YEREL HABERLER - 13 Şubat 2017 Pazartesi 11:55

4. Sarıkamış Kış Oyunları Festivali

A
A
A
4. Sarıkamış Kış Oyunları Festivali

Türkiye’nin ilk ve tek kış oyunları olan ve bu yıl 4. yapılacak ‘Sarıkamış Kış Oyunları Festivali’ 17 Şubat 2017 tarihinde Sarıkamış’ta start alacak.
19 Şubat 2017 tarihinde sona erecek ‘Sarıkamış Kış Oyunları Festivali’ne Sarıkamış Kayak Merkezi ev sahipliği yapacak.
Kars Valiliği tarafından organize edilen, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sportoto Teşkilat Başkanlığı, Serhat Kalkınma Ajansı, Aras Elektrik Dağıtım, Fernas Şirketler Grubu, Ekinata Grand Toprak Otel ve Eksi36 Spor Kulübü tarafından desteklenen ‘Sarıkamış Kış Oyunları Festivali’ 17 Şubat 2017 Cuma günü başlıyor. 2013 yılından beri düzenlenen festival ivmesini karda aklınıza gelecek her türlü oyun ve yarıştan alıyor. Hem profesyonel sporculara, hem de amatör katılımcılara açık olacak festival renkli görüntülere sahne olacak.
17 Şubat 2017 Cuma günü Türk Halk Müziği’nin güçlü sesi Zara, konseri ile açılışı yapılacak festival, 18 Şubat 2017 Cumartesi günü, offroad ralli “Şehitler Etabı” devam edecek. Sarıkamış Ormanı içerisindeki zorlu mücadelenin ardından özel gösteri etabı ile ralliciler seyirciyle buluşacak.
Sarıkamış Kayak Merkezi’nde kurulacak festival alanında ise kızak yarışı, kardan heykeller sergisi, uzaktan kumandalı araç oyunları, çocuk oyun parkuru ve karda kaşar kovalamaca yarışmaları devam edecek festival, 19 Şubat 2017 Pazar günü yapılacak etkinliklerin ardından ödül töreniyle sona erecek.
Kars Valisi Rahmi Doğan, 17-19 Şubat 2017 tarihleri arasından yapılacak ‘Sarıkamış Kış Oyunları Festivali’ne tüm Karslıları davet etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir