YEREL HABERLER - 26 Eylül 2016 Pazartesi 12:19

Daday’da İlköğretim Haftası kutlandı

A
A
A
Daday’da İlköğretim Haftası kutlandı

Daday’da 2016-2017 Eğitim Öğretim yılının başlaması münasebetiyle düzenlenen İlköğretim Haftası programı renkli görüntülere sahne oldu.
Kastamonu’nun Daday İlçesinde 2016-2017 Eğitim Öğretim yılının başlaması münasebetiyle düzenlenen İlköğretim Haftası’nda renkli görüntüler yaşandı. Atatürk ilk ve Ortaokulu ev sahipliğinde okul bahçesinde yapılan program saygı duruşu ve istiklal Marşının okunması ile başladı. Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Demir yaptı. Demir konuşmasında Yeni eğitim öğretim yılının öğrencilere öğretmenlere hayırlı olmasını dileyerek, yeni eğitim öğretim yılında Kaymakamlık ve diğer kurumların yardımıyla tüm okulların ihtiyaç ve bakım onarımlarının yapıldığını bildirdi. Öğrenciler günüm anlam ve önemine uygun şiirler okurken,bir öğrenci öğrenciler adına konuşma yaptı.
Program halk oyunu gösterisi ve 4.sınıf öğrencilerinin okula yeni başlayan 1. sınıf öğrencilerine hoş geldin çiçeği vermesi ile son buldu. Programdan sonra öğretmenlerle kısa bir toplantı yapan Kaymakam Süleyman Polat kaymakamlık olarak imkanlar doğrultusunda okulların,öğretmen ve öğrencilerin destekçisi olacaklarını bildirerek, tüm öğretmen ve öğrencilere başarılar diledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muş Muş’ta Masa Tenisi Turnuvası 60 sporcunun katılımı ile başladı Muş’ta Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü 27. İller arası “Masa Tenisi Turnuvası Bölge Grup Elemeleri” 60 sporcunun katılımı ile başladı. Yeni spor salonunda düzenlenen masa tenisi turnuvasına; 9 ilden 60 sporcunun katılımı ile başladı. 4 gün sürecek olan turnuvanın sonunda gruplarını finale çıkaracak olan takım Türkiye finallerinde eleme oynamaya hak kazanacak. Turnuvaya; Muş, Elazığ, Bingöl, Bitlis, Van, Bayburt, Ağrı. Iğdır, Kars’tan sporcular katıldı. Programda konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir, “Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğünün organizasyonunda, 24-27 Nisan tarihleri arasında 27’nci Masa Tenisi Grup Birinciliği ev sahipliğimizde başladı. Burada 9 ilimizden yaklaşık 60 sporcumuz masa tersinde ter dökecek. İnşallah burada elde edilen başarılar neticesinde Türkiye finaline gidecek olan gençlerimize başarılar diliyorum. Geçen günlerde güreşte ev sahipliği yaptık, bugün burada masa tenisine ev sahipliği yapıyoruz. Spor salonlarımız tamamen çevre illerden gelen öğrencilerimize hem bölge birincilikleri, hem Türkiye şampiyonalarında ev sahipliği yapmaya hazır. Burada birçok misafirimizi de ağırlıyoruz. Burada ter dökecek olan sporcularımız çevre illerimizin yurtlarında kalanlardır. Dün bizim sporcularımız Iğdır’da voleybolda ter dökmüşlerdi. Ben katılım sağlayan tüm illerimize teşekkür ediyorum. Gelen bu ekipler ilin ekonomisine de katkı sağlamaktadırlar. Bu vesileyle yaptığınız turnuvalar da önem arz etmektedir” dedi.