GENEL - 03 Ağustos 2018 Cuma 14:23

Uluslararası Geçmişten Günümüze Ermenek ve Çevresi sempozyumu başladı

A
A
A
Uluslararası Geçmişten Günümüze Ermenek ve Çevresi sempozyumu başladı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) ev sahipliğinde Uluslararası Geçmişten Günümüze Ermenek ve Çevresi Sempozyumu başladı.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) ev sahipliğinde Uluslararası Geçmişten Günümüze Ermenek ve Çevresi Sempozyumu başladı.


Ermenek Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezi’nde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan sempozyum açılış konuşmaları ile devam etti.


Sempozyumda ilk olarak Düzenleme Kurulu adına söz alan Dr. Öğr. Üyesi Erol Yüksel, Türk-İslam Kültürünün yansımalarını taşıyan Ermenek’in sürekli bir ilim geleneği olduğunu ve yetiştirdiği nitelikli insan gücüyle ülkemize önemli katkılar sunduğunu vurgulayarak, “Bilgi şölenimiz, bilgiye ve bilim insanına önem veren Ermenek’in, harekete geçirilmesi gereken potansiyeliyle eğitim, bilim, kültür, ekonomi ve turizmde adından sıkça söz ettiren bir yer olmasına katkı sunacaktır. Bu sempozyum Ermenek ve çevresini birçok disiplinde bilimsel bir bakışla iki gün boyunca tartışmayı, ardından da oluşacak olan Ermenek kitabında akademik birikime dönüştürmeyi amaçlamaktadır” dedi.


Ermenek Belediye Başkanı Uğur Sözkesen ise, yer altı ve yer üstü kaynakları ile Türkiye’nin önemli yerleşim birimlerinden olan Ermenek’te düzenlenen sempozyumla gelecek nesillere önemli bir kaynak bırakılacağını ifade etti. Sözkesen, Ermenek’te üniversitenin öncülüğünde antik kazılar yapıldığını ve 2019 yılı içerisinde bir müze oluşturulacağını belirterek sempozyumda emeği geçen herkese ve bilim insanlarına teşekkür etti.



“Ermenek öz Türkçemizin temellerinin atıldığı merkezdir”


KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Ermenek’in 250 yıla yakın bir süre hüküm süren Karamanoğulları Beyliğine başkentlik yaptığını belirterek, “Kültürü ve sanatıyla her zaman tarihe konu olan, öz Türkçemizin temellerinin atılarak milletimize kazandırıldığı merkez olan Taşeli Havzası Platosu, bu özelliklerinin yanı sıra İslamiyet öncesi ve sonrasına ait tarihi kalıntı ve yapıları, misafirperver, dostane insanları ile bölgemizin yaşanılası yerlerinden birisi olmuştur” diye konuştu.


İlçede ayrıca tarım, hayvancılık ve madencilik sektörlerinde ekonomik faaliyetlerin sürdürülmekte olduğunu ve kömür, demir, krom, kurşun gibi zengin maden yatakları ile ülkemiz ekonomisine katkı sağlanmasının amaçlandığını vurgulayan Rektör Akgül, “Coğrafi konumunun getirmiş olduğu dezavantajı hiçbir zaman bahane etmeyen hemşehrilerimiz bu durumu avantaja çevirerek eğitime büyük bir önem vermiştir ve bu sayede ilçemiz nüfusu yüzde 100’e yakın bir okuma oranına sahip olmuştur. İlçemizde bulunan eğitim öğretim kurumlarının yanı sıra Üniversitemiz Ermenek Meslek Yüksekokulu, gerek ilçemizdeki gençlerimize gerekse çevre illerden veya bölge dışından gelecek olan gençlerimize hizmet vermek, onları geleceğe hazırlamak için kucaklayıcı bir rol üstlenmiştir” şeklinde konuştu.



“Bu coğrafya bizim için bir sevdadır”


Bu coğrafyanın kendileri için bir sevda olduğunu ifade eden Rektör Akgül, “Zorlu coğrafi yapısı, iklimi, ulaşımı bir kenara,bizi bir tutan da o sevdadır. Dağlarındaki kekik kokusu, avuçlarında tuttuğu turkuaz suyu ile tarihin benliğimizi saran değerleri ve manevi iklimi ile her zaman gönlümüzün bir parçasıdır. Bugün burada her ne kadar Ermenek Sempozyumu adı altında toplanmış olsak da bizler Ermenek’in yanı sıra Sarıveliler, Başyayla, Ayrancı ve Kazım Karabekir ilçeleri ile, bütün mahalleleri ve köyleri ile Karaman’ız. Bir bütün halinde var olarak bölgemize ve ülkemize hizmet etmek için varız. İlimizin bütün değerleri ile kurum ve kuruluşları ile öncelikle Karaman’ın gelişimi, ardından bölgemizin ve ülkemizin gelişimi için canla başla çalışmaya özen göstermeliyiz. Ayrımcı söylemleri bir kenara bırakıp tarihimizin bize mirası olan milli ve manevi duygularla, kardeşlik bağları ile kenetlenmemiz gerekmektedir. Artık ülkemizin geleceği için bir olmak, elimizden gelenin en iyisini yapmak ve hedeflerimiz doğrultusunda emin adımlarla ilerlemek zorundayız” ifadelerini kullandı.


Rektör Akgül, üniversitenin gelişiminden de bahsederek, “İlçemize ve şehrimize her türlü katkıda bulunan Bakanımız Lütfi Elvan Beye ve Karaman Milletvekillerimize, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunun yapımını üstlenen Hasan Kalan Beye, Karaman yerleşkemizde yapılacak olan Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Diş Hekimliği Fakültesi için Selçuk Ecza Deposu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sonay Gürgen Beye ve sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçen paydaşlarımıza, tüm katılımcılarımıza, akademik ve idari personelimize ve misafirperverlikleri için Ermenek Belediye Başkanı Uğur Sözkesen Beye teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.



“Ermenek tarihimiz, dilimiz, sanatımız ve kültürümüz açısından önemli bir konumda”


Karaman Valisi Fahri Meral ise, “Biliyorsunuz ki Ermenek yalnızca bölgemiz açısından değil tarihimiz, dilimiz, sanatımız ve kültürümüz açısından da önemli bir konumda yer almaktadır. Şuan kullanmakta olduğumuz Türkçemizin tohumlarının yeşerdiği Ermenek, Karamanoğlulları Beyliğine ev sahipliği yapmasının yanı sıra pek çok kültürel varlığı da bünyesinde taşımaktadır. Köklerini sağlam bir geçmişten alan ilçemiz bugün de bünyesinde gerçekleştirilen tarım, hayvancılık ve madencilik sektörleri ile ülkemiz ekonomisine katkı sağlamakta; zengin maden yataklarının oluşturduğu maddi katkının yanı sıra yetiştirdiği yaren insanlarla da sosyal yaşantımızı renklendirmektedir” diye konuştu.


Vali Meral, “Ermenek’i anlatmak ve anlamak için Ermenekli birisi olmak elbette ki önemlidir fakat Ermenekli olmayıp bu coğrafyayı bilen, bu coğrafyanın havasını koklayan, suyunu içen herkes Ermenek’in tarihini, manevi iklimi ve önemini er geç anlayacaktır. Bu sempozyum daveti ile buraya gelen siz değerli konuklarımız da gerek sempozyum boyunca sunulacak olan bildirilerle gerekse buradaki iki günlük tecrübelerinizle, Ermenek’in farklılıklarını yaşama imkanı bulacaksınız. Dilerim ki hepiniz buradan güzel hatıralarla ayrılacaksınız ve gerek Ermenek’i gerekse bizleri ömrünüz boyunca güzel bir şekilde anacaksınız. Sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçen bütün kurum ve kuruluşlara ve katılımlarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı.



Sempozyum açılış oturumu ile devam etti


Açılış konuşmalarının ardından sempozyuma destek veren kurum ve kuruluş temsilcilerine Vali Meral ve Rektör Akgül tarafından plaket verilirken KMÜ Kütüphanesine çok sayıda kitap bağışlayan Prof. Dr. Süleyman Hayri Bolay’a da teşekkür beratı takdimi yapıldı. Sempozyum, açılış oturumu ile devam etti. KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül’ün başkanlığında düzenlenen açılış oturumunda emekli öğretim üyeleri Prof. Dr. Süleyman Hayri Bolay, Prof. Dr. Tahsin Kesici ve Prof. Dr. İbrahim Ceylan birer sunum yaptılar. Prof. Dr. Bolay, bilim, kültür, bilimsel tarafsızlık, zihin ve zihniyet konularında değerlendirmede bulunurken, Prof. Dr. Kesici ise Karamanoğulları’na 250 yıl başkentlik yapan Ermenek hakkında bilgi vererek Ermenek’in kültür birikimi ve kendi hatıralarından bahsetti. Oturumun son konuşmacısı olan Prof. Dr. Ceylan ise Taşeli Bölgesi hakkında açıklamalarda bulunarak Ermenek’in geçirdiği evrelere değindi. 1930’lu yıllarda Ermenek’e elektriğin gelmesi ve radyo yayınları, 1992’de Ermenek Meslek Yüksekokulunun açılması, otel inşası ve hidroelektrik santralin kurulması gibi gelişmelere değinen Prof. Dr. Ceylan, Rektör Akgül’e de Ermenek’e katkılarından dolayı teşekkür etti.



Sempzyum iki gün sürecek


Davetli konuşmacılara Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver tarafından plaket takdiminin ardından sempozyum, bildirilerin sunulacağı oturumlarla devam etti. Sempozyumda iki gün boyunca 168 araştırmacı tarafından 25 oturumda 130 farklı bildiri sunulacak.Tarih, Coğrafya, Biyografi, Edebiyat, Ziraat, Ormancılık, Ekonomi, Hayvancılık, Madencilik, Su Ürünleri, Enerji, Arkeoloji, Turizm gibi farklı alanlardan pek çok konunun ele alınacağı sempozyum, gezi programıyla sona erecek. Sempozyum program kitapçığına http://kmu.edu.tr/ermeneksempozyumu adresinden ulaşılabileceği belirtildi.


Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Karaman Valiliği, Karaman Belediyesi, Ermenek, Sarıveliler ve Başyayla Kaymakamlıkları ile Ermenek, Sarıveliler ve Başyayla Belediyeleri ve Selçuk Ecza Deposu’nun katkılarıyla düzenlenen sempozyumun açılışına Karaman Valisi Fahri Meral, Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, il ve ilçe protokolü, üniversite personeli, bilim insanları, araştırmacılar ve çok sayıda davetli katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Seçer’den Mersinlilere çağrı "Beni denetleyin" Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin halkına yeni dönemde 3 proje için söz verdiğini ve halkın kendisini denetlemesini isteyerek, “Lütfen bunları takip edin ve beni bu konuda sıkıştırın. Bir raylı sistemler, iki sosyal konut, üç çok büyük bir park yapacağım. Bu 3 projeyi takip edin” dedi. Seçer, katıldığı bir programda yaptığı açıklamada, sadece merkezde değil, kentin her noktasındaki vatandaşların ihtiyacına yönelik hizmetler gerçekleştirdiklerini belirterek, "Köyde yaşayan insan bizden muazzam bir bulvar, cadde istemez ya da kültür-sanat hizmetleri ön planda değildir. Köylü insan düzgün bir yolda ilçe merkezine gitmek ister. Temiz bir içme suyuna ihtiyaç duyar. Sizden sosyal destek ister. Ramazan’da gıda kolisi, hastası varsa ona ilgi ister. Bizim şehir merkezine gelip ailesinden birini ameliyat ettiren bir hasta refakatçisinin kalacak yer hizmeti, misafirhanemiz var. Belediye bunu dahi düşünüyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi insanlara dokunuyor. Eğer yüzde 60 oy alabiliyorsanız, bütün bu farklı talepleri olan kesimleri bir potada eritiyorsunuz demektir. Böyle bir tablo ortaya çıkıyor” diye konuştu. “Belediye başkanı bir kentin abisi, babası, ablası, kardeşi” Sosyal demokrat bir insan olduğunun da altını çizen Seçer, Atatürk’ün çizgisinde, seküler bir insan olduğunu vurguladı. Hayata geçirdiği politikalarında dünya görüşüne uygun kararlar aldığını ifade eden Seçer, bunu bir hayat biçimi haline getirdiğinden de söz etti. Seçer, “Bu durum; benim ideolojimi ve dünya görüşüm ile vatandaşı irite ve rahatsız etmek demek değildir. Herkese ve herkesin yaşam biçimine, dünya görüşüne saygı duyacağız. Yoksa vatandaş neden sizi tercih etsin ve her 10 kişiden 6 kişi gelip oy versin. Vatandaş şunu diyecek; ‘Ben muhafazakar bir insanım. Vahap Başkan öyle değil. Başka partiliyim ama ben hizmet alıyorum. Ben riya görmüyorum, ben samimiyet, sevgi ve nezaket görüyorum.’ Her zaman söylüyoruz; belediye başkanı bir kentin abisi, babası, ablası, kardeşi. Bunun adını ne koyarsanız koyun. Belediye Başkanı insanlara o derece yakın gelmeli” ifadelerini kullandı. “İhtiyaç sahiplerine katkı sunmakla emin olun bütçemiz bitmez” Toplu taşımanın öğrencilere 1 TL olması ve 48 noktada yer alan mahalle mutfaklarında 10 liraya 3 çeşit yemek verilmesi konusuna da değinen Seçer, "Bizim bir bütçemiz var. Ben istersem o bütçeyi alırım, tamamını yol, metro, bina yapımı gibi farklı alanlara kaydırabilirim. Ama istediğim zaman da derim ki; ‘Bu kent için sosyal politikalar uygundur, sosyal politikalara, kültür-sanata, tarım desteklerine pay ayırayım.’ Ben bütçemin bir kısmını gençlere, kadınlara, çocuklara ayırırım. Pekâlâ da 10 liraya yemek veririm” şeklinde konuştu. “Son derece sağlam ve güçlü bir belediyeyiz” 2019 yılında göreve geldiklerinde devraldıkları belediyenin çok borcu olduğundan söz ederek, şu anda mali disiplinin sağlandığından bahseden Seçer, “Şu anda muazzam bir duruma geldik. Son derece sağlam ve güçlü bir belediyeyiz, mali disiplini sağladık. Bir belediye 2 temel üzerinde yönetiliyor. Bir tanesi insan kaynağı, bir diğeri de finansmandır. Bu ikisini iyi yönettiğiniz zaman sizin yapamayacağınız iş yoktur” dedi. “Mersinliler beni denetlesin” Mersin halkına söz verdiğini hatırlatan Seçer, meclis çoğunluklarının da olduğunu belirterek, “Metroyu 5 yıl içerisinde bitireceğiz. Tam 47 kilometrelik proje yaptık. Altyapı Genel Müdürlüğünden onayını aldık. Bunlar uzun vizyon projeler ama devlete devamlılık esas. Projemiz hazır. İşte öyle marka kent oluyorsunuz ve öyle vizyon ortaya koyuyorsunuz” diye konuştu. Mersin halkına yeni dönemde 3 proje için söz verdiğini söyleyen Seçer, Mersin halkına seslenerek; “Lütfen bunları takip edin ve beni bu konuda sıkıştırın. Bir, raylı sistemler, iki, sosyal konut, üç, çok büyük bir park yapacağım. Bu 3 projeyi takip edin” diye konuştu. “Vizyon projelerimiz devam ederken, sosyal politikalar da devam edecek” ‘Sosyal Konut Projesi’nin detaylarını anlatarak, Avrupa’da da sosyal konutların yapıldığını belirten Seçer, “Tarsus Belediyesi ve Toroslar Belediyesi şu anda CHP’de olan iki büyük ilçemiz. İki başkanımızla da görüştük, Sosyal konut konusunda ortak çalışacağız. Her iki bölgede de ilçe belediyelerin arazileri çok, bu konuda ortak projeler yürüteceğiz” diyerek, bir yandan vizyon projeleri ortaya koymaya ve bir yandan da gelir düzeyi düşük yurttaşları önceleyen projelere hız kesmeden devam edeceklerini söyledi. “Sahili halka açtık” ‘Büyükşehir Belediyesinin seçimden sonra alkollü bar açması’ iddiaları ile ilgili soruya da yanıt veren Seçer, şöyle devam etti; "Sahili ben ranta da açabilirdim. Biz halka açtık. Orada bir-iki tane değil, 20 kafemiz var. Bunların 5’i alkollü alan krokisi içerisinde. Ben; ‘İnsanlar alkol tüketsin, alkol yararlı’ demiyorum. Ama bu yasaldır, ruhsatınız varsa istediğiniz yere restoran açtığınız zaman içki de verebilirsiniz. Biz hafif alkollü içkileri 5 restoranda veriyoruz ama bu demek değildir ki ‘Gelin zorla alkol alın.’ Zaten böyle bir derdimiz yok.” Sahilde çeşit çeşit kafeler bulunduğunu, isteyenin çocuğuyla, eşiyle veya arkadaşlarıyla oturabileceğini söyleyen Seçer, sahilde kafelerin yanı sıra birçok merkezin de bulunduğunu aktararak, “Türkiye’nin en güzel lüks, en manzaralı okuma salonu da orada. Su Sporları Merkezi de orada, her şey orada" şeklinde konuştu.
İzmir Suç makinesi oto hırsızları İzmir polisinden kaçamadı İzmir’de otomobil hırsızlığına karışan ve 7 farklı suçtan toplam 94 yıl 2 ay 25 gün kesilmiş hapis cezası ile aranan şüpheli yakalandı. Olay geçtiğimiz Pazar günü Konak ilçesinde meydana geldi. Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Büro Amirliği ekipleri, Konak bölgesinden çalındığı tespit edilen araç ile ilgili çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar neticesinde olaya karışan 3 şüpheliden S.B. ve T.G., yakalanarak işlemleri için adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi. Öte yandan olayın asıl firari şüphelisi U.H.Y.’nin, geçtiğimiz Pazartesi günü Buca bölgesinde çalınan bir başka otomobil hırsızlığına da karıştığı tespit edildi. Buca bölgesinden çalınan otomobil, Asayiş Şube Oto Hırsızlığı ve Buca İlçe ekiplerince Konak Çukur mahalle bölgesinde görüldü. Daha sonra şüpheliler A.E, S.G ve B.D., araç başında yakalandı. Aracın sahibine teslim edildiği belirtildi. 94 yıl 2 ay 25 gün kesilmiş hapis cezası ile aranıyordu Devam eden çalışmalar kapsamında her 2 aracın asıl şüphelisinin bu bölgede olacağının düşünülmesi üzerine, U.H.Y isimli şüpheli kovalamaca sonucu metruk bina içerisinde yakalandı. Yapılan incelemede şüphelinin 7 farklı suçtan toplam 94 Yıl 2 Ay 25 gün kesilmiş hapis cezası ile arandığı anlaşıldı. Yakalanan şüpheliler gerekli işlemler için adliyeye sevk edildi.
Samsun ’Anadolu Mozaiği’ defilesi Samsun’da Turizm Haftası çerçevesinde "Anadolu Mozaiği" isimli defile yapıldı. Samsun Olgunlaşma Enstitüsü’nün usta öğreticileri tarafından yapılan el emeği göz nuru kıyafetler, gerçekleşen defile ile insanların beğenisine sunuldu. Yeni Samsun Müzesi’nde düzenlenen defile büyük beğeni topladı. Kimi konu mankenleri kıyafetlerini o yörenin oyunu ile sundu. Renkli anların yaşandığı defile alkış aldı. Defilenin akabinde ise yine Olgunlaşma Enstitüsü’nün usta öğreticileri tarafından yapılan camdan işlemeli ve kumaştan tabaklar sergilendi. "Geçmişimizi hatırlatalım istedik" Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Samsun Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Arzu Yıldırım, "Anadolu Mozaiği adını verdiğimiz çok güzel bir defile hazırladık. Adından da anlaşılacağı üzere ülkemizin çok farklı yörelerinin yöresel kıyafetlerinin birebir çalışmalar yaptık. Hepsi uzun araştırmalar sonucu elde edilmiş, bazı kumaşlar, motifler yöresinde getirtilmiş, aslına uygun olarak çalışılmıştır. Hepsi çok kıymetli öğretmenlerimizin, usta öğreticilerimizin el emeği, göz nurudur. İstedik ki halkımızı, gençlerimizi, kadınlarımızı bu güzelliklerle buluşturalım. Geçmişimizi bir hatırlatalım. Çok neşeli, çok renkli, çok güzel kıyafetler var. O zamanki insanlar nasıl süslü giyinmiş bunu fark edeceksiniz. Sergimizde de birbirinde değerli ürünler var" dedi. Defileye ve sergi açılışına ayrıca Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz katıldı.
İstanbul İstanbul gençlik oyunları liseler arası müzik ve şiir yarışmasında en güzel sesler ödüllerini aldı Başakşehir Belediyesi tarafından İstanbul’un 39 ilçesinin katılımıyla düzenlenen İstanbul Gençlik Oyunları’nda, liseler arası müzik ve şiir yarışmasının final heyecanı yaşandı. Ödül törenine katılan Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “Gençler geleceğimizin umudu, sanatın ve kültürün taşıyıcıları“ ifadelerini kullandı. Başakşehir Belediyesi tarafından İstanbul’un 39 ilçesinin katılımıyla düzenlenen İstanbul Gençlik Oyunları’nda, müzik ve şiir alanında final gerçekleştirildi. Liseler arası gerçekleştirilen müzik ve şiir yarışmasında en güzel sesler sahnede performanslarını ortaya koydu. Bahçeşehir Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen görkemli finale ilgi büyük oldu. Yarışma sonunda müzik yarışması erkek ses kategorisi, müzik yarışması kadın ses kategorisi ve şiir yarışmasında kazanan adaylar ödüllerine kavuştu. Programa Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, yarışmacılar ve aileleri katıldı. Şiir kategorisinde Borsa İstanbul Başakşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Mustafa Ozan Barın birinci oldu. Müzik kategorisinde ise erkeklerde 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi’nden Berk Bülbül birinci olurken, kadınlarda Alaeddin Yavaşca Güzel Sanatlar Lisesi’nden Nevin Mehir Gür birinciliğe hak kazandı. “Gençler üretkenliklerini ve sanatsal becerilerini ortaya koyacaklar” Finale kalan gençleri tebrik eden Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “İstanbul Gençlik Oyunları kapsamında düzenlenen muhteşem bir etkinliğin heyecanını hep beraber yaşadık. Bugün, müzik ve şiirin eşsiz dünyasına birlikte yolculuk ettik. Gençlerimiz sadece yarışmadı, üretkenliklerini ve sanatsal becerilerini de sergilediler. Şiir kategorisinde, İstanbul genelinden yüzlerce başvuru arasından seçilen 10 öğrencimiz, değerli şairimiz Erdem Beyazıd’ın eserlerini seslendirerek, sanatın gücünü bir kez daha bizlere hatırlattılar. Sadece Başakşehir’imizin gençleri değil ilçe dışından da öğrencilerimiz buradaydı. Müzik kategorisinde ise ön eleme aşamasında, titizlikle seçilen ve müzik akademisi öğretmenlerimizden oluşan bir jüri, yüzlerce yetenek arasından enleri belirlemek için çalıştı. Sizler, geleceğimizin umudu, sanatın ve kültürün taşıyıcılarısınız” ifadelerini kullandı.