SAĞLIK - 22 Şubat 2018 Perşembe 11:20

Araç İğdir Köyünde 112 Acil İstasyonu için çalışmalar başladı

A
A
A
Araç İğdir Köyünde 112 Acil İstasyonu için çalışmalar başladı

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü ile Araç Belediyesi tarafından Kastamonu’nun Araç ilçesine bağlı İğdir Köyünde 112 Acil İstasyonu için çalışmalar başlatıldı.

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü ile Araç Belediyesi tarafından Kastamonu’nun Araç ilçesine bağlı İğdir Köyünde 112 Acil İstasyonu için çalışmalar başlatıldı.


Sağlık hizmetlerinde özelliklede insan hayatı için zaman kavramının öne çıktığı acil durumlarda hizmet vermek üzere Araç ilçesine bağlı İğdir Köyünde muhtarlık hizmet binası bünyesinde açılacak olan 112 Acil İstasyonunun onarım, bakım ve restorasyon çalışmaları başladı. Araç Belediyesi tarafından başlatılan çalışmaların sonunda bina restore edildikten sonra 112 Acil İstasyonu olarak kullanılmak üzere Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğüne teslim edileceği öğrenildi.


İğdir Köyü ve civar köylere hizmet verecek olan 112 acil istasyonunun su tesisatları, boya ve badanası, laminant parke yer döşemeleri ve diğer teknik dizaynlarının yapım işleri Araç Belediyesi tarafından devam ettiriliyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Üniversite öğrencileri, Mudanya’nın tarihini yakından inceledi Mudanya Belediyesi, Frankfurt Goethe Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden mimarlık fakültesi öğrencilerini ilçede ağırladı. Proje kapsamında Mudanya’nın tarihi yapılarını ziyaret eden öğrenciler, araştırmalarını sanal sergi yoluyla duyuracak. Frankfurt Goethe Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin (ODTÜ) işbirliğinde gerçekleştirilen “Bizans ve Osmanlı Dönemi Yapılarının Mimari Karşılaştırmaları” projesi kapsamında mimarlık fakültesi öğrencileri Mudanya, Kumyaka ve Tirilye’yi ziyaret etti. Öğrenciler, projeyi yürüten akademisyenler eşliğinde Kumyaka Baş Melekler Kilisesi, Tirilye Kültür Merkezi, Taş Mektep, Dündar Evi, Kemerli Kilise, Fatih Cami ve Tirilye Hamamı’nda incelemelerde bulundu. Tarihi gezinin ardından öğrenciler tarafından elde edilen sonuçlar, sanal sergi yoluyla duyurulacak. Araştırma projesi kapsamında birçok gezi düzenlediklerini ifade eden ODTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Pelin Yoncacı, “Araştırma projesi kapsamında Osmanlı ve Bizans eserlerinin öğrenciler tarafından münakaşa edildiği, gelişimlerin, devamlılıkların ve kesintilerin konuşulduğu bir araştırma projesi gerçekleştirdik” dedi. İTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr.Bilge Ar, projenin lisansüstü öğrencilerin eğitimi ve ağ oluşturmasıyla ilgili olduğunu belirterek, “Gezilerde öğrencilerimiz kendi uzmanlık alanlarına göre aralarında bilgi alışverişi sağlıyorlar” diye konuştu. İki senedir devam eden program kapsamında öğrencilere çeşitli görevler verdiklerinin de altını çizen Ar, “Bu görevler kapsamında öğrencilerimiz hem görsel olarak hem de yapacakları arşiv araştırmalarıyla hazırlayacakları bilgi verici posterleri sanal bir sergi ile tamamlayacaklar” şeklinde ifade etti. Proje çerçevesinde İstanbul, Bursa ve Tirilye gezisi gerçekleştirdiklerini ifade eden İTÜ Mimarlık Tarihi öğrencisi Ömer Faruk Ulusoy, Osmanlı ve Bizans miraslarını inceleyerek, proje de yer alan konular kapsamında gerçekleştirecekleri sergiye hazırlandıklarını söyledi. Gerçekleşen geziye Mudanya Belediye Meclis üyeleri Nilgün Arslanoğlu, Jale Büyükurgancı ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personelleri de eşlik etti.