EĞİTİM - 20 Ekim 2018 Cumartesi 13:38

KMÜ öğrencilerinden kitap tahlili

A
A
A
KMÜ öğrencilerinden kitap tahlili

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) İlim ve Medeniyet Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen ‘Zaman, Mekan, Şahsiyet’ okumalarına bir yenisi daha eklendi.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) İlim ve Medeniyet Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen ‘Zaman, Mekan, Şahsiyet’ okumalarına bir yenisi daha eklendi.


KMÜ Çalıştay Salonunda düzenlenen etkinlikte Zeynep Gazali ve eseri "Zindan Hatıraları" ele alındı. Moderatörlüğünü İslami İlimler Fakültesi öğrencilerinden Meryem Soylu’nun yaptığı okuma programına çok sayıda öğrenci katılarak tahlilleri ve incelemeleri ile etkinliğe katkıda bulundular. Zeynep Gazali’nin hayatı ile ilgili kesitleri paylaşan Meryem Soylu şunları söyledi: “Zulme karşı dik duruşu ile elifi anımsatan Zeynep Gazali, şahsiyeti ile biz gençlerin örnek alabileceği bir kişi olmuştur. Gazali, bu kitabını da ‘Allah yolunda olanlara’ ithaf ederek verdiği mücadeleyi kaleme almıştır. Biz de bu bilinçle hareket ederek kitapları okumakla kalmayıp irdelemeye gayret gösterelim. Unutmayalım ki mücadele; dava varsa tektir, kadın erkek ayrımı gözetmez.”


Yazarın ve kitabın farklı bakış açılarıyla ele alındığı etkinlikte kitabı okuyan öğrenciler, Zeynep Gazali’nin mücadelesinde ve direnişinde hiçbir zaman cinsiyet ayrımı gözetmediğine değinerek kitapla ilgili düşüncelerini ve kitapta adı geçen şahsiyetler üzerinden yaşanan olayları değerlendirdiler.


Kitap tahlilleri, Dursun Gürlek’in ‘Ayaklı Kütüphaneler’ eseri ile kasım ayında da devam edecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ordu Ünye, oryantiring yarışlarına ev sahipliği yaptı Ordu’nun Ünye ilçesinde, 17 ilden 300 sporcunun katılımı ile ilk defa oryantiring yarışması düzenlendi. Ünye Belediyesi ile Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından oryantiring okul sporları küçükler ve yıldızlar grup yarışması Ünye’de gerçekleştirildi. Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ve AK Parti Ünye İlçe Başkanı Hasan Fahri Alparslan sporcularla yarış öncesi bir araya gelerek başarılar diledi. 17 ilden 300 sporcunun katıldığı yarışlar Cumhuriyet Meydanı’ndan başladı. Şehrin çeşitli yerlerine konulan hedefleri harita üzerinden bulmaya çalışan sporcular, parkuru kısa sürede tamamlamak için mücadele etti. Yaklaşık 2 saat süren yarışlar sonucunda bireysel ve grup halinde dereceye giren sporcular ödüllendirildi. Ödül töreninde konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “2002 yılından beri Türkiye’de bu faaliyetin uygulandığı sürecin 2024 ayağını Ünye’de bu yıl hayata geçiriyoruz. Bundan sonra inşallah sürekli olarak bunu devam ettiririz. İl sayısını da arttırmış oluruz. Biz bu yarışa katılan sevgili çocuklarımızı şehrimizin birer turizm elçisi olarak görüyoruz. Hem sportif faaliyetlerini icra ederken hem de şehrimizi tanıma fırsatları buldular. Şehrimizin güzelliklerini ve gezilecek yerlerini de bu vesileyle fark etmiş oldular. Aynı zamanda gittikleri yerde de ilimizi, ilçemizi tanıtmak adına bizim elçimiz olacaklar. Yarışmada dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ediyorum” diye konuştu. Ünye Kaymakamı Ayhan Işık ise, “Misafir öğrencilerimizi içimizde görmekten duyduğumuz memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Bütün öğrencilerimize katıldıkları için teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi. Yarışmada dereceye girenlere madalya ve belgeleri takdim edildi.