POLİTİKA - 29 Mart 2017 Çarşamba 19:31

Bakan Eroğlu, 390 milyon lira değerindeki 20 tesisin temelini attı

A
A
A
Bakan Eroğlu, 390 milyon lira değerindeki 20 tesisin temelini attı

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 390 milyon TL tutarındaki 20 tesisisin toplu temelini attı.


Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Kuzeykent Pazaryerinde düzenlenen Toplu Temel Atma Töreninde Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü ile Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından inşa edilecek olan 390 milyon TL değerindeki toplam 20 tesisin temellerini attı. Bakan Eroğlu’nun temelini attığı tesislerin arasında DSİ 23. Bölge Müdürlüğü tarafından inşaa edilecek olan Kırık Barajı, Obrucak Sulaması, Hanönü Gökçeağaç Barajı ve Sulaması, Taşköprü Çay Barajı, Pınarbaşı Aşağısökü Barajı ve Sulaması, İhsangazi Sevindik Göleti ve Sulaması ile 10 adet taşkın koruma tesisi yer alıyor.



“Kastamonu’nun 2050 yılına kadar içme suyu sorununu çözüyoruz”


Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, temelini attıkları Kırık Barajı ile Kastamonu’nun 2050 yılına kadar içme suyu sorununu çözdüklerini belirterek, “Kırık Barajı, 14 milyon metreküp su ile şehrin 2050 yılına kadar olan içme suyu ihtiyacını karşılayacak. 390 milyon TL yatırım bedelli tesislerle toplam 146 bin 270 dekar zirai arazi suya kavuşacak. 23 bin 790 dekar alanın sulama şebekesi kapalı basınçlı hale getirilerek, modern sulama sistemine dönüştürülecek. 48 milyon metreküp su depolanacak. Ayrıca 3 ilçe ve 10 yerleşim yeri taşkın zararlarından korunacak” dedi.



“Kastamonu’ya son 5 yılda 864 milyon TL’lik 84 müjde kazandırdık”


Bakan Eroğlu, 8 Haziran 2013, 19 Aralık 2015 ve 29 Haziran 2016 tarihlerinde Kastamonululara verdiği 736 milyon TL’lik 73 müjdeye ilave olarak 128 milyon lira yatırım bedeline sahip 11 müjde daha verdiklerini belirterek, “Böylece son 5 yılda Kastamonululara toplam 864 milyon TL yatırım bedelli 84 müjde vermiş olduk” dedi.


Toplu temel atma törenin ardından Bakan Eroğlu, 20 aileye gelir getirici tür sertifikası ve 30 aileye de Orköy sertifikasını verdi. Ayrıca badem, ceviz, Türk fındığı, karaçam, sarıçam ve alıç fidan türlerinden oluşan toplam 4 bin adet fidanı da vatandaşlara ücretsiz dağıttı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.