- 25 Ağustos 2017 Cuma 13:03

25 engelliye akülü araba

A
A
A
25 engelliye akülü araba

Kastamonu Belediyesi, Türkiye Sakatlar Derneği Kastamonu Şubesi ile birlikte yürüme güçlüğü çeken 25 engelli vatandaşa akülü sandalye hediye etti.

Kastamonu Belediyesi, Türkiye Sakatlar Derneği Kastamonu Şubesi ile birlikte yürüme güçlüğü çeken 25 engelli vatandaşa akülü sandalye hediye etti. Engelli vatandaşların mutluluğu ise gözlerinden okundu.


Sosyal sorumluluk projelerine her fırsatta ağırlık veren Kastamonu Belediyesi, ihtiyaç sahibi engelli vatandaşları unutmadı. Kastamonu Belediyesi, Türkiye Sakatlar Derneği Kastamonu Şubesi ile birlikte ortak hayata geçirdiği proje sayesinde engelli vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. Aradan geçen 3 yıllık süreç içerisinde 100’e yakın engelli ihtiyaç sahibi vatandaşa akülü araba hediye eden Kastamonu Belediyesi, son hediye edilen 25 akülü araç ile engellilere verilen akülü araç sayısını 150’ye yükseltti.


Verilen akülü araçların yanında ayrıca şehrin 5 farklı noktasına araçlar için mobil şarj istasyonları kurulacak. İlk istasyon Cumhuriyet Meydanı’na kuruldu. Kurulan mobil istasyonlar sayesinde engelli vatandaşların akülü araçları kolayca şarj edilebilecek.


Kastamonu Belediyesi Dış Birimler Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen akülü araç dağıtım töreninde ihtiyaç sahibi ailelerin sevinçleri yüzlerinden okundu. Arabalarına kavuşan engelli vatandaşlar insan gücüyle çalışan tekerlekli sandalyelerden inerek hediye edilen akülü arabaları ile tur atarak yeni araçlarına alışmaya çalıştı.


Engelli vatandaş Mustafa Akdil, “Doğuştan sakatım. İki yıldan beri araba bekliyorum. Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bundan önce tekerlekli sandalyem vardı. Ona biniyordum. 3-4 sene tekerlekli sandalyeye bindim” dedi.


Engelli vatandaş Sıddıka Karaşlar da, “Ameliyat olalı 3 sene oldu. Yavaş ilerleyen bir kanser türü dediler. Çeşitli ameliyatlar geçirdim. 1 seneden beri bu arabayı bekliyorum. Çok mutluyum. Allah herkesten razı olsun. Önceden dışarı çıkamıyordum. En azından parka bile gidemiyordum. Oğlumun sadece Pazar günler tatil. Arabayla götürüyordu. Onun da bazen işi oluyordu. Ne kadar çocuğun da olsa her zaman diyemiyorsun. Çoğu zaman işten yorgun geliyor. Arabanın sayesinde artık kendim gidebileceğim. Başkanımıza bizlere yardımcı olduğu için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.


Engelli vatandaş Sebahattin Poyraz ise, “57 yaşındayım. 2 yıl önce ağaçtan düştüm. Belimde kırık vardı. Belden aşağısı tutmuyor. Şu ana kadar tekerlekli sandalyedeydim ama şimdi akülü arabam oldu. Bunun için herkese teşekkür ediyorum. Araba yanımda eşim olmadan istediğim şekilde dolaşmama imkan sağlayacak. Bu yönden daha mutlu olacağım” şeklinde konuştu.


Sebahattin Kırışoğlu’nun eşi Zekiye Kırışoğlu da, “Eşim 18 seneden beri Parkinson hastası. Son 10 seneden beri bakıma muhtaç. Bütün bakımları bana ait. Daha önceden kasılıncı oturamıyordu. Çoğu zaman sırtımda taşıyordum. Caddede araba gördüğü zaman olduğu yerde kalıyordu. 2-3 seneden beri tekerlekli sandalyedeydi” ifadelerini kullandı.



“Engellilerimizin sorunlarını aşmak için var gücümüzle çalışıyoruz”


Akülü araba dağıtım töreninde konuşan Belediye Başkanı Tahsin Babaş ise, engelli bireyler için toplumda her yere ulaşabilmeleri adına her türlü fiziki ortamları sağlamaya gayret gösterdiklerini söyledi.


Engelliler için oluşturulan proje kapsamında 25 engelli vatandaşa akülü araba verdiklerini kaydeden Belediye Başkanı Tahsin Babaş, “Kardeşlerimiz şehrimizin değişik mahallelerinde ikamet ediyorlar. Engelli kardeşlerimizin her türlü ihtiyacını karşılamak için bu akülü arabaları veriyoruz. Araba vermek kadar arabaları şarj edecek ortamları da düşündük. Arabaların şarjlarını doldurmaları için de Cumhuriyet Meydanı başta olmak üzere şehrin çeşitli noktalarına şarj istasyonları yapıyoruz. Arabaların şarjları bittiği zaman kardeşlerimiz arabalarını şarj edebilecekler. İhtiyaca göre kuzeyde ve güneyde, Sakatlar Derneği ile birlikte tespit ettiğimiz noktalara şarj istasyonlarını koymaya da devam edeceğiz. Şunu tekrar ifade etmek istiyorum. Herkes bir engelli adayı. Allah etmesin bir gün hepimizin başına gelebilir. Bu nedenle engellilerimizin bu tür sorunlarını aşmak için var gücümüzle çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz. Güzel bir derneğimiz var. Dernek faaliyetleri tüm hızıyla sürüyor. Engelli kardeşlerimizin istihdamının arttırılmasına yönelik de çalışmalarımız olsun istiyoruz” dedi.



“Engellilerimize erişebilirlik ile ilgili belediyemizin ciddi katkıları bulunuyor”


Türkiye Sakatlar Derneği Kastamonu Şube Başkanı Serhat Yolasığmazoğlu da, engellilere yönelik yürütülen çalışmalar için belediyeye teşekkür etti. Yolasığmazoğlu, şöyle konuştu: “Kastamonu Belediyesi ile Sakatlar Derneği Kastamonu Şubesi’nin ortaklaşa düzenlediği çalışmalar neticesinde 25 tane akülü arabamızı engelli arkadaşlarımıza teslim ettik. Akülü arabalar devam eden projemizin devamıdır. Şu ana kadar verdiğimiz akülü sandalye sayısı 100’ü geçti. Daha fazla akülü arabanın engelli vatandaşlarımıza ulaştırmayı amaçlıyoruz. Bununla birlikte arabaların şarj istasyonlarının devamı gelecek. Şehrimizin 5 farklı noktasına şarj istasyonlarım kurmayı planlıyoruz. Bununla birlikte engelsiz yaşam merkezimiz açılacak. Tüm bunların yanında erişebilirlik ile ilgili belediyemizin ciddi katkıları bulunuyor. Yürüme ya da daha farklı engeli bulunan vatandaşlarımızın hayata tutunmaları için yapılacaklar gerçekleştirilecek olan ortak projelerle çözüme kavuşturulacaktır”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir