YEREL HABERLER - 16 Şubat 2017 Perşembe 17:34

Kars’ta okul servislerinin karıştığı kazalarla ilgili toplantı yapıldı

A
A
A
Kars’ta okul servislerinin karıştığı kazalarla ilgili toplantı yapıldı

Kars Vali Yardımcısı Mehmet Halis Aydın, Başkanlığı’nda ‘Okul Servis Araçları ile Taşıma Eğitim Servis Araçlarının karıştığı kazalarla ilgili toplantı yapıldı.
İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ilgili yazılarına istinaden Okul Servis Araçları ile Taşıma Eğitim Servis Araçlarının karıştığı kazaları sıfıra indirmek amacıyla Valilik Kar Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Vali Yardımcısı Mehmet Halis Aydın, ilgili kurum ve kuruluş yöneticileri ile temsilcileri katıldı.
Kars Vali Yardımcısı Mehmet Halis Aydın Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıda bir takım kararlar alındı.
Toplantı alınan kararlar şöyle; Taşıtlarda her öğrenci için bir emniyet kemeri bulunmalıdır. Okul servis araçlarının arkasında "Okul Taşıtı" yazısını kapsayan numunesine uygun renk, ebat ve şekilde reflektif bir kuşak bulundurulacak. Okul servis aracı olarak kullanılacak taşıtlarda, öğrencilerin kolayca yetişebileceği camlar ve pencereler sabit olmalı, iç düzenlemesinde demir aksam açıkta olmamalı, varsa yaralanmaya sebebiyet vermeyecek yumuşak bir madde ile kaplanmalıdır. Çocukların taşınmaya başlandığı ve evlerine bırakıldıkları saatleri ailelerine duyurmak amacıyla sms mesajları gönderilecek. Okul servis aracı olarak kullanılacak taşıtlar temiz, bakımlı ve güvenli durumda bulundurulmalı ve 6 ayda bir bakım ve onarımları yaptırılmakla birlikte; güzergah izin belgesi ve taşıtların cinsine göre Karayolları Trafik Yönetmeliğinin öngördüğü periyodik muayeneleri de yaptırılmış olmalıdır. Dur lambası bulunmalı ve aktif kullanılmalıdır. Fazla yolcu alınmamalı ve rehber personel bulunmalıdır. İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde her ay okul servis araçları şoförlerine eğitim verilecektir. Ayrıca okul servis araçları, okul servis araçları yönetmeliğine uygun hareket edecek ve trafik görevlileri tarafından yönetmeliğe göre denetlenecek.
Toplantıda alınan kararla, okul servis araçları ile taşıma eğitim servis araçlarının karıştığı kazaları önüne geçilmesi hedefleniyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."