- 20 Ağustos 2018 Pazartesi 12:17

Kars’ta ilk bayramlaşma töreni AK Parti’de yapıldı

A
A
A
Kars’ta ilk bayramlaşma töreni AK Parti’de yapıldı

Kurban Bayramı’na bir gün kala AK Parti İl Başkanlığı’nda bayramlaşma programı düzenlendi.

Kurban Bayramı’na bir gün kala AK Parti İl Başkanlığı’nda bayramlaşma programı düzenlendi. Bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere Kars’a gelen AK Parti Milletvekilleri Ahmet Arslan ile Prof. Dr. Yunus Kılıç’ta bayramlaşma programı katıldı.


AK Parti Kars İl Başkanlığı’nda düzenlenen bayramlaşma programında açlışı konuşmasını yapan İl Başkanı Adem Çalkın, “65. Dönemde hepimizin gururu olan Ahmet Arslan Ulaştırma Bakanlığı görevini en iyi şekilde yerine getirdi. Şimdi de tekrar gurur vesilesi oldu ve Cumhurbaşkanımızın, Genel Başkanımızın A Takımında MKYK üyemiz oldu. Bu da bizim için Karslılar için gurur verici bir tablodur” dedi.


Başkan Çalkın’ın ardından söz alan Tarım ve Köyişleri Komisyon Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, “Hepimizin birbirine daha fazla ihtiyaç duyduğu ve birbirimizle alakalı ülkemizdeki başkalarıyla alakalı bütün sıkıntıları unutmaya çalıştığımız ve geleceğimize güzel bakmaya çalıştığımız daha çok insanlık adına bir şeyler üretmeye ve yapmaya çalıştığımız bu duygular içerisinde olmamız gereken ve ülkemizin geleceğiyle alakalı çok güzel tasavvurlarda bulanacağımız ve bunun içinde dua etmemiz gereken aynı zamanda ülkemizin bugününe gelmesinde şehit olan, gazi olan, hayatlarının herhangi bir döneminde bu memleket ve bizler için fedakarlıklarda bulunmuş insanlara dua ettiğimiz, onları andığımız, yad ettiğimiz güzel günler aslında. O yüzden özellikle bu duygudan hareketle bu duygudan çıkmamak için de millet olarak dua etmemiz gereken günlerden geçiyoruz. Biliyorsunuz ülkemiz şükürler olsun bizim iktidarlığımızla beraber gelecekte arzu ettiğimiz ülkenin oluşmasına büyük emek vermiş bir teşkilat mensuplarıyız hemen hemen hepimiz. Birimiz biraz daha az, birimiz biraz daha çok ama amaç bir, hedef bir, gaye bir ve uğraş bir” diye konuştu.


Son olarak partililere seslenen AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Kars Milletvekili Ahmet Arslan, “Bu çatı altında milletimize hizmet kervanını yürütmek. Kars olarak, Karslılar olarak gururluyuz. Çünkü sadece ilimize sadece merkez dahil 8 ilçemize, bir beldemize hizmet etmek ile yetinmiyoruz. Kars’ın temsilcileri olarak Türkiye Büyük Millet Meclisinde Tarım Komisyonunda ülkemizin tarımına, hayvancılığına, ormancılığına, köyişlerine yön verecek hizmetler geliştirirken ülkenin bütün çalışmalarında söz sahibiyiz, söz sahibi olmak yetmez, inşallah bu hizmet kervanının öncülerindeniz. O yüzden sizler adına Yunus hocama Meclis’teki çalışmalarında kolaylıklar diliyoruz. Biliyoruz ki o çalışmalar hem ülkemiz insanına hizmet etmeye yarayacak hem de tarım ve hayvancılık şehri olan Karsımıza hizmet edecek. Milletvekilliğinden önce bürokrat olarak hem ülkemize hem ilimize hizmet etmeye çalışıyordum. Ancak 2 gün önceden itibaren Kars’ın sorumluluğu biraz daha arttı. Biz Kars adına, Karslılar adına siz saygıdeğer hemşehrilerimiz adına partimizin karar organı olan Merkez Karar Yürütme Kurulu’nda görev almaya başladık. Bayramın maneviyatından, Kurban kesmenin maneviyatından rabbim hepimizin yararlanmasını nasip eylesin. Rabbim bundan sonraki günlerimizin de bayram tadında olabilmesi adına ailelerimizle, çoluğumuzla, çocuğumuzla, insanımızla, ülkemizle, dünyadaki mazlumlar ve mağdurlarla inşallah nice güzel günler geçirmeyi nasip eylesin. Hepiniz adına, hepimiz adına bütün hemşehrilerimizin, bütün ülkemiz insanlarının, dünya Müslümanlarının bayramını tebrik ediyoruz. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Rabbim bizi de sizi de mahcup etmesin” şeklinde konuştu.


Yapılan konuşmaların ardından Arslan ve Kılıç AK Parti İl Teşkilatlarıyla birlikte bayramlaşma törenine katılan partililerle bayramlaştı. Milletvekili Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç daha sonra Kars’tan ayrıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.