YEREL HABERLER - 14 Şubat 2013 Perşembe 11:48

TERMAL SU İÇİN AKADEMİK İŞ BİRLİОİ

A
A
A
TERMAL SU İÇİN AKADEMİK İŞ BİRLİОİ

Bursa Valiliği Jeotermal A.Ş tarafından düzenlenen `termal suların kullanım alanları` toplantısında İstanbul Tıp Fakültesi Tıbbi Ekoloji ve Hidroklimatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeki Karagülle ile Vali Şahabettin Harput arasında danışmanlık protokolü imzalandı.
Termal suların kullanım alanları konulu toplantıya Bursa Valisi Şahabettin Harput, Vali Yardımcısı Hüseyin Demirciler, İl Genel Meclisi Başkanı Nedim Akdemir, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik, termal su kullanan 45 tesis yöneticileri ve BUSAT Derneği yöneticileri katıldılar. Vali Şahabettin Harput, termal suyun mineral değerlerine göre sunulması noktasında dünya çapında bir isim olan Prof. Dr. Zeki Karagülle ile protokol imzaladıklarını belirterek, ``Yaptığımız toplantıda çok değerli bilgileri ile tüm arkadaşlarımızı aydınlatan ve önümüzü gerçekten daha net görmemiz ve sularımızdan çok daha fazla istifade etmemize imkan sağlayan bu girişim bundan sonra bize yeni ufuklar açacak. Yeni kapılar açacak ve Bursa sularının şifalı özelliklerinden hem kendi insanımıza hem bütün dünya insanlarına çok daha etkili çok daha kusursuz hizmet verme noktasında önemli bir işbirliği yapacağız. Bu işbirliğinin Bursa`mıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum`` dedi.
Prof.Dr. Zeki Karagülle, Bursa`nın hem tarihsel olarak, hem doğal olarak önemli bir kent olduğunu söyleyerek, ``Termal zenginliğin hem ülkemiz hem uluslararası planda medikal yönden etkin, yararlı ve bilimsel kullanımı yönünde bir çaba ve perspektif geliştirilmiş olmasını isiyoruz. Bu anlamda da bize düşen görev kendi bilgi, deneyim ve birikimimizi Bursa`nın bu yöndeki atılımlarında hizmete sunmak. Böyle bir vesileyi bu akşam ilk adımını atmış oluyoruz`` dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir