- 29 Ekim 2018 Pazartesi 11:59

Kars’ta Cumhuriyet coşkusu

A
A
A
Kars’ta Cumhuriyet coşkusu

Cumhuriyet Bayramı’nın 95.

Cumhuriyet Bayramı’nın 95. yıldönümü, tüm yurtta olduğu gibi Kars’ta da coşkuyla kutlandı.


Cumhuriyet Bayramı töreni Valilik makamında Vali Rahmi Doğan’ın, tebrikleri kabulüyle başladı.


Tören daha sonra Valilik önünde devam etti. Vali Rahmi Doğan,, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ile birlikte tören alanını araçla dolaşarak öğrencilerin ve vatandaşların bayramı kutladı.


Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Vali Rahmi Doğan yaptı.


Doğan, “Bugün, tarihi şan ve şerefle dolu aziz milletimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yedi düvele karşı göğsünü siper ederek kurduğu Cumhuriyetimizin 95’nci kuruluş yıldönümü. Bu anlamlı gün vesilesi ile sözlerime başlarken; yüce milletimizin bu haklı onur gününde sizlerle birlikte olmaktan, bu günü sizlerle birlikte kutlamaktan duyduğum gurur ve memnuniyetimi ifade ediyor, sizleri en kalbi duygularımla saygıyla, muhabbetle selamlıyorum. Millet olarak yeniden dirilişimizin simgesi olan Cumhuriyet Bayramı’mız kutlu olsun” dedi.


Doğan, “Aradan geçen doksan beş yıla baktığımızda; ekonomik gelişmelerin yanında, demokratikleşme, insan hakları ve diğer reformlar sayesinde ülkemiz bugün, örnek gösterilen, ilham alınan bir ülke haline gelmiştir. Yaşanılan sıkıntılı günlerin ardından kanla, irfanla kurduğumuz Cumhuriyetimizin kazanımları sayesinde bugün büyük bir millet ve devlet olmanın haklı gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Birlik ve beraberliğimiz sürdükçe, ecdadımıza layık evlatlar olarak azimle çalıştıkça, dünyanın en önde gelen ülkelerinden biri olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bugün ülkemizin başarıları ile gurur duyarken üzerinde yaşadığımız ve her karışı aziz şehitlerimizin kanlarıyla sulanan bu toprakların dünyanın en pahalı toprakları olduğunu unutmayalım. Bu milletin büyüyüp gelişmesinden, doğrulup ayağa kalkmasından rahatsız olanlar tarihin her döneminde olduğu gibi günümüzde de bizi yok etmek, bize boyunduruk vurup diz çöktürmek için her türlü yola başvurmaktadırlar” diye konuştu.


15 Temmuz hain darbe gecesini unutmadıklarını ifade eden Vali Rahmi Doğan, “Nitekim dış güçlerin maşası olan FETÖ tarafından 15 Temmuz 2016 gecesi yapılan ihanet girişimi, güney sınırlarımızda oluşturulmak istenen terör koridoru ve spekülatif saldırılarla ekonomi üzerinden yapılan ülkemizi yok etme girişimlerini unutmadık, unutmayacağız.Ülkemiz ve bölgemiz üzerine kurulan bunca karanlık senaryoya rağmen Devletimiz ecdadından miras genleriyle büyük bir Millet ve Devlet olmanın gereği ile yaşadığımız bu kritik coğrafyada milyonları aşan vatansız insana kucak açmış, zalimin karşısında durarak yakın bölgesine ve ötesine barış, adalet ve refahı yaymaya çalışmıştır. Bir olduğumuzda, iri ve diri olduğumuzda neleri başarabileceğimizi tüm dünyaya göstererek mazlum ve mağdurların umudu olan aziz milletimiz; Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet ülküsü ile bin yıldır yaşadığı bu coğrafyada barış ve huzurun teminatı olmaya devam edecektir. Unutmayalım ki; bizler millet olarak gücümüzü haktan, adaletten, milli-manevi değerlerimizden ve medeniyetimizden alıyoruz” şeklinde konuştu.


Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri daha sonra öğrencilerin şiir okuması ile devam etti. Etkinlikte Cumhuriyet Koşusunda dereceye giren öğrencilere Vali Rahmi Doğan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut ve Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta tarafından madalyaları verildi. Cumhuriyet Bayramı töreni, müzik sunumu, öğrencilerin folklor gösteri ve resmi geçit töreniyle son buldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Seç Market 9 ilde mahalle iftarları düzenliyor Seç Market, Anadolu’nun 9 farklı şehrinde iftar sofraları kurarak iş ortakları ve müşterileriyle mahalle iftarlarında buluşuyor. Mardin’den Amasya’ya, Uşak’tan Erzincan’a Türkiye’nin dört bir yanında kurulan sofralarda eski mahalle iftarları geleneği yaşatılıyor ve paylaşmanın önemi vurgulanıyor. Geleneksel esnaf kültürünü modern marketçilikle bir araya getiren Seç Market; bereket ve dayanışma ayı Ramazan’da iş ortakları ve müşterileriyle Seç Market mahalle iftarlarında buluşuyor. Mardin, Erzincan, Amasya, Uşak, Samsun, Adana, Antalya, Balıkesir ve Kayseri olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanındaki 9 farklı ilde mağazalar önünde kurulan sofralarda Seç Market yöneticileri, iş ortakları ve mahalle sakinleri birlikte iftar yapıyor. Seç Marketler’de satılan öz markalı ürünler kullanılarak hazırlanan özel yemeklerin ikram edildiği iftar buluşmaları mahalleliden büyük ilgi görüyor. “Ramazan’da paylaşmayı seçiyor, eski mahalle iftarlarının sıcaklığını yaşatıyoruz” Bugün Türkiye’nin 81 ilinde 2 bin 700’ü aşan iş ortağıyla perakende sektöründe önemli bir konuma geldiklerini belirten Seç Market Genel Müdürü Altan Sekmen sözlerine şöyle devam etti: “Seç Market iş modelimiz sayesinde esnaf kendi işinin sahibi olmaya devam ederken Seç Market tabelası altında mağazası modern bir görünüme ve işleyişe kavuşuyor. Mahalle sakinleri de ‘mahalleden biri’ olan, tanıyıp güvendikleri esnaftan, ulusal çapta bilinen kurumsal bir marka altında, uygun fiyatlarla alışveriş yapıyor. Seç Market olarak sürekli destek olduğumuz esnaf kültürümüzün de bir parçası olan dayanışmayı bu yıl birlik, bereket ve paylaşım ayı olan Ramazan’da pekiştirmek istedik. Türkiye’nin 9 güzide şehrinde Seç Market iş ortağı olan esnafımız, aileleri ve müşterileriyle eski mahalle iftar sofralarının sıcaklığını birlikte tekrar yaşıyoruz. Seç Market olarak ‘Ramazan’da paylaşmayı seç’ diyerek güzel sohbetler eşliğinde Ramazan sofrasının bereketini iş ortaklarımız ve mahalle sakinleriyle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz.”