ASAYİŞ - 22 Şubat 2018 Perşembe 16:24

Yeni doğan bebeğini dereye atan anneye 18 yıl hapis cezası

A
A
A
Yeni doğan bebeğini dereye atan anneye 18 yıl hapis cezası

Karabük’te 6 yıl önce evde doğurduğu bebeği dereye atarak öldürdüğü iddia edilen anneye 18 yıl hapis cezası verildi.

Karabük’te 6 yıl önce evde doğurduğu bebeği dereye atarak öldürdüğü iddia edilen anneye 18 yıl hapis cezası verildi. Yargıtay tarafından bozulan davada olaydan 3 sene sonra serbest kalan anne ve babanın yargılandığı davada karar çıktı.


Olay, 3 Ocak 2012 tarihinde Karabük’ün Cumayanı köyünde meydana geldi. İddiaya göre, Yağmur Gül (27) isimli kadın, kanaması olduğu gerekçesiyle doktora başvurarak düşük yaptığını, çocuğunun ölü doğduğunu söyledi. Kadını muayene eden doktorlar, düşük yapılmadığını, normal doğum olduğunu belirleyerek şüpheli durumu jandarmaya bildirdi. Bunun üzerine jandarma ekibi, köyde yaptıkları çalışmada derede yeni doğmuş bebeğin cesedini buldu. Ankara Adli Tıp Kurumunda yapılan otopsi sonucu bebeğin kordonunun bağlanmadığı, kan kaybı ve soğuktan öldüğü, daha sonra dereye atıldığı tespit edildi.



Müebbet hapis cezası verilmişti


Olay sonrası çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan anne Yağmur Gül (27) ile eşi Numan Gül’e (29) 11 Eylül 2012 yılında Karabük Ağır Ceza mahkemesinde görülen karar davasında kasten ve tasarlayarak adam öldürmeden dolayı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.



3 yıl sonra serbest kaldılar


Yeni doğan bebeklerini kasten öldürme suçundan Karabük Ağır Ceza Mahkemesince müebbet hapis cezasına çarptırılan anne Yağmur Gül ve eşi Numan Gül’ün avukatları tarafından temyize giden karar Yargıtay 1. Ceza Dairesi tarafından verilen hükümle bozularak dosyanın yeniden görülmesi üzerine iade edildi. Bunun üzerine 3 yıl tutuklu kalan anne ve baba tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Yargıtay 1. Ceza Dairesi tarafından anne Yağmur Gül’ün ‘gebelik sonrası ortaya çıkan psikozların neden olup olmayacağının’ tespiti açısından Adli Tıp’tan alınacak raporlara göre ceza verilmesinin talep edilmesi üzerine yapılan tetkiklerde kadının cezai sorumluluğunun tam olduğu tespit edildi. Bunun üzerine görülen davada anne Yağmur Gül, 10 Mayıs’ta ikinci defa tutuklanarak cezaevine gönderildi.



18 yıl hapis cezası verildi


Karabük 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye devam davada karar verildi. Mahkemede tutuklu sanık Yağmur Gül ile tutuksuz yargılanan Numan Gül ve avukatları hazır bulundu. Görülen karar davasında baba Numan Gül beraat ederken, anne Yağmur Gül’e ‘kasten öldürmenin ihmali davranışla işlemesi’ suçunu işlediği anlaşıldığından 22 yıl hapis cezası verildi. Cezaya 1/6 oranında indirim yapılarak Yağmur Gül’ün 18 yıl 4 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Karşıyaka Başkanı Ergüllü’den stadyum açıklaması Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, futbol takımını bir üst lige çıkarınca stadyum konusunda ellerinin güçleneceği düşüncesine sahip olduğunu söyledi. İzmir’in en köklü kulüplerinden birisi olan Karşıyaka Spor Kulübü, 25 yıldır kendi stadyumuna kavuşmak için verdiği mücadeleyi sürdürmeye devam ediyor. İlk ihalesi 2014 yılında yapılan, 2015’te ise temelleri atıldıktan sonra hiçbir işlem yapılmayan Yalı’daki arazi atıl bir şekilde kalırken, 31 Mart’taki yerel seçimlerden önce bu durumla alakalı hareketli günler yaşandı. Eski Karşıyaka Belediye Başkanı ve şimdiki İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, stadyumun yapımı için sözler verirken, Karşıyaka Spor Kulübü İler Ergüllü de konuyla alakalı önemli açıklamalarda bulundu. Ergüllü, “Stadyum mitingi çok güzel oldu. Bizleri yalnız bırakmayan camiamıza ve taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Ciddi bir ses getirdiğimize inanıyoruz. Mitingden bir gün önce benim İsmail Küçükkaya’ya çıkmam, orada CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in verdiği sözler, zaten eskiden Karşıyaka Belediye Başkanı olan şimdi de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olan Cemil Tugay’ın verdiği sözlerin hepsi stadyumun yapılması yönünde oldu” diye konuştu. “Stadyumumuza kavuşmak istiyoruz” Şampiyon olarak üst lige çıkmanın stadyum konusunda önemli bir durum olduğunu vurgulayan Ergüllü, “Bizim yapmamız gereken; futbol takımımızı bir üst lige atarsak, stadyum konusunda elimizin güçleneceğini ve siyasi olarak bize destek olan kişilerinde bu güçle birlikte elinin rahatlayacağını düşünüyorum. Hamza Dağ başkan da bu olayın üzerinde ciddi bir şekilde duruyor. Biz kulüp olarak siyasetin üstünde, sadece bize destek olmalarını ve Karşıyaka’nın stadyumuna kavuşmasını istiyoruz. Bunun için de tüm girişimlere başlayacağız. Ama öncelik, ligin tamamlanması ve kulüpteki kendi seçimimizi bitirmemiz. Kısa bir sürede değişimler olmasa da önümüzdeki sezondan itibaren bir şeylerin başlayacağını söyleyebiliriz” dedi.