen borç miktarı hesaba katıldığında Türkiye’nin en borçlu belediyelerinden birini devraldık. Kıymetli Gölbaşı halkının bilgilerine sunuyorum” notu da düşüldü.