- 04 Ekim 2017 Çarşamba 15:51

2017 yılının son Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı

A
A
A
2017 yılının son Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı

2017 yılının son Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Rahmi Doğan Başkanlığı’nda yapıldı.

2017 yılının son Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Rahmi Doğan Başkanlığı’nda yapıldı.


Kars Valiliği Gazi Kars Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kafkas Üniversitesi Rektör Yardımcısı Mükremin Özkan Arslan, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, kurum ve daire amirleri katıldı.


İl Koordinasyon Kurulu Toplansın da konuşan Vali Rahmi Doğan, “2017 yılının sonuna yaklaşıyoruz. İlimiz iklim şartları itibariyle de kış mevsimi yaklaştığı için yatırımları tamamlama anlamında sona yaklaştık. Bu yıl içerisinde şöyle bir baktığımızda kışın yapmış olduğumuz tüm hazırlıkları, yazın ircaa ettik. İl Özel İdaresi anlamında söylüyorum 230 kilometrelik grup yolu yaptık. Köy yollarlını sıcak asfalta kavuşturmuş olduk. Bu bizim için önemliydi. İlimiz için önemliydi. Turizm ve kültür yatırımları anlamında da ciddi yatırımlar yaptık. Bu yatırımlar sayesinde Kars hem kültür anlamında, hem turizm anlamında iyi bir katma değer elde edecektir diye düşünüyorum. Diğer kamu kurum ve kuruluşları da yatırımlarını kış gelmeden tamamlamak üzereyiz, son sürece girmiş bulunmaktayız” dedi.


Vali Doğan, “Tabi sezonun kısa olması bizim yatırımlarımızı kısıtlıyor ama hazırlığımızı iyi yaparsak üzerinde iyi durursak hızlı çalışırsak vakit bizim içinde yeterli. Tahminen bu ay içerisinde de faaliyetler devam eder, ondan sonra Kasım ayı artık ne kadar müsaade eder ise çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Biz valilik açısından, Özel İdare açısından yılbaşında planlamış olduğumuz tüm yatırımları gerçekleştirdik. Tespitim şu, valilik olarak İl Özel İdaresi olarak yapmamız gerekenlerin tamamına yakını gerçekleştirdik. Bu bizim için bir başarıdır. Bundan dolayı mesai arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Bugün diğer kamu kurum ve kuruluşlarının da yatırımlarını göreceğiz. Ve bir karara bağlayacağız” diye konuştu.


Vali Rahmi Doğan’ın konuşmasının ardından koordinasyon kurul toplantısına geçildi. Belediye Başkanlığı ve Kafkas Üniversitesi başta olmak üzere tüm yatırımcı kurum amirleri 2017 yılında kurumlarının yatırımları hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Öğrencilere Vezirköprü ormanlarında eğitim SAMSUN (İHA) – Samsun’un Vezirköprü ilçesinde öğrenciler, arazi tatbikatı uygulamaları dersini ormanda aldı. Vezirköprü Meslek Yüksek Okulu Ormancılık ve Orman Ürünleri Programı öğrencileri, arazi tatbikatı uygulamaları dersi kapsamında Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğünü ziyaret etti. Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğü İşletme Şefi Oğuzhan Cindoruk tarafından orman yangınları hakkında bilgi alan öğrencilere yangınlarında kullanılan ekipmanlar tanıtıldı. Orman sahalarında incelemede bulunan öğrenciler, Şahinkaya İşletme Şefi Ahmet Çelik tarafından orman zararlarına karşı kullanılan biyolojik ve biyoteknik mücadeleler hakkında bilgilendirildi. Dümrek İşletme Şefi M. Musab Parlak tarafından tohum bahçesi, yangın emniyet ve yangınlarda kullanılan havuzlar hakkında bilgi alan öğrenciler daha sonra Dümrek Yangın Gözetleme Kulesine giderek İşletme Şefi Ekin Akçay’dan da gözetleme kulesinde 7/24 yapılan gözetlemeler ve yangınlarda ilk müdahalenin önemi dersini aldılar. Vezirköprü merkez deposunda depo şefi Mine Çoruh tarafından depo işleri hakkında depolarda tutulan defterler, gelen orman emvallerini işleyişi hakkında bilgiler verdi. Arazi uygulamasına Ormancılık ve Orman Ürünleri Öğretim Görevlisi Dr. Cemile Çakır, Vezirköprü Orman İşletme Müdür Yardımcısı Ali Sürmen, Vezirköprü Orman İşletme Şefleri ve öğrenciler katıldı.
İstanbul Trendyol Süper Lig: Beşiktaş: 1 - MKE Ankaragücü: 0 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında Beşiktaş, sahasında MKE Ankaragücü ile karşılaşıyor. Müsabakanın ilk yarısı siyah-beyazlıların 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 10. dakikada Muçi’nin pasında Milot Rashica’nın ceza sahasına girdikten sonra sol çaprazdan yaptığı vuruşta top uzak kale direğinin dibinden auta gitti. 13. dakikada Rashica’nın sol taraftan ortasında Ankaragücü savunmasında Kazımcan’ın ters kafa vuruşunda meşin yuvarlak kale direğine çarparak kornere gitti. 18. dakikada Rashica’nın pasında topla buluşan Gedson, bekletmeden pasını Muçi’ye verdi. Bu oyuncunun ceza yayı içerisinden vuruşunda top kaleci Bahadır’ın solundan filelerle buluştu. 1-0 22. dakikada Gedson’un ceza yayı gerisinden sert vuruşunda kaleci Bahadır sol köşeye gelen topu kornere çeldi. 39. dakikada Morutan’ın sağ taraftan ceza sahasına girdikten sonra yaptığı ortada kaleye yönelen top önce üst direğe çarptı ardından kaleci Ersin meşin yuvarlağı uzaklaştırdı. Pozisyonu devamında kale önünde Efkan’ın kafa vuruşunu Svensson uzaklaştırdı. Hakemler: Bahattin Şimşek, Esat Sancaktar, Yusuf Bozdoğan Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Svensson, Worrall, Necip Uysal, Emrecan Terzi (Tayyip Talha Sanuç dk. 44), Gedson, Al Musrati, Ghezzall, Muçi, Rashica, Muleka Yedekler: Utku Yuvakuran, Cenk Tosun, Vincent Aboubakar, Daniel Amartey, Emrecan Uzunhan, Alex Chamberlain, Demir Ege Tıknaz, Fahri Kerem Ay, Mustafa Erhan Hekimoğlu Teknik Sorumlu: Serdar Topraktepe MKE Ankaragücü: Bahadır Han Güngördü, Kitsiou, Radakovic, Mujakic, Kazımcan Karataş, Kaan Güneren, Tolga Ciğerci, Morutan, Efkan Bekiroğlu, Bassogog, Sowe Yedekler: Ertaç Özbir, Atakan Çankaya, Chatzigiovanis, Pedrinho, Saponara, Flips, Arda Ünyay, Cephas, Macheda, Mert Çetin Teknik Sorumlu: Halil Cihan Ünal Gol: Ernest Muçi (dk. 18) (Beşiktaş) Sarı kart: Jonas Svensson (Beşiktaş)