ASAYİŞ - 15 Şubat 2018 Perşembe 19:56

Karaman’da sahte para operasyonuna 3 tutuklama

A
A
A
Karaman’da sahte para operasyonuna 3 tutuklama

Karaman’da polisin düzenlediği sahte para operasyonunda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 4 zanlıdan 3’ü tutuklandı.

Karaman’da polisin düzenlediği sahte para operasyonunda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 4 zanlıdan 3’ü tutuklandı.


Karaman İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, bazı kişilerin İstanbul’dan temin ettikleri sahte paraları Karaman’da piyasaya süreceği yönünde bilgi aldı. Bunun üzerine ekipler, takibe aldıkları şahısların içinde bulunduğu otomobili Karaman- Koya yolu üzerindeki uygulama noktasında beklemeye başladı. Şüpheliler Ali Y., İshak D., Muhammet A. ve Özbekistan uyruklu Nelya U.’nun içinde bulunduğu ve ön camında ’Polis Emeklileri Derneği’ yazılı sahte araç tanıtım kartı bulunan otomobili uygulama noktasında durdurdu. Otomobilde yapılan aramada 200 TL’lik 225, 100 TL’lik de 76 sahte banknot ile 1adet sahte çek ele geçirdi. Ali Y.’nin yapılan üst aramasında da adı ve fotoğrafının yer aldığı, Polis Emeklileri Derneği yazılı sahte üye tanıtım kartı ile Emniyet ve Huzur Polis Haber Gazetesi yazılı basın tanıtım kartı buldu.


Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinden sonra adliyeye sevk edilen şüphelilerden Ali Y., İshak D. ve Muhammet A., tutuklanarak Karaman M Tipi Kapalı Cezaevine gönderilirken, Özbekistan uyruklu Nelya U., ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mardin Teknoloji çağında gün geçtikçe okuma oranı düşüyor Mardin’de öğrenciler, teknoloji çağında okuma oranının düştüğünü dile getirdiler. Mardin’de kütüphanelerde ders çalışan öğrenciler, okuma alışkanlıklarının her geçen gün düştüğünü söyledi. Okuma alışkanlığının ailede başlaması gerektiğine dikkat çeken Okan Hakan, "Kitap okumaya küçük yaşta başlanmalıdır. Ailenin vermesi gereken bir alışkanlık olması gerekiyor. Yaşa göre okunacak kitap değişir. Kitap okuma konuşma, diksiyon için çok yararlıdır. İlk başta aile, daha sonra okulda bununla ilgili bilgi verilmelidir. Teknolojiye göre kitap tercih edilmesi daha faydalı diye düşünüyorum" dedi. Okuma oranlarının düşmesini teknolojinin gelişmesine bağlayan Fahriye Kübra Teken ise, her türlü bilgiye internet yolu ile erişim sağladıklarını söyledi. Teken, "Her türlü bilgiye oradan ulaşmaya sahip olduk. İnsanlar teknolojiyi daha kolay bulduğu için oraya yöneliyor ama bence okumanın tadı daha farklı. Bu alışkanlığı pandemi döneminde edindim. O zamandan beri düzenli okumaya gayret ediyorum. Ayda üç kitap bitirmeye çalışıyorum. Okumadan önce olaylara daha düz bakıyordum. Kitap okuma alışkanlığı edindikten sonra insanlarla empati kurabildiğimi, hayata daha farklı baktığımı, duygusal ve manevi açıdan daha çok geliştiğimi fark ettim. Kitap okumak insanın bakış açısını genişletiyor. Kitap okumaya başlayan bir daha bırakamayacak. Çünkü kendi içinize çekiliyorsunuz ve bir nevi o karakterlerin hayatında yaşıyorsunuz. Sizin tanıdığınız insanlar gibi oluyorlar. Tanıştığınız her insan, giriştiğiniz her işte daha farklı bakmayı öğrendiğiniz için size bu tarz bir katkıda bulunuyor. Aynı zamanda Türkçemi geliştirmeme de katkısı oldu. Kitap okuyacak herkes bu şekilde faydalanabilir" diye konuştu.