YEREL HABERLER - 10 Mart 2017 Cuma 11:10

Vali Rahmi Doğan, başarılı sporcuları ödüllendirdi

A
A
A
Vali Rahmi Doğan, başarılı sporcuları ödüllendirdi

Kars Valisi Rahmi Doğan, atletizm ve boks branşlarında yapılan ulusal ve uluslararası müsabakalarda dereceye giren sporcuları ödüllendirdi.

Kars Valisi Rahmi Doğan, atletizm ve boks branşlarında yapılan ulusal ve uluslararası müsabakalarda dereceye giren sporcuları ödüllendirdi.
Vali Rahmi Doğan, makamında kabul ettiği Gençlik ve Spor İl Müdürü Gürsel Polat ve atletizm antrenörleri, Bahattin İnce, Mahir Emir, boks antrenörü Ayhan Sönmez ve beraberindeki başarılı sporcularla bir süre sohbet etti.
Vali Rahmi Doğan’a İl Gençlik ve Spor Müdürü Gürsel Polat, sporcuların yaptıkları müsabakalar hakkında bilgi verdi. Vali Rahmi Doğan, başarılı sporculara valilik olarak her türlü imkanı tanıyacaklarını belirtti.
Sporcuları elde ettiği başarılardan dolayı tebrik ederek başarılarının devamını dileyen Doğan, “Kars’ın sporda çok başarılı bir il, ulusal ve uluslararası müsabakalarda dereceye giren sporcularla gurur duyuyorum. Sporculara gereken her türlü desteğin sağlayacağım” dedi.
Kars Valisi Rahmi Doğan, daha sonra başarılı sporculara çeşitli hediyeler vererek ödüllendirdi. Doğan, sporculardan başarılarının devamın istedi.
Boksta, Canser Oltu, 64 Kiloda Genç Bayanlar Türkiye Şampiyonu, Fırat Yetkil, 60 kiloda Yıldız Erkeklerde Türkiye 2’ncisi, Gizem Aydemir, 81 kiloda Türkiye 2’ncisi ve Elanur Sagit, 80 kiloda Yıldız Bayanlar Türkiye 2’ncisi oldu.
Atletizimde ise Tuğba Toptaş, Salon Yıldızlar Türkiye Şampiyonu, Belarus (Minsk) Uluslararası yarış 4’üncü ve Hakan Buğanlı, Yıldızlar Türkiye 2’ncisi olarak Kars’a döndüler.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara YÖK’ten denklik için yeni düzenleme Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılan açıklamaya göre, dünya sıralamalarında ilk 400’de yer alan üniversitelerden mezun olanlara doğrudan denklik verilecek. Yükseköğretim Kurulu (YÖK), yurt dışı yükseköğretim diplomalarının denklik işlemlerine ilişkin yeni bir düzenlemeye imza attı. Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeye göre ortaya çıkan tereddütlerin giderilmesi için usul ve esaslar belirlendi. “İlk 400’de yer alan üniversitelerden mezun olanlara doğrudan denklik verilecek” Yayımlanan düzenlemede, YÖK tarafından kabul edilen üç uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşunda ilk 400’de yer alan yükseköğretim kurumlarının tıp, diş hekimliği, eczacılık ve hukuk programları dahil olmak üzere bütün programlarından mezun olanlar doğrudan denklik alabilecek. “İlk binde yer alan üniversitelerden mezun olanlara YSK şartı aranmayacak” Aynı derecelendirme kuruluşlarında ilk binde yer alan üniversiteler için başarı şartı aranan bölümler dahil olmak üzere bütün alanlarda, önceden olduğu gibi denklik müracaatı yapılacak ancak YKS’ye girme zorunluluğu aranmayacak. İlk binde yer almayan bir üniversitenin tıp, diş hekimliği, eczacılık ve hukuk programlardan mezun olanlar YKS’ye girecek, ilgili programın YKS’deki başarı sıralaması şartını sağlamışlarsa denklik müracaatları kabul edilecek ve transkriptleri dikkate alınarak bireysel olarak inceleme yapılacak.