YEREL HABERLER - 05 Nisan 2017 Çarşamba 16:38

’Beden dili sözcükler kadar önemli’

A
A
A
’Beden dili sözcükler kadar önemli’

Yaşar Koçu Hakan Mengüç, Kastamonu’da Kariyer Planlama ve Beden Dili ile ilgili sırlarını paylaştı.

Yaşar Koçu Hakan Mengüç, Kastamonu’da Kariyer Planlama ve Beden Dili ile ilgili sırlarını paylaştı.


Kastamonu Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Kastamonu Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen ‘Kariyer Günleri’ etkinliği Ahmet Yesevi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.


Kariyer Günleri etkinliğinde konuşan Kastamonu Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı, kişinin başarılı olabileceği ve doyum sağlayabileceği bir iş ve meslekte çalışabilmesi için bilinçli ve doğru bir kariyer planlaması ile gerçekleşebileceğini belirterek, “Üniversitemizde stant kurarak öğrencilerimize iş arama kanalları, nasıl özgeçmiş hazırlanacağı, mesleki ya da girişimcilik eğitimlerimiz, işbaşı eğitimlerimiz gibi kurumumuz faaliyetleri konusunda bilgilendirme çalışmalarına devam ediyoruz” dedi.


Yapılan bir araştırmada günümüzde ikili ile görüşme yaparken sözlerin yüzde 7, sesin yüzde 38 ve beden dilinin ise yüzde 55 etkili olduğunu öğrendiklerini söyleyen Aşıcı, “Arayış içerisine girdiğimizde aklımıza kişisel gelişim ve beden dili konusunda koçluk yapan ve birçok özelliğinin yanında geleneksel mesnevi sufi icracısı olan sayın Hakan Mengüç geldi ve kendisinden yardım istedik. Sağ olsun kendileri de bizi kırmadılar ve bugün burada bizlere hem ney dinletisi hem de kişisel gelişim ve beden dili konusunda bir sunum yapmayı kabul etti” diye konuştu.


Kariyer Günleri etkinliğine gelen katılımcıların eğitim, kültür ve sosyal bakımdan hayata dair çok farklı beklentileri ve hedeflerinin bulunduğunu ifade edene Aşıcı, “Tabi ki iş ararken yada kariyer planlamamızı beklenti ve hedeflerimize göre yapmalıyız. Eminim içimizde birçok arkadaşımız kendi işinin patronu olmak istiyordur. Ancak nereden başlayacağını bilemiyordur ya da kariyer fırsatları noktasında fazla bilgisi yoktur. Bu yüzden burası kariyer planlayanlar için ideal bir ortam olacaktır” şeklinde konuştu.


Konuşmasının ardından Yaşam Koçu Hakan Mengüç, önce Kariyer Günlerine katılan davetlilere ney dinletisi sundu. Ardından Kariyer Planlaması ve Beden Dili konusunda sırlarını paylaşan Hakan Mengüç, hayal gücünün beden üzerindeki etkilerini anlatırken, hayatını mutlu sürdürmek isteyen bay ve bayanlara da önemli tüyolar verdi. Özellikle hemcinslerine kadınların ne beklediğini anlatan Mengüç, “Bir kadını mutlu etmek istiyorsanız; Dost gibi dertleşin. Baba gibi koruyun, Adam gibi sevin” dedi.


Dinleyenleri adeta hayat dersleri veren Yaşam Kocu Hakan Mengüç, insanlığın en büyük gücünün hayal gücü olduğunu belirtti. Bilinçaltının 7 sırrını anlatan Yaşam Koçu Hakan Mengüç, bilinçaltının kelimeleri değil beden dilini takip ettiğini belirterek özellikle son günlerde daha da yaygınlaşan yanlış iletişime örnek olacak konuları ele aldı. Mengüç, “Elinizde cep telefonu ile bir yandan oyun oynarken ya da bir şeyler bakarken, diğer yandan birine seni seviyorum deseniz ne kadar etkili olur. Bu nedenle iletişim kurarken beden dili en az sözcükler kadar önemlidir. Erkeklerin beyni hareket eden nesneleri odaklanırken, kadınlar daha çok konuşma üzerine odaklanmaktadır. Erkekler doğuştan önemsenme, kadınların ise güvene ihtiyaçları vardır. Kız çocuklarına güven erkek çocuklarına da önem verin” dedi.


Konuşmasında hayal gücüne de değinen Hakan Mengüç, öncelikle hayal edip inanmanın gerektiğini ardından başarının da kendiliğinden geleceğini uygulamaları ile anlattı.


“Hayal gücü bilgiden daha önemlidir” diyen Mengüç, kişinin hayat enerjisini de sık karşılaştığı kişilerin belirlediğini ifade ederek, “Fazla yemek midenizi fazla insan da hayatınızı bozabilir” diyerek kişilerin hayatına aldığı kişilere de dikkat etmesini önerdi.


Mengüç’ün konuşmasının ardından Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Demirel, ‘Girişimcilik ve Kariyer Fırsatları’ konulu konferans verdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Alanya ALKÜ Hastanesi’nde Çocuk Nöroloji Uzmanı göreve başladı Alanya ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne çocuk nöroloji uzmanı olarak atanan Celil Yılmaz hasta kabulünü başladı. Çocuk Nöroloji Uzmanı Dr. Celil Yılmaz’ın atanmasıyla birlikte hastanede daha önceden bulunmayan Çocuk Nörolojisi branşında hizmet verilir duruma getirildi. Çocuk Nöroloji Uzmanının göreve başlamasıyla ilgili açıklama yapan Başhekim Doç. Dr. Yılmaz Güler, “Sağlık Bakanlığı’mızın desteği, Antalya İl Sağlık Müdürlüğü’müzün girişimleriyle, hastanemiz sağlıkta büyük ve güçlü bir ivme kazanmaktadır. Her geçen gün biraz daha büyüyerek yeni branşlarımız ve yeni hekimlerimizle birlikte daha iyi ve kaliteli sağlık hizmetini sunmaya çalışmaktayız. Çocuk Nöroloji Uzmanımız Dr. Celil Bey’inde hastanemize gelmesiyle birlikte nörolojik rahatsızlığı bulunan çocuk hastalarımızın tedavi için ilçe dışına gitmelerine gerek kalmayacaktır“ ifadelerine yer verdi. Çocuk nörolojisinin ilgilendiği hastalıklar nelerdir? Hasta kabulüne başlayan Uzm. Dr. Celil Yılmaz, uzmanlık dalı hakkında şu bilgileri verdi: “Çocuk nörolojisi hekimlerinin takip ettikleri, teşhis ve tedavisini gerçekleştirdikleri hastalıklar beyin ve sinir sistemine ilişkindir. Hastanemizde çocuklarımızda görülen; ateşli havale, epilepsi (havale, sara) hastalığı, baş ağrısı, migren, erken doğan bebeklerin izlemini, serebral palsi (beyin felci), hareket bozuklukları, öğrenme ve konuşma güçlükleri, katılma nöbetleri, inme (felç) rahatsızlıkların takip, tedavi ve izlenimini başarıyla yapmaktayız. Artık vatandaşlarımızın çocuklarının nörolojik rahatsızlıkları için şehir dışına gitmesine gerek yok. Çocuk Hastalıkları hekimlerimize görülen hastalarımız meslektaşlarımın uygun görmesi halinde bölümüme hastalarımızın randevu alabilmesi için yeşil alan açmaktadır”.