GENEL - 24 Kasım 2017 Cuma 12:41

Bakan Arslan ile Fakıbaba Öğretmenler Günü’nü kutladı

A
A
A
Bakan Arslan ile Fakıbaba Öğretmenler Günü’nü kutladı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Kars’ta Alparslan Anadolu Lisesi’nde Eğitim Müzesinin açılışını yaptı, öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutladıKars Tarım Sektörü Değerlendirme Toplantısı’na katılmak üzere Kars’a gelen Bakan Arslan ile Bakan Fakıbaba’yı Harakani Havaalanı’nda Vali Rahmi Doğan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Rektör Prof.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Kars’ta Alparslan Anadolu Lisesi’nde Eğitim Müzesinin açılışını yaptı, öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutladı


Kars Tarım Sektörü Değerlendirme Toplantısı’na katılmak üzere Kars’a gelen Bakan Arslan ile Bakan Fakıbaba’yı Harakani Havaalanı’nda Vali Rahmi Doğan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Rektör Prof. Dr. Sami Özcan, kurum ve daire amirleri ile partililer karşıladı.


Bakan Arslan ve Fakıbaba, daha sonra havaalanından Alparslan Anadolu Lisesine geçti. Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, okul müdürü ve öğrenciler tarafından karşılanan Bakanlar, Anadolu Lisesinde oluşturulan Eğitim Müzesinin açılışını yaptı. Açılışın ardından toplantı odasına geçen Bakan Ahmet Arslan ile Bakan Ahmet Eşref Fakıbaba, öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutladı.



"Türkiye için, insanlık için çok önemlisiniz"


Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, "Sizleri yürekten kutluyorum. Gerçekten Türkiye için, insanlık için çok önemlisiniz. Meslek hayatınız boyunca binlerce gencimizi, geleceğimizi yetiştiriyorsunuz. Esasında gelecek öğretmenlerin elinde. Eğer biz burada oturuyor isek biz önce Allah’a sonra sizler de borçluyuz. Bu eğitimi veren sizlersiniz. Mesleğinizin ne kadar önemli olduğunu herkes bilincinde, biz de, vatandaşlar da, öğrenciler de şahsen öğretmen olmayı çok arzu ederdim. O kadar güzel bir mesleğiniz var ki, öğretmek, eğitmek, ne kadar hoş bir şey. Biz çok büyük mesafeler katlettik. Burada bunun en önemli mimarlarından birisi siz çok değerli öğretmenlersiniz" dedi.



"Temsil ettiğiniz öğretmenlik makamına teşekkür ediyoruz"


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ise "Çok şey söylenebilir. Ancak söylenecek en güzel şey Ulu Önder Atatürk’ün, ’Geleceğimizin teminatı’ dediği gençlerin sizin ellerinizde, sizinle birlikte yoğrulmaları böylelikle geleceğe hazırlanmaları. O yüzden sizlere çok çok teşekkür ediyoruz. Öncelikle kendi adımıza teşekkür ediyoruz. Elbetteki temsil ettiğiniz öğretmenlik makamına teşekkür ediyoruz. Kendi öğretmenlerimiz sizin meslektaşlarınız bizleri bugüne getirmek adına, bugüne hazırlamak adına gerçekten o zamanlar köy demeden, dağ demeden, mezra demeden, yayla demeden görev yaptılar. Meslektaşlarınız bugün de aynı şekilde ülkenin her yerinde en ücra noktasında görev yapıyor. Gençlerimizi geleceğe hazırlıyor. Nitekim bizi de o anlamda bugünlere hazırladılar. Onun için sizlerin huzurunda, sizlerin nezdinde onlara saygılarımızı sunuyoruz, ellerinden öpüyoruz. Ahrete intikal edenler var. Onlara da rahmet ve şükranlarımızı diliyoruz" diye konuştu.


Konuşmaların ardından Bakanlar öğretmenlere çeşitli hediyeler verdi.


Bakan Arslan ile Bakan Fakıbaba, daha sonra valiliğe geçti. Bakanlar öğlenden sonra “Tarım Sektörü Değerlendirme Toplantısı”na katılacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bayburt Umre ödüllü gençlik bilgi yarışması sonuçları açıklandı Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen ’Umre Ödüllü Gençlik Bilgi Yarışması’ sonuçları açıklandı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından geleneksel hale getirilen lise ve üniversite öğrencilerine yönelik bilgi yarışması düzenlenmişti. İl ve ilçe müftülükleri koordinesinde yurt genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen yarışma sınavının sonuçlarına göre Bayburt’ta lise düzeyinde Bayburt Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Emine Esra Yeşil, üniversite düzeyinde ise Bayburt Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Esra Arslan İlde birinci olarak Umre ödülü kazandı. Yarışmada dereceye giren öğrencilerin isimleri ise şu şekilde: Lise düzeyinde: 1. Emine Esra Yeşil - (Arpalı Zakire Hanım Kız Kur’an Kursu Hafızı ) Bayburt Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 2. Melek Betül Alagöz - Bayburt Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 3. Pınar Üner - Rekabet Kurumu Kız Anadolu Lisesi 4. Mehmet Akif Memiş - Bayburt Millî İrade Anadolu Lisesi 5. Merve Kardeş - Bayburt Millî İrade Anadolu Lisesi Üniversite düzeyinde: 1. Esra Arslan - Bayburt Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği 2. Merve Argun - Bayburt İlahiyat Fakültesi 3. Dilara Han - Bayburt İlahiyat Fakültesi 4. Yavuz İhsan Selim Zehir - Bayburt İlahiyat Fakültesi 5. Ömer Faruk Urhan - Bayburt İlahiyat Fakültesi Öğrenciler yarışma sonuçlarını yarisma.diyanet.gov.tr adresinden öğrenebilecekler.