YEREL HABERLER - 22 Temmuz 2017 Cumartesi 13:53

Vali Fahri Meral: “Karaman yatırım yapılabilir bir şehir”

A
A
A
Vali Fahri Meral: “Karaman yatırım yapılabilir bir şehir”

Karaman Valisi Fahri Meral, şehirde görev yapan ulusal ve yerel basın temsilcileriyle bir araya gelerek değerlendirmelerde bulundu.

Karaman Valisi Fahri Meral, şehirde görev yapan ulusal ve yerel basın temsilcileriyle bir araya gelerek değerlendirmelerde bulundu.


1996 yılında Sarıveliler ilçesinde görev yaptığını hatırlatan Vali Meral, "O günden bugüne Karaman’da çok şey değişmiş. Karaman’da gerçekten çok önemli yatırımlar var. Havaalanından tutun hızlı trene, lojistik merkezinden 2. organize sanayiye kadar Karaman bir şantiye görünümündedir. Ben bu konuda bakanımıza, milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Karaman’ın kalkınması demek, ülkemizin kalkınması demektir. Karaman’ın çok güzel özellikleri var. İşsizliğin en az olduğu illerden birisi. Bu çok önemli bir özellik. Belki ülke genelinde duyulmuyor ama elma üretiminde çok ciddi bir sektörde öndeyiz. Sanayide çok iyiyiz. Türkiye genelinde organize sanayide ilk onun içindeyiz. Böyle birebir baktığımızda aslında kısa ve orta vadede bile Karaman yatırım yapılabilir bir şehir. Ben öyle düşünüyorum. Yeni geldiğim için bana sorduklarında Karaman’ı nasıl buldunuz diye; diyorum ki Karamanlı olsam, tüccar olsam, esnaf olsam ben Karaman’a yatırım yaparım. Bunu bütün samimiyetimle ifade etmek istiyorum. Eğitimde sınıf ve öğrenci ortalaması ülke seviyesinin altında. Bu belki kısada vadede netice göstermeyebilir ama yakın gelecekte eğitimde de müthiş bir kalitenin olacağına inanıyorum. Bu şekilde de çalışıyoruz” dedi.


Vali Fahri Meral, çok gündeme gelmese de Karaman Valiliği olarak önemsedikleri çok önemli bir projeleri olduğunu ifade ederek, “Bilgi İşlem Şube Müdürlüğümüzün yaptığı bir proje var. Gerek bizim sitemizden, gerekse ilgili bağlantılı linkinden ulaşılırsa bütün kamu yatırımlarını an be an ve fotoğraflı ve haritalı olarak web üzerinden takip edilebiliyor. Bunu vatandaşlarımızın da bilmesinde çok büyük fayda var” şeklinde konuştu.


FETÖ/PDY terör örgütü yapılanmasıyla ilgili mücadelenin de kararlılıkla devam ettiğini vurgulayan Meral, “15 Temmuz’dan itibaren bu terör örgütüyle ilgili olarak gerçekten çok önemli bir yol kat edildi. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde 15 Temmuz’u andık. Orada da müthiş bir birlik beraberlik gösterildi. Ben o organizasyonda görev alan arkadaşlara ve basın mensuplarına bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.



“Biz yaşadığımız şehri küçümsüyoruz”


Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ise yaptığı konuşmada, “Biz aslında yaşadığımız şehri küçümsüyoruz. Yani ben basın mensubu arkadaşlarımızı fırsat olursa göndereyim Karaman değerinde nüfus ölçekli illere, bir görelim. Ondan sonra Karaman’a gelelim ve Karaman’ın nasıl bir durumu olduğunu hep birlikte izleyelim diye düşünüyorum. Bu bazen aslında şehrin hedeflerine ulaşmasında şehrin geleceği konusunda hızlı bir şekilde ilerlemesinde basın mensuplarına çok fazla görev düşüyor. Buradaki görevde insanlarımızı bilgilendirmek, görevlendirmek, moral vermektir. Evet eleştiriler olacak, projeler için fikirler ortaya atılacak. Ama eleştirirken de yapıcı olmak lazım, birleştirici olması lazım. Hedeflere göre olması, insanlara cesaret vermek gerekir. Ülkenin yöneticilerine, sivil toplum örgütlerine güç vermek gerekir ki hedeflere Karaman hızlı bir şekilde ulaşsın. Bütün kriterleri incelerseniz Karaman çok farklı bir noktadadır. Futbol takımı olmayan bir Karaman’a 100 milyon liralık bir stadyum projesi yapılıyorsa işte bu Karaman’ın birlik ve beraberliğinin ve ortak hareket etmesinin göstergesidir” dedi.


Çalışkan, Vali Meral ile çok kısa bir süredir çalışmalarına karşın kendisinin çok hızlı hareket edebilen, pratik çözümleri olan bir yapıya sahip olduğunu gördüğünü belirterek, “Ben bugüne kadar İl Genel Meclisi Başkanlığı ve daha sonrasında Belediye Başkanlığım dönemimde 6 vali ile çalıştım. Hepsinin farklı kuralları ve farklı düşünceleri vardı. Yönetim de onların kurallarına göre şekilleniyordu. Şimdi yeni valimiz geldi. Ben bu süreçte kendisinde şu özelliği gördüm: Şehirde ortak aklı kullanan ortak hareket edebilen devlet-vatandaş bütünlüğünü sağlamış bütün kamu kuruluşlarıyla ortak çalışabilecek vizyona sahip. İnşallah daha güzel bir Karaman için hep birlikte çaba sarf edeceğiz” diye konuştu.


Polisevi’nde düzenlenen toplantıya Vali Fahri Meral ve Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’ın yanı sıra Vali Yardımcıları Sezer Işıktaş, Mustafa Türkcan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İlhan Şen ile Emniyet Müdürü Levent Tutuk da katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Niğde Niğde’de seçim güvenliği toplantısı yapıldı Niğde’de 31 Mart Pazar günü gerçekleşecek olan Mahalli İdareler Seçimi öncesi son tedbirlerin değerlendirilmesi amacıyla Seçim Güvenliği Toplantısı gerçekleştirildi. Vali Cahit Çelik başkanlığında yapılan toplantıda 31 Mart yerel seçimlerinde Niğde genelinde 645 jandarma ve bin 2 polis memuru görevlendirildi. Niğde Valiliği Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Niğde Valisi Cahit Çelik, Vali Yardımcısı Resul Özdemir, İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Gürol Okyar, İlçe Kaymakamları ve ilgili kurum amirleri katıldı. Yapılan toplantıda, 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nin Niğde’de güven ve huzur ortamı içerisinde gerçekleştirilmesi amacıyla seçim öncesi, seçim günü ve seçim sonrasına yönelik alınması gereken tedbirler görüşüldü. Toplantının açılışında konuşan Vali Cahit Çelik, 31 Mart’ta yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nin şehir ve ülke için hayırlı olmasını diledi. Vali Cahit Çelik; bugüne kadar il genelinde huzur ve güven ortamını bozacak olayların yaşanmadığını, 31 Mart Pazar günü vatandaşın iradesinin demokratik bir ortamda sandığa yansıması ve seçimlerin huzur ve güven ortamında geçmesi için gereken tüm tedbirin alındığını söyledi. Vali Çelik; "Yüksek Seçim Kurulu’nun kararları ve genelgeleri çerçevesinde seçim günü sandıkların güvenli bir şekilde okullara ulaştırılması, oy verme işleminin zamanında başlaması, seçim sona erdiğinde sandıkların yine güvenli bir şekilde il ve ilçe seçim kurullarına ulaştırılması için gerekli planlamalar ve hazırlıklar yapıldı. Vali yardımcımız başkanlığında ilgili kurumlar arasında koordinasyonu sağlamak ve seçimlerin güvenliği için GAMER’de Seçim Güvenliği İl Koordinasyon Merkezi oluşturuldu" dedi. 31 Mart yerel seçimlerinde kent genelinde 645 jandarma ve bin 2 polis ekiplerinin seçim güvenliği için görevlendirildiği bildirildi.