YEREL HABERLER - 04 Ekim 2016 Salı 18:44

Çocuklar hayvan sevgisini yaşadılar

A
A
A
Çocuklar hayvan sevgisini yaşadılar

Kastamonu Belediyesi Hayvan Barınağı’nda 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla bir kutlama programı gerçekleştirildi. Programa katılan çocuklara hayvan sevgisi aktarıldı. İnsanların yoğun sevgisiyle karşılaşan barınaktaki hayvanlarda neşeli bir gün geçirdiler.
Çocuklara hayvan sevgisinin aktarılmasının önemli olduğunu ifade eden Vali Mesut Yıldırım, “Allah yaşadığımız dünyayı, evreni sadece biz insanlar için yaratmadı. Hayvanlarında en az bizim kadar, onların da yaşama hakkı var. Gerek Peygamber Efendimiz tarafından Hadisi Şeriflerde hayvan sevgisinin önemi vurgulanırken, ayetlerde de aynı şekilde biz bazı hayvanları size dost kıldık şeklinde ayetten yola çıkarak hem onlar sevmemiz, hem onlara da en az insanlara verdiğimiz değer kadar, değer vermemiz gerektiği anlamında mesajlar var. Bu manada baktığınızda havladığı için köpekten şikayetçi olmak ya da öttüğü için horozdan şikayetçi olan insanları anlamakta da güçlük çekiyorum, hata da kınıyorum” dedi.
Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ı Kastamonu için şans olarak gördüğünü söyleyen Vali Yıldırım, “Klasik belediyecilik hizmetleri yanında, özellikle sanata, kültüre ve diğer alanlara verdiği hizmetleri ve yaklaşımı zaten takdire şayan buluyorken, burada da bugün tanık olduğum, ülkemize de örnek hayvan barınma merkezleri arasında yer alan böyle bir tesisi Kastamonu’da görmek ve insanlarımıza baktığımız gibi hayvanlarımıza da elimizi burada uzattığımızı görebilmek bana ayrıca kıvanç veriyor. Hayvanları Koruma Gününüz kutlu olsun. Çocuklarımızı hayvanları daha çok ve daha fazla sevme noktasında hepimizin onlara görevimiz olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.
Kastamonu olarak sokak hayvanları için ne yapılması gerekiyorsa onu yapmaya başladıklarını ifade eden Belediye Başkanı Tahsin Babaş, “Özellikle HAYTAP Temsilcimiz Ayten Kökgöz ve Veteriner İşleri Müdürlüğümüzle birlikte bir yola çıktık. Kastamonu’da geçici hayvan bakımevi yoktu. Uğraşlardan sonra, bakımevini kurduk. Türkiye’deki sayılı bakımevlerinden birisidir. Sokak hayvanlarıyla beraber yaşamayı öğrenmeliyiz” dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu kısırlaştırma konusunu konuştuğunu söyleyen Babaş, “İleride yapılacak yatırım kısırlaştırma. Kısırlaştırma ünitesi ile hayvanlarımızı kısırlaştırıyoruz. Hayvan bakımevime gelen hayvanın ömrü bitene kadar bakımevinde kalacağı algısı var. Oysaki hayvan nereden alındıysa oraya geri bırakılıyor. Sokak hayvanların beslenmesi için şehrin değişik yerlerine beslenme odakları kurduk. Şehirde belli bir gelişme sağladık. Sahipsiz sokak hayvanları yaralandığı zaman ambulansları da var. Veterinerlerimiz gereken müdahaleyi hemen yapıyor. Araç vurması sonucu hayvan ölümünü çok görmüyoruz. Çünkü sokaklarımızı hayvanlar için düzenli hale getirdik. Sokak hayvanları sahiplendiriliyor. Vatandaşlık görevimizde hayvanları sahiplenmek. Hayvanları sevelim. Eskiden köpek ya da kedi ailenin bireyi gibiydi. Biraz bundan uzaklaştık. Evimizi kirletmesin, zarar vermesin düşüncesine başladık. Ülkemizde köpeğine zarar verdiği için birçok cinayetler işlenmiştir. Değerlerimizi unutmayalım. Çocuklarımızı sokak hayvanlarından uzaklaştırmayım, korkutmayalım. Veterinerlerimiz 24 saat hizmet ediyor” ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."