GENEL - 03 Haziran 2017 Cumartesi 22:23

Bakan Ahmet Arslan: “Güçlü olmak zorundayız”

A
A
A
Bakan Ahmet Arslan: “Güçlü olmak zorundayız”

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye’nin büyümesini istemeyenlerin gözünün bu topraklarda olduğunu belirterek “Türkiye’nin bu bölgede söz sahibi olmasını istemeyen ve eskiden olduğu gibi istedikleri gibi at oynatmak isteyenler hiç boş durmuyorlar.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye’nin büyümesini istemeyenlerin gözünün bu topraklarda olduğunu belirterek “Türkiye’nin bu bölgede söz sahibi olmasını istemeyen ve eskiden olduğu gibi istedikleri gibi at oynatmak isteyenler hiç boş durmuyorlar. Onlarda ‘Türkiye zayıf düşün, Türkiye güçsüz olsun. Türkiye perişan olsun’ diye uğraşıyorlar.” dedi.


“Türkiye’nin büyümesini isteyenlerinde gözü bu topraklarda”


AK Parti Kars İl Başkanlığı’nca bir otelin toplantı salonunda düzenlenen “İl Danışma Meclisi” toplantısına katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “Güçlü olmak zorundayız. Güçlü bir şekilde Sayın Cumhurbaşkanımızın, Genel Başkanımızın, hizmet edenlerin arkasında durmak zorundayız. Çünkü çok kıymetli bir coğrafyadayız. Kanlarını dökerek, şehit olmak pahasına bize vatan olarak, yurt olarak, bıraktıkları bu topraklar, çok kıymetli, çok değerli, bizim için kıymetli, bizim için değerli de Dünya içinde böyle, işte Dünya’nın hepsinin gözü bu topraklar üzerinde, isteyenlerin, dostlarımızın, Türkiye’nin büyümesini isteyenlerinde gözü burada. Diyorlar ki Türkiye çok daha büyüsün, çok daha güçlensin, Dünya’da her yerde bizim sıkıntılarımıza çare olsun. Derman olsun” diye konuştu.


“Türkiye güçlü olsun. Recep Tayyip Erdoğan güçlü olsun”


“Dünya’daki mazlumlar ve mağdurlar da aynı şeyi söylüyor. Diyor ki, elimizden tutan, aman dediğimizde kapısına gidebileceğimiz tek bir ülke var” diyen Bakan Arslan, “Türkiye ve onun lideri var. Recep Tayyip Erdoğan, işte Türkiye güçlü olsun. Recep Tayyip Erdoğan güçlü olsun. Yine kapısına gidelim. Yine kapısını bize açsın. Yine bize yardımcı olsun. Bunu diyenler var ama Türkiye’nin büyümesini istemeyen, Türkiye güçlenmesini istemeyen, Türkiye’nin bu bölgede söz sahibi olmasını istemeyen ve eskiden olduğu gibi istedikleri gibi at oynatmak isteyenler hiç boş durmuyorlar. Onlarda Türkiye zayıf düşün, Türkiye güçsüz olsun. Türkiye perişan olsun diye uğraşıyorlar” şeklinde konuştu.


“Allah milletimizden razı olsun ki, millet olma şuuru ile meydanlara indiler”


Milletin 15 Temmuz’da tanklara, uçaklara karşı gittiğini ifade eden Bakan Arslan, “İşte onun için bu toprak çok önemli, bu vatan çok önemli, bu vatanın önemini bilen, söyledim ya, Ebul Hasan Harakani başta olmak üzere ecdat şehit olmuş, gözünü kırpmadan donmaya gitmişler Sarıkamış’ta. Bugün da aynı şekilde 15 Temmuz’da tanklara karşı gitti. Uçaklara karşı gitti. Tüfeklere karşı gitti. Toplara karşı gitti. Allah onların hepsinden razı olsun. Ve yine Allah milletimizden razı olsun ki, millet olma şuuru ile meydanlara indiler. 15 Temmuz’da bunu ispatladılar. Bugün de gerek içeride gerek dışarıda aynı mücadele güçlü bir şekilde devam ediyor. Onun için Suriye’de şehitlerimiz oluyor. Ülke içerisinde şehitlerimiz oluyor. Bu mücadeleyi verirken, kazaen de olsa şehitlerimiz oluyor. Üç gün önce olduğu gibi, Rabbim bütün o şehitlerimizin mekanlarını cennet eylesin. Rabbim bizi inşallah onların şefaatlerine nail eylesin. Ve bu ülkenin istikbali, istikrarı uğruna gözünü kırpmadan, içeride, dışarıda mücadele eden güvenlik güçlerimizin hepsine rabbim kolaylık versin” dedi.


Bakan Arslan, referandum öncesinde gece-gündüz demeden çalışarak 16 Nisan’da yüzde 51 ile Kars’ta evet çıkmasında emeği geçen partililere ve Karslılara teşekkür etti. Arslan’ın ardından AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın ve Milletvekili Selahattin Beyribey’de birer konuşma yaptı.


AK Parti İl Başkanlığı’nca düzenlenen İl Danışma Meclis Toplantısı daha sonra basına kapalı olarak devam etti. Toplantı sonrasında Bakan Arslan, iftar yemeğinde STK’lar ve partililerle bir araya geldi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın CHP’li Tetik’den Nazilli’ye Halk Market müjdesi CHP Nazilli Belediye Başkan adayı Dr. Ertuğrul Tetik, göreve gelir gelmez ilk hizmet olarak enflasyona karşı vatandaşların mutfağına nefes aldıracak, tamamen yerli ve doğal gıdaların piyasanın altında satışa sunulacağı belediye iştiraki olan Halk Marketler zincirlerini açacağını müjdeledi. 31 Mart Belediye Başkanlığı seçimine 2 gün kala bir proje daha açıklayan CHP’li Ertuğrul Tetik, İhtiyaç sahiplerinin temel gıda ve hijyen ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Belediye iştiraki olacak olan Halk marketler zincirini hayata geçireceğini açıkladı. Nazilli’nin farklı Mahallelerinde açılacak olan Halk Marketlerde, enflasyona karşı vatandaşların mutfağına nefes aldıracak olan proje için tüm altyapı ve fizibilite çalışmalarını ekonomistler tarafından hazırlandığını açıklayan Tetik, kaliteli ve güvenilir ürünlerin uygun fiyatlara üreticiye sunulacağı, aynı zamanda istihdam oluşturacak olan bu proje kapsamında halka sağlıklı, ekonomik ve güvenilir bir şekilde gıda ulaştırılacağını ifade etti. ’Emekliye indirim kartı’ Nazilli ve Aydın bölgesindeki çiftçiler tarafından üretilen doğal ve sağlıklı ürünlerin satışa sunulacağı Halk Marketlerde, emekli vatandaşların da unutulmadığını belirten CHP’li Belediye Başkan Adayı Tetik, "Aydın Büyükşehir Belediyesinin Ege et marketlerinde uyguladığı emekli kart sistemini de halk marketlerde uygulayacağız. Nazilli’de ilk bir yıl içerisinde çeşitli mahallelerde yaygınlaşacak olan Halk Marketler zinciri Nazilli halkının mutfak giderlerine önemli tasarruf sağlayacak" dedi.
Adana Adana’da 22 ton soya tohumu dağıtıldı Adana’nın 9 ilçesinde çiftçilere hibe destekli 22 ton soya tohumu dağıtıldı. Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen "Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi" kapsamında Adana’daki üreticilere hibeli tohum dağıtımı sürüyor. Proje kapsamında, Adana’nın Seyhan, Çukurova, Sarıçam, Yüreğir, Kozan, Ceyhan, Yumurtalık, Karataş ve İmamoğlu ilçelerinde 64 üreticiye 2 bin 200 dekar tarım arazisi için 22 ton hibe destekli soya tohumu dağıtıldı. İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, İmamoğlu ilçesinde soya tohumu dağıtımı programında yaptığı konuşmada, Adana’daki üreticinin üreterek 85 milyonu doyurma gibi bir sorumluluğu olduğuna dikkati çekti. Bakanlığın yaptığı desteklerle her zaman üreticinin yanında olduğunu ifade eden Kökçüoğlu, şunları kaydetti: “Adana’da soya, ayçiçeği, fasulye, nohut tohumları dağıtarak üreticimize destek oluyoruz. Sadece tohum dağıtarak değil sulama, kırsal kalkınma yatırımları gibi konularda da destekçiyiz. Bütün bunları yaparken tek bir amacımız var bir karış toprağımız boş kalmasın. Dağıtımını yaptığımız soyaya da ülkemizin hem yem hem de yağ anlamında ihtiyacı var. Üretici olarak sizler yetiştireceksiniz. Arz açığının olduğu bu ürünün ürün deseni içinde daha çok yer almasını sağlayacağız. Desteklerimiz gelecek yıllarda da devam edecek.”