YEREL HABERLER - 25 Kasım 2014 Salı 14:10

CHP'li Vekillerden Kastamonu Çıkartması

A
A
A
CHP'li Vekillerden Kastamonu Çıkartması

Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri ile belediye başkanları, Kastamonu’yu ziyaret etti.
CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan ve İstanbul Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak, Kastamonu’yu gelerek Cide ilçesini ziyaret ettiler.
CHP Cide İlçe Teşkilatının daveti üzerine Kastamonu’ya gelen vekiller ve belediye başkanı, ilçede bir takım ziyaretlerde bulanarak milletvekilliği seçimlerinde destek istediler.
İlk olarak Cide Halk Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen “Başöğretmen Atatürk ve İnönü” isimli panele katılan İnönü’nün torunu CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan, Atatürk ve İnönü’nün hayatından kesitler anlatılıp bugün ki eğitimde karşılaşılan sorunlara değindi. Davetlilerinde sorularını yanıtlayan Bilgehan, panele katılan öğretmenlerle bir süre sohbet etti.
Ardından Cide Kaymakamı Fatih Demir’i ziyaret eden CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan ve Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak, ilçede yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler aldılar. Kaymakam Demir, kendisini ziyarete gelen heyete yöresel ürünlerden oluşan hediye sepeti takdim etti.
Daha sonra CHP’li heyet, Cide Cumhuriyet İlköğretim Okulunu ziyaret ederek, burada öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldiler. Okul Müdürü Nurettin Göktepe ile de bir süre görüşen heyet, öğrencilerle de bir araya geldiler.
Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak, okulun bazı eksikliklerinin olduğunu öğrendiklerini belirterek, bu sorunların giderilmesi için gereken yardımın yapılacağını söyledi. Toprak, bu kapsamda okulun yemekhane tadilatı, masaüstü bilgisayarları, derslikler, okul bahçesinin düzenlenmesi, okulun kırtasiye eksikleri ve çocuklar için eksik olan diğer ihtiyaçların en kısa sürede karşılanacağını kaydetti. Toprak, ayrıca Cumhuriyet İlköğretim Okulunun bundan sonra da kardeş okul olduğunu belirterek, Avcılar Belediyesi olarak olmasa da Cide ilçesi ile Avcılar ilçesinin kardeş ilçe olması yönünde çalışma yapacaklarını ve bu kapsamda Cide’nin destekleneceğini kaydetti.
İlçedeki ziyaretlerin ardından CHP’li heyet, kendileri için düzenlenen yemek organizasyonuna katıldı. Sahilde verilen yemekte konuşan CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan, Cide’nin her zaman CHP’nin kalesi olmaya devam edeceğini belirterek, Kastamonu’nun Atatürk’ün Şapka ve Kıyafet İnkılabının yaptığı memleket olduğunu hatırlattı. Ülkenin birçok sorununun bulunduğunu ifade eden Bilgehan, Öğretmenler Günü olması hasabiyle atanamayan öğretmenlerin olduğuna dikkat çekerek, “Cumhuriyet kurulurken eğitim ne kadar önemliydi hatırlamak istiyoruz. 91 yıldır ülkemizde bu eğitim sistemi ve değerli öğretmenlerimiz olduğu için Cumhuriyetimize hiçbir şey olmadı. Fakat son zamanlarda artık Cumhuriyetin koruyucu olan eğitim sistemi sürekli değişiyor ve öğretmenlik mesleği de değersizleştiriliyor. Fakat ne yapılırsa yapılsın değerli öğretmenlerimiz oldukça bu ülkemize zeval gelmeyecektir” dedi.
Dünyada hiçbir ülkede bulunmayan ve Türkiye Cumhuriyetini bugünlere kadar getiren eğitim sisteminin 4+4+4 denilen eğitim sistemiyle yıkıldığını ileri süren Bilgehan, “4+4+4 eğitim sistemi, hiç görüşülmeden 2-3 dakika içerisinde kabul edildi. 4+4+4 eğitim sistemine CHP’nin dışında bütün partiler ‘evet’ oyu verdi. Bir tek CHP, 4+4+4 eğitim sistemini reddederek Cumhuriyetine sahip çıkmıştır. Bundan sonrada sahip çıkacağız ve Cumhuriyetimizin yıkılmasına izin vermeyeceğiz” diye konuştu.
Cumhuriyetin kurulduğu yıllarda erkeklerde okuma oranının yüzde 20’lerde olduğunu hatırlatan Bilgehen, kadınlarda ise okuma oranının yüzde 1’lerde olduğunun bilindiğini ifade ederek, “Bu eğitim sistemimizle, erkeklerimizde kadınlarımızda okuryazar oldu. Osmanlı İmparatorluğunun son dönemlerinde bizlere böyle bir miras bırakılıyor. Osmanlı İmparatorluğunda sadece 62 avukat vardı. Bunlardan 11 tanesi Müslüman avukattı, diğerleri diğer dine mensuplardı. Fakat Cumhuriyet kurulduktan sonra karma denilen kızlar, erkekler bir arada eğitim sistemi kuruluyor ve bütün çocuklar, kadınlar, erkekler, gençler okuryazar yapılmak için mücadele ediliyor. Kısa sürede ülkede okuryazarlık oranı yüzde 30-40’lara kadar yükseliyor. Fakat 4+4+4 eğitim sistemi getirilerek, bunların hepsi yıkılmak isteniyor. Buna da bizler, izin vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.
Ülkenin her yerinden öğretmenlerin baskıcı bir rejimin altında zor şartlarda görev yaptığına işaret eden Bilgehan, ayrıca atanamayan çok sayıda öğretmen adayının da olduğunu ve bunlarında haklarını aradıklarını belirterek, “Dedelerimiz, nenelerimiz, Kurtuluş Savaşını nasıl kazandı anlatmaya gerek yok. Bunları hepimiz biliyoruz. Adeta küllerinden bir yeni bir devlet kuruldu. Bütün zorluklarla Çankaya’da bir tane pembe köşk vardı, bu köşk alındı. Bu köşk, günümüze kadar geldi. Hiç kimse rahatsız olmadı. Fakat Çankaya’da bir tane Atatürk’ün evi kalmıştı. Bu evinde ışıkları söndürülmüş, terk edilmiş durumda bulunuyor. Bu yüzden Çankaya’da Cumhuriyetin en büyük simgesi olan Çankaya Köşkünün terk edilmesi bizlere yapılan en büyük hakarettir. Fakat Çankaya hala bizim köşkümüzdür, dünyanın dört bir tarafından benim evim olan Çankaya Köşküne ziyaretçiler gelecektir” ifadelerini kullandı.
Konuşmanın ardından Cideli Zanaatkar Tahsin Dağlı, heyete Atatürk’ün resmi bulunan ağacı hediye etti. Cide’nin simgesi haline gelen sarı yazma da CHP’li vekillere hediye edildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir