POLİTİKA - 08 Nisan 2018 Pazar 15:36

AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı

A
A
A
AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı

Son günlerde bazı televizyon kanallarında Kastamonu ile ilgili yayınlanan haber ve açıklamaları sert bir dille eleştiren AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, "Bazı namussuzlar bazı televizyon kanallarına fitne, fesat ulaştırma gayreti içindeler" dedi.

Son günlerde bazı televizyon kanallarında Kastamonu ile ilgili yayınlanan haber ve açıklamaları sert bir dille eleştiren AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, "Bazı namussuzlar bazı televizyon kanallarına fitne, fesat ulaştırma gayreti içindeler" dedi.


AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı, Kastamonu Belediyesi Nikah ve Konferans Salonunda geniş katılımla yapıldı. Toplantıda konuşan AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, Kastamonu’nun bilindiği gibi Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edildiğini hatırlatarak, “Bu çerçevede çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Türk Dünyası Kültür Başkenti unvanının Kastamonu’ya neler getirdiğini soranlar oluyor. Hafta sonlarında turların arttığını gözlemleyebiliyoruz. Merak edenlerin de Kastamonu’yu ziyaret etmesini bekliyoruz. Bu unvan Kastamonu için bulunmaz bir nimettir. Kastamonu ilçeleriyle birlikte sahip olduğu kültürel ve doğal güzellikleriyle bu unvanı ve turizmden faydalanmayı fazlasıyla hak ediyor. En son Taşköprü’yü ziyaret ettim. Bu ziyaretimde Taşköprü Kent Müzesi’ni gezdim. Bu müzenin herkes tarafından gezilmesi gerektiğini düşünüyorum. Mükemmel ve profesyonel yapılmış bir müze olduğunu gördüm. AK Parti belediyeciliğinin elinin değdiği her yer şenleniyor, renkleniyor. Bütün AK Parti’li belediyeler bütçelerinin kat kat üzerinde hizmetler üretiyorlar. Buradan Taşköprü Belediye Başkanımız Hüseyin Arslan’a bir kez daha huzurunuzda teşekkür ediyorum. Bu tür projelerin ve çalışmaların diğer belediyelerimize de örnek teşkil etmesi temennisinde bulunuyorum” dedi.


Kastamonu’nun her geçen gün büyüdüğüne ve geliştiğine dikkati çeken Demir, “Kastamonu her geçen gün büyüyor, gelişiyor, Yatırımlar devam ediyor. Şu anda Kastamonu’da devam eden projelerin toplam bedeli 9 milyar 105 milyon TL’dir. Buna belediyelerin ve Özel İdare’nin yatırımları dahil değildir” diye konuştu.



“Yeni siyasete giren arkadaşlarımız, milletvekilleri üzerinden eleştiri yapmaya çalışıyor”


“Bu ilde bazı felaket tellalları var” diyen Demir, “Yeni siyasete giren bazı arkadaşlar milletvekilleri üzerinden eleştiri yapmaya çalışıyor. Milletvekilleri üzerinden gündeme gelmeye çalışıyorlar. Siyasetse biz siyasetin her türlüsünü yaparız. Biz mütevaziyiz, biz liderimizden aldığımız terbiyeyle mütevazi şekilde siyasetini yapmaya ve bu şehre hizmet etmeye çalışıyoruz. Valisiyle, belediyesiyle, vekilleriyle güzel bir birliktelik var Kastamonu’da. Birileri bu birlikteliğe çomak sokmanın derdinde. Ben buradan o arkadaşa sesleniyorum; biz mütevazılığımızı bir süre daha koruyacağız. Ama yeri geldiğinde nasıl sertleşeceğimizi biz iyi biliriz. Sizin AK Parti milletvekilleri üzerinden siyaset yapmak haddinize değildir. Bakıyorsunuz ilk gün Hakkı Köylü milletvekilimizin üzerinden siyaset yapmak istedi o arkadaş. Tutuyor Murat Demir üzerinden konuşmaya çalıştı. Olmadı şimdi de Metin Çelik milletvekilimiz üzerinden konuştu. Heyecanlı bir siyasetçi, yeni il başkanı olduğu için kendine bir yer yapmaya çalışıyor. Ama herkes haddini bilecek. Biz o siyasetin alasını yaparız” şeklinde konuştu.



“Gözle görülür ciddi çalışmalara imza attık”


Gözle görülür ciddi çalışmalara imza attıklarını belirten Demir, “AK Parti iktidarının bugüne kadar Kastamonu’da yaptığı çalışmalar gözle görülür, ciddi çalışmalardır. Biri çıkıyor ’Murat Demir ile Hakkı Köylü İnebolu Cezaevi’ni kapattırmak istiyor’ diyor. Yetmiyor cezaevi için ’Hakkı Köylü Devrekani’ye, Murat Demir Cide’ye yaptırmak istiyor’ diye iftira atıyor. Haysiyetsizlikten başka bir şey değil. İnebolu Cezaevi kapanmayacak, olduğu yerde kalacak. Bizim ilçedeki arkadaşlarımızın da bu konuya net cevap vermeleri gerekiyor. Bunlara fırsat vermemeliyiz” ifadelerini kullandı.



“İnebolu Limanı yeniden ihaleye çıkacak”


İnebolu Limanı’nın yeniden ihaleye çıkartılacağına işaret eden Demir, şunları kaydetti: “Biz sanki bilmiyormuşuz gibi İnebolu Limanı’yla ilgili bize liste göndermişler. İnebolu Limanı’yla ilgili kimsenin aklına ihtiyacımız yok. İnşallah önümüzdeki günlerde hukuki süreçler tamamlanacak ve İnebolu Limanı ihaleye çıkacak. İnşallah bu limanı biz Kastamonu’ya kazandıracağız. Kastamonu’nun büyümesi, gelişmesi için İnebolu Limanı’na bizim ihtiyacımız var. AK Parti’de görev yapan herkesin aklı memleketin çıkarını düşünür, liderini takip eder, onu örnek alıp hizmet anlamında çalışmalar yapar.”



“2019 yılındaki seçimlerde bütün belediyelere talibiz”


2019 yılında yapılacak seçimlerde kaybettikleri bazı belediyeleri geri almayı istediklerini söyleyen Demir, şöyle konuştu: “2019 seçimleri bizim için çok önemli. Belediye seçimleri de ayrı bir önem taşıyor. Kaybettiğimiz bazı belediyeler var. O belediyeleri mutlaka kazanmalıyız. Her bir belediyenin büyük önemi var. Bazı ilçelerde belediye başkanlarımız görevlerinin başındayken araya fitne fesat sokanlar var. Şu aday olacakmış, bu aday yapılacakmış gibi değişik fitne tohumları ekmek isteyenler var.”



“Bazı namussuzlar bazı televizyon kanallarına fitne, fesat ulaştırma gayreti içindeler”


Demir, sözlerine şöyle devam etti: “Kastamonuluyum diyen bazı namussuzlar bazı televizyon kanallarına fitne, fesat ulaştırma gayreti içindeler. Bu kişilerin ellerinde belge ya da bilgi varsa savcılığa gidip vermeleri gerekiyor. Kastamonu üzerinde kötü intibalar bırakmaya çalışıyorlar. O televizyonda anlatılanları dinledim, emin olun FETÖ’nün en büyük düşmanları bizleriz. O televizyon programında anlatılan, konuşulan çoğu söylenen tamamen yalandır. Bu bilgiler bu şehirde valilik yapıp başka bir şehre giden birine aittir. Televizyon kanalına bağlanmak isteyişi, bir mücavir alandan yola çıkıp Belediye Başkanımız Tahsin Babaş’ı töhmet altında bırakma girişimine ise söyleyecek söz bulamıyorum. O alanın mücavir alan ilan edilmesini kendisinin dile getirdiğine bizzat şahidim. Sonra belediye başkanının önünü kesmek için birçok plan yaptı. Şimdi televizyon kanalına çıkmaya çalışıyor. Bu insan şimdi halen Türkiye Cumhuriyeti’nin valisidir. Ben Kastamonuluyum diyen herkesin bu insanlara fırsat vermemesi gerekir. Kastamonu her zaman mütevazi ve dürüst insanlar yetiştirmiştir. Kastamonu’yu bir televizyon programıyla karalamak bu memlekete yapılan bir ihanettir.”


Konuşmanın ardından Cide Belediye Başkanı Nejdet Demir, sunum eşliğinde ilçesinde yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Başkan Sadıkoğlu: “6 ay yetmez, en az 2 yıl daha uzatılmalı” Mücbir Sebep Hali süresinin son kez uzatılacağına dair gündemi değerlendiren Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Mücbir Sebep Hali süresi 6 ay sonra sona ererse birçok işletme faaliyetini sonlandırma durumuna gelebilir. Bu da yeniden işsizliğe ve göçe sebep olacaktır. Şehrimizin demografik yapısının bozulmaması ve sosyoekonomik olarak daha hızlı toparlanması için Mücbir Sebep Hali süresi en az 2 yıl daha uzatılmalıdır” dedi. Mücbir Sebep Hali süresinin 6 aylık uzatılmasının yeterli olmayacağını belirten Başkan Sadıkoğlu, “6 Şubat’ta meydana gelen ve büyük yıkım ile can kaybına yol açan depremler sonrası Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından uygulanan Mücbir Sebep Hali süresinin son kez uzatılacağını AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Şahin’in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla öğrendik. Eğer son kez uzatılacaksa, 6 aylık bir uzatma yeterli olmayacaktır. Malatya, Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman illerimizde iş dünyası 6 Şubat öncesine dönemedi. Hala ayağa kalkamayan on binlerce esnafımızın olduğu deprem illerinde Mücbir Sebep Hali süresi 6 ay sonra sona ererse birçok işletme faaliyetini sonlandırma durumuna gelebilir. Bu da yeniden işsizliğe ve göçe sebep olacaktır. Beşeri sermayesini ciddi ölçüde kaybeden şehrimiz zaten niteliksiz göç almayı sürdürüyor. Şehrimizin demografik yapısının bozulmaması ve sosyoekonomik olarak daha hızlı toparlanması için Mücbir Sebep Hali süresi en az 2 yıl daha uzatılmalıdır” şeklinde konuştu. Mücbir Sebep Hali süresi sona erdiğinde biriken borçların ödenmesi konusunda azami düzeyde kolaylık sağlanmasının şart olduğunu vurgulayan Başkan Sadıkoğlu, “Mücbir Sebep Hali süresi sona erdiğinde KDV, Kurumlar Vergisi ve Muhtasar şartsız şartsız taksitlendirilmeli. İşletmelerin tüm SGK borçları da teminata gerek duyulmaksızın taksite bağlanmalıdır. 50 bin TL ve üzeri borçların taksitlendirilmesi için istenen teminat şartı kaldırılmalı ya da limit 500 bin TL’ye yükseltilmelidir. Biriken borçların taksitlendirilmemesi durumunda esnaf, tüccar ve sanayicimiz zor durumda kalacaktır. Teşviklerinin yanması ile karşı karşıya kalacak olan üyelerimiz için ileride telafisi daha zor sonuçlar ortaya çıkacaktır” diye konuştu.
Adana Portakal Çiçeği Karnavalı günüz sanatsal etkinliklerle akşam konserlerle devam ediyor Türkiye Kültür Festivali Adana Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında, dört bir yanı sergi alanı haline dönüştürülen şehrin en uğrak noktası festivalin merkezi konumundaki Adana Müze Kompleksi oldu. Müze kompleksi, festivalin ilk gününden itibaren ziyaretçi akınına uğradı, girişte uzun kuyruklar oluştu. Şehri saran festival havası akşam da konser coşkusuyla devam etti. Festivalin üçüncü akşamında sahneye çıkan Haluk Levent, hemşerileriyle unutulmaz bir gece yaşadı. Merkez Park’ta kurulan konser alanına sığmayan Haluk Levent hayranları parkın her köşesinden sanatçıyı dinledi, şarkılarına eşlik etti. SERGİ ALANLARINDA UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU Gelenek ile gelecek arasında bir köprü kurarak sanatın evrensel etkisini vurgulayan "Eskizden Piksele Dijital Sanat: Anadolu Edition" sergisi, restore edilerek müzeye dönüştürülen ve festivale özel hazırlanan birçok sergiye ev sahipliği yapan Milli Mensucat Fabrikası’nda sanatseverlerle buluştu. Hem mekan hem de eser sanatseverlerin keyifli bir zaman dilimi geçirmesini sağladı. Adana Müze Kompleksi, festival için özel olarak hazırlanan sergilerden “Matraki: Bir Osmanlı Yıldızı’’na ev sahipliği yaptı. Matrakçı Nasuh’un "Beyân-ı Menâzil-i Sefer-i Irâkeyn-i Sultân Süleymân Hân" eserindeki menzil rotası ile Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin benzer noktalarından yola çıkarak hazırlanan sergi, Kent Müzesi’nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sergide geleneksel ve modern sanat disiplinlerinden, klasik minyatür, hat, çini, modern minyatür ve resim alanlarında eserler üretecek sanatçılar Matrakçı Nasuh’un “Beyan-ı Menazil-i Sefer-i Irakeyn-i Sultan Süleyman Han’’ eserinde yer alan şehir resimlerini sanatseverlerle buluşturdu. Sanatını, organik kavramı üzerine kurgulayan Fulya Alışır’ın “Odyssey /Arayış” adını verdiği sergisi ise festivalin en farklı ve özellikli işi olarak ziyaretçilerin beğenisine Tarım Müzesi’nde sunuldu. Adana Müze Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliklerden biri de “Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Takı Sergisi”ydi. Osmanlı Döneminin tarihi ve kültürel zenginliğini yansıtan bir eser grubu olan takılardan örnekler, etnografik eser niteliği taşıyan ve ilk kez sergilenen eserler, Osmanlı döneminden günümüze uzanan takı kültürünün örnekleriyle festival ziyaretçilerini kültürel bir yolculuğa çıkardı. HALUK LEVENT ADANA’YI SALLADI Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin üçüncü gecesinde Adana’nın en büyük alanına sahip Adana Merkez Park’ı Haluk Levent adeta salladı. Konserde yediden yetmişe dinleyici konser alanı doldurmakla kalmadı alandan taştı, tüm parka yayıldı. Haluk Levent, Adana’da sevgi, coşku ve heyecanla kucaklandı. Sanatçı da bu ilgiye karşılık vererek, sahneden indi ve seyircilerin arasına girerek, şarkılarını onlarla söyledi. Çocukluk yıllarını Adana’da geçiren Haluk Levent, şehri selamlayarak yaşamış olduğu anıları anlattı, Adana’nın kendisi için ne kadar özel ve anlamlı olduğundan söz etti. Sahneye çıkmadan önce verdiği mini söyleşide, Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin ülkemizin kültür ve sanat dünyasına önemli bir katkı sunduğunu söyleyerek, “Ben burdaysam, dinleyicilerim buradaysa, diğer günler diğer sanatçı arkadaşlarımız buradaysa, dinleyicileri geliyorsa, bu sadece bir konser gibi gözüküyor olabilir ama Türkiye’nin her tarafından Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin ismini duyuyoruz. Diğer sanatçı arkadaşlarımız da biz de olacağız festivalde diyor. Ben de sahne almaktan dolayı şanslı hissediyorum. Demek ki bir şeyler aşılmış” Haluk Levent portakal çiçeği kokusunda bu festivalin yapılmasında daha güzel ve özel bir şeyin olmadığını vurguladı, “Dünyada böyle nefis bir iklim yok, koku yok” dedi. ÇOCUKLAR SAHNEDEYDİ Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin renkli atmosferine müzik dolu bir katkı da Çukurova Filarmoni Derneği Çoksesli Çocuk Korosu’ndan geldi. 1 Mart 1999 tarihinde elemeleri kazanan 52 çocukla Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası bünyesinde ve Çukurova Filarmoni Derneği himayesinde kurulan Çoksesli Çocuk Korosu Kültür Yolu Festivalinde “100. Yıl Çocukları” adlı konserle dinleyiciyle buluştu. 25 yıldır amacı çocuklara erken yaşta profesyonel anlamda müzik eğitimi vermek, Adana’da çok sesliliği tanıtmak ve sanat sevgisini aşılamak, güzel sanatlar liseleri ve konservatuar sınavlarına hazır hale getirmek olan çoksesli çocuk korosunun muhteşem konseri büyük alkış aldı.
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden silajlık mısır tohumu desteği Antalya Büyükşehir Belediyesi Antalya’da hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı bölgelerde, üreticilerin girdi ve yem maliyetlerini azaltmak amacıyla yüksek verimli silajlık mısır tohumu hibe desteğine başladı. Yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak sürdüren Antalya Büyükşehir Belediyesi, üreticilerin yanında olmaya devam ediyor. Yem desteklerinin yanında çiftçilik ve hayvancılığın bir arada yapılabileceği bölgelere tohum hibesi sunan Büyükşehir Belediyesi, verimliliği yüksek silajlık hibrit mısır tohumu dağıtımlarına üç ilçede başladı. Hayvanların kaliteli kaba yem ihtiyaçlarını karşılayarak et ve süt üretim miktarını ve kalitesini artırmak amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında Aksu, Serik ve Elmalı’da toplam 2 bin 650 dekar alanda dikilmesi için talepte bulunan 202 çiftçiye 5 ton hibrit tohum dağıtıldı. Girdi maliyetlerini azaltarak üretim yapmaya başlayacak çiftçiler, desteklerden son derece memnun. Yeniden üretim yapmaya karar verdi Aksu ilçesi Karaöz Mahallesi’nde tarım ve hayvancılıkla geçimini sürdüren Süleyman Küçük, çiftçilerin üretim yapamayacak durumda olduğunu, hibe desteklerinin çiftçilere adeta can suyu olduğunu söyledi. Küçük, artan maliyetlerin büyük bir yük getirdiğini ifade ederek, “Her geçen yıl tarım ve hayvancılık giderek zorlaşıyor. Yem ve yem tohumu hibeleri olsun bizlere hayati bir destek oldu. Bu yıl nasıl ekim yapacağımızı kara kara düşünüyordum. Komşularım Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri var dedi. Hemen talepte bulundum bugün de tohumlarımı teslim aldım. Bu destekler bize yeniden üretim yapmamız için vesile oldu. İlk defa böyle destekler alıyoruz. Böyle bir çalışmayı her belediyenin yapması gerektiğini düşünüyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek Başkanımıza yanımızda olduğu için destekleri için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. “Verimi yüksek çeşit” Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nda görevli Ziraat Mühendisi Hatice Parlak, dağıtımı gerçekleştirilen tohumların Tarım Kredi Kooperatiflerinden tescilli verimi son derece yüksek silajlık bir çeşit olduğunu belirterek, “Dekarda ortalama sekiz ile on ton arasından bir verimliliği olan tohumlar aynı zamanda hastalıklara dayanıklı bir tür. Dağıtım yapılacak bölgeler verimlilik olarak en iyi sonuçların alınabileceği bölgelerden seçildi” dedi. Elmalı Yuva Mahallesi’nin başlıca geçim kaynağının hayvancılık olduğunu ve aile işletmelerinin süt üreticiliği üzerine olduğunu söyleyen Yuva Muhtarı Hüseyin Demir ise, “Hayvancılığın yanı sıra tarım arazilerimiz hayvan yem bitkisi yetiştiriciliğine elverişlidir. Günümüzde maliyetlerin artması süt üreticilerimizi zorlamaktadır. Üreticilerimizin devamlılığını sürdürebilmesi için bu tür destekler çok önemli” diye konuştu.
İzmir Aydem Perakende ve Gediz Perakende’nin mobil uygulaması hizmete girdi Müşteri deneyimini sağlamak için sektöründe pek çok yeniliği hayata geçiren Aydem Perakende ve Gediz Perakende, mobil uygulamasını tüketicilerin hizmetine sundu. Kullanıcılar, mobil uygulama ile abonelik işlemlerinden fatura ödemelerine her türlü işlemlerini anında ve hızlı bir biçimde yapabilecek. Müşterilerine daha hızlı ve kaliteli hizmet sunmak için pek çok alanda dijital dönüşüm gerçekleştiren Aydem Perakende ve Gediz Perakende, mobil uygulamasını tüketicilerle buluşturdu. Mobil uygulama sayesinde müşteriler; elektrik faturası ödemeleri, abonelik başvuruları, borç ve tüketim bilgileri sorgulama gibi her türlü işlemlerini, Müşteri İlişkileri Merkezine gitmeden kolaylıkla gerçekleştirebilecek. Ayrıca tüketiciler uygulama üzerinden; bilgilerini güncelleme, fatura bildirim tercihlerini değiştirme, abonelik sonlandırma ve online randevu alma gibi işlemleri de yapabilecek. Aydem Perakende ve Gediz Perakende Genel Müdürü Mustafa İren, müşterilerine en iyi deneyimi yaşatmak için çalıştıklarını belirterek, "Müşteri odaklı yaklaşımımızı daha da güçlendirmek adına, mobil uygulamamızı hizmete sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Uygulama, müşterilerimizin enerji yönetimini daha verimli ve kolay hale getirecek, aynı zamanda işlemlerini hızlandıracak. Müşterilerimizin günlük yaşamlarına değer katacak yenilikçi uygulamalarımızı sürdüreceğiz” dedi. Mobil uygulamanın; App Store, Google Play Store ve Huawei AppGallery platformlardan indirilebileceği aktarıldı.