GENEL - 06 Ağustos 2018 Pazartesi 13:12

Yaz okulu öğrencilerinden muhteşem final

A
A
A
Yaz okulu öğrencilerinden muhteşem final

Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi ( SAKEM ) tarafından çeşitli branşlarda düzenlenen yaz okulu kursları kapsamında düzenlenen yılsonu etkinliklerinde çocuklar gösterdikleri performansla göz doldurdu.

Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi ( SAKEM ) tarafından çeşitli branşlarda düzenlenen yaz okulu kursları kapsamında düzenlenen yılsonu etkinliklerinde çocuklar gösterdikleri performansla göz doldurdu.


SAKEM, Halk Eğitim Merkezi ve İlçe Müftülüğü ortaklığında düzenlenen kurslarda öğrendiklerini düzenlenen etkinlikte gösteren miniklerin heyecanları da gözlerden kaçmadı.


Programın açılış konuşmasını yapan Halk Eğitim İlçe Müdürü Sezai Öztaş, “Öncelikle gerçekleştirilen eğitimlerde kendilerinden desteklerini esirgemeyen Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız Dr. Fatih Ürkmezer başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyor, evlatlarımızı gösterdikleri başarılardan dolayı tebrik ediyorum. Kurslarımız inşallah artarak devam edecek” dedi.


İşaret Dili kursu öğrencilerinin gösterilerinin ardından Safranbolu’ya kazandırılan Müzik Okulu öğrencilerinin performansları takip etti.


Etkinlik SAKEM kursiyerleri tarafından gerçekleştirilen el sanatlarının sergilenmesi ve unutulmaya yüz tutan çuval yarışı, halat çekme, yumurta taşıma gibi oyunlar ve yarışmalar ile sona erdi.


Yoğun programı nedeni ile programa katılamayan Ürkmezer, çocukların yaz okulu süresince 72 farklı alanda eğitim aldıklarını belirterek, “Çocuklar, SAKEM’in tüm şubelerinde 8 hafta boyunca hem yaz tatillerini kaliteli geçirme fırsatı hem de yeni yeni alanlarda diledikleri eğitimi alma fırsatı yakaladılar. Biz geleceğimizin teminatı çocuklarımızı çok seviyor, onları geleceğe hazırlama, çok daha güzel yarınlar verme adına çeşitli projeler üretiyoruz. Gerçekleştirdiğimiz yaz okulu etkinlikleri ile de güzel vakit geçirmelerini amaçlıyoruz. Bu bağlamda yaz dönemi boyunca, Müzik, Kuran, İşaret Dili, Sporun çeşitli dallarında eğitim alan çocuklarımız boş vakitlerini değerlendirirken, sosyalleşmeleri de sağlanmış oldu. Ben öncelikle sadece yaz okulunda değil, sürekli işbirliği içerinde olduğumuz İl Müftülüğümüz ve Halk eğitim Müdürlüğü yetkililerimize, SAKEM yetkili ve eğitmenlerimize, daha da önemlisi bizlere güvenip çocuklarını emanet eden, çalışmalarımızı destekleyen Safranbolu halkına teşekkür ediyor, tüm evlatlarımızı tebrik ediyor gözlerinden öpüyorum” dedi.


Programın sonunda çocuklara pamuk şeker ve patlamış mısır ile çeşitli ikramlar yapıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Kırsal mahalleler istedi, Başkan Ahmet Akın çalışmayı başlattı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, kırsal mahallelerin en önemli isteklerinden olan tarla yolları çalışmalarını hızla başlattı. Büyükşehir, 4 milyon dönüme yakın tarım arazisinde tarla yolu düzenleme çalışmaları yapıyor. Tarıma ve kırsal mahallere ayrı bir önem veren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, göreve geldiği günden bu yana muhtarlar ve kırsal mahalle sakinleriyle dirsek temasını bırakmadı. Kırsal mahallelerde tarımsal üretim yapan Balıkesirlilerin talepleri üzerine Başkan Ahmet Akın, tarla yollarının düzenlenmesi için Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı’na talimat verdi. Bunun üzerine; bugüne dek 8 ilçede tarla yolu düzenleme çalışmalarını tamamlayan Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, Bandırma’nın Aksakal Kırsal Mahallesi’nde de yeni tarla yolları açma ve mevcut yolları düzenleme çalışmalarını sürdürüyor. Bu sayede tarımla geçinen Balıkesirliler: ekim ve hasat dönemlerinde arazilerine daha konforlu şekilde ulaşabilecek, traktörler ve tarımsal ekipmanların yıpranma süreleri uzayacak. Yeni açılan yollar sayesinde ulaşım mesafeleri kısalan çiftçiler, yakıt giderlerinden de tasarruf edebilecek. Ayrıca bozuk yollar nedeniyle tarımsal araç devrilmesi sonucu meydana gelen can kayıplı trafik kazaları önlenecek. ‘20 İlçeye ’de aynı hizmet’ Kırsal kalkınmaya yönelik destekleriyle üreticilerin her daim yanında olacaklarını belirten Başkan Ahmet Akın, ‘Tarla yollarımızın hepsini düzenleyerek üreticilerimizin tarımsal alanlara sorunsuz şekilde ulaşmalarını sağlayacağız. Zeytinliklerimizi de unutmadık, o bölgelerde de tarla yolu düzenleme çalışmalarımız devam edecek. Uygulamamızı diğer ilçelerimizde sürdüreceğiz. Bölgelerdeki incelemelerimiz devam ediyor” dedi.