- 23 Kasım 2017 Perşembe 15:29

Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin olağan meclis toplantısı yapıldı

A
A
A
Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin olağan meclis toplantısı yapıldı

Kars Valisi Rahmi Doğan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın destekleriyle Kars tarihinde hiç görülmeyecek bir oranda köy yolu yapıldığını belirtti.

Kars Valisi Rahmi Doğan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın destekleriyle Kars tarihinde hiç görülmeyecek bir oranda köy yolu yapıldığını belirtti.


Kars Merkez ilçe ve Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin 2017 yılı Kasım ayı olağan meclis toplantısı, Vali Rahmi Doğan Başkanlığı’nda yapıdı.


Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Vali Yardımcısı Yusuf İzci, Vali Yardımcıları Mehmet Halis Aydın ve Murat Özdemir ile İl Genel Meclis Başkanı Necati Dallı, köy muhtarları ve mahalle muhtarları katıldı.


Kars Valisi Rahmi Doğan’ın konuşması ile başlayan toplantıda söz alan köy muhtarları, öncelikli olarak köylerinde var olan sorunları aktardı. Muhtarları tek tek dinleyen Vali Doğan, talep ve istekleri görevlilere not aldırdı ve sorunların çözülmesi noktasında yapılacak işleri tartışmaya açtı. Toplantıda Vali Doğan’a dert yanan köy muhtarlarının öncelikli talepleri yol ve su oldu.


Vali Doğan, bu yıl İl Özel İdaresi imkanlarıyla gerek merkez ilçe gerekse diğer ilçelerdeki köylere hizmet götürmek amacıyla yapılan çalışmaları tamamlamak üzere olduklarını söyledi.


Yapılan çalışmalarda kendilerini başarılı gördüklerine dikkat çeken Vali Doğan, geçtiğimiz yıllara bakıldığında da kışın yapılan planlama ve ihale işlerinin zamanında yapılmasının yaz sezonda büyük bir avantaj sağladığını işaret etti.


Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın Kars’ta yapılan sayısız yatırımlara sağladığı desteklerin önemine de değinen Vali Doğan, “Bugün itibariyle Valilik olarak 203 kilometre gurup yollarında sıcak asfalt çalışması yaptık. Bakanımızın Ahmet Arslan’ın karayollarını ağına alarak yapmış olduğu çalışmalar ile birlikte bu yıl Kars’ın tarihinde hiç görülmeyecek bir oranda köy yolu yapmış durumdayız. Bu yapmış olduğumuz yolun kalitesini hepiniz biliyorsunuz. Bu kalite karayolları standartlarında yüksek kalitededir. Türkiye genelindeki köy yollarına baktığımız da bu kalitede köy yolu nerdeyse yok denecek kadar azdır” dedi.


Kars il genelinde yapılması planlanan işlere 2018 yılında da devam edeceklerini ifade eden Doğan, “Biz yine önümüzdeki yıl da imkanlar ölçüsünde kaldığımız yerden asfalt olsun, su olsun, kanalizasyon olsun, diğer köy ihtiyaçlar olsun, köy içi parke olsun bunlarla ilgi çalışmalarımızı da yürüteceğiz. Tabi bu kadar imkanın sağlanmış olması bakanımızın başımızda bulunmasından kaynaklanıyor. Bakanımız sağ olsun her zaman Ankara’daki kaynakları bizlere göndererek burada da hizmete dönüşmesine vesile oluyor. Burada Bakanımıza şükranlarımızı sunuyorum, her konuda bize destek çıkıyor önümüzü açıyor. Bizde bu vesileyle işleri yapmaya çalışıyoruz tüm ekip arkadaşlarım olarak, özel idare olarak, valilik olarak hizmetleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu önemli bir fırsat bu fırsatı iyi değerlendirmek lazım bunun farkında olarak, bilgili olarak ta hareket etmemiz lazım. İçme suyuyla ilgili çalışma özellikle üç köyle bizim büyük köylerimizle ve sıkıntılı üç köylerimizde tamir olmak üzere Ani var, Halefoğlu var birde Harmanlı var. Bu köylerimiz de bir hafta on gün içinde bitmiş olacak” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın CHP’li Tetik’den Nazilli’ye Halk Market müjdesi CHP Nazilli Belediye Başkan adayı Dr. Ertuğrul Tetik, göreve gelir gelmez ilk hizmet olarak enflasyona karşı vatandaşların mutfağına nefes aldıracak, tamamen yerli ve doğal gıdaların piyasanın altında satışa sunulacağı belediye iştiraki olan Halk Marketler zincirlerini açacağını müjdeledi. 31 Mart Belediye Başkanlığı seçimine 2 gün kala bir proje daha açıklayan CHP’li Ertuğrul Tetik, İhtiyaç sahiplerinin temel gıda ve hijyen ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Belediye iştiraki olacak olan Halk marketler zincirini hayata geçireceğini açıkladı. Nazilli’nin farklı Mahallelerinde açılacak olan Halk Marketlerde, enflasyona karşı vatandaşların mutfağına nefes aldıracak olan proje için tüm altyapı ve fizibilite çalışmalarını ekonomistler tarafından hazırlandığını açıklayan Tetik, kaliteli ve güvenilir ürünlerin uygun fiyatlara üreticiye sunulacağı, aynı zamanda istihdam oluşturacak olan bu proje kapsamında halka sağlıklı, ekonomik ve güvenilir bir şekilde gıda ulaştırılacağını ifade etti. ’Emekliye indirim kartı’ Nazilli ve Aydın bölgesindeki çiftçiler tarafından üretilen doğal ve sağlıklı ürünlerin satışa sunulacağı Halk Marketlerde, emekli vatandaşların da unutulmadığını belirten CHP’li Belediye Başkan Adayı Tetik, "Aydın Büyükşehir Belediyesinin Ege et marketlerinde uyguladığı emekli kart sistemini de halk marketlerde uygulayacağız. Nazilli’de ilk bir yıl içerisinde çeşitli mahallelerde yaygınlaşacak olan Halk Marketler zinciri Nazilli halkının mutfak giderlerine önemli tasarruf sağlayacak" dedi.