ASAYİŞ - 18 Ağustos 2018 Cumartesi 21:58

FETÖ’yü kullanarak telefonla 850 bin TL dolandırdılar

A
A
A
FETÖ’yü kullanarak telefonla 850 bin TL dolandırdılar

Kastamonu’da ve Balıkesir’de Fetullahçı Terör Örgütünü (FETÖ) kullanarak 850 bin lira dolandıran 3 kişi, yakalanarak tutuklandı.

Kastamonu’da ve Balıkesir’de Fetullahçı Terör Örgütünü (FETÖ) kullanarak 850 bin lira dolandıran 3 kişi, yakalanarak tutuklandı.


Edinilen bilgiye göre, Kastamonu’da ve Balıkesir’de Fetullahçı Terör Örgütünü kullanarak 850 bin lira dolandıran üç şüpheli şahıs, Kastamonu Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin çalışması sonrasında Şanlıurfa’da yakalandı. Buradan Kastamonu’ya getirilen üç şüpheli şahıs, çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandı. Araçta yapılan aramada da gizli bölmelerde çok sayıda para bulundu. Konuyla ilgili olarak Kastamonu Emniyet Müdürlüğü, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:


“15 Ağustos günü polis merkezimize gelen A.Ş. isimli bayan şahıs, 10 Ağustos’ta kendisini polis olarak tanıtan şahsın cep telefonunu aradığını, Fetullahçı Terör Örgütünü (FETÖ) kullanarak kendisinden para istediğini, kendisinin bir bankada bulunan 300 bin TL parasını, 51 adet cumhuriyet altını, 12 adet çeyrek altını, 12 adet yarım altını, 1 adet set takımını, 5 adet 15 gram bileziğini, 1 adet Ata lirayı, 2 adet takım küpeyi bankadan çekerek ikametine gelen şüpheli şahsa verdiğini beyan etmiştir. Ayrıca şüpheli şahısların kendisini aramaya devam ettiklerini söyleyen kadın, 15 Ağustos’ta aynı ikamete gelen şüpheli şahsa yine bankadan çektiği 76 bin TL krediyi, başkan banka hesabından çektiği bin 630 Avro ve bin 750 Doları elden verdiğini beyan etmiştir.


Şüpheli şahısların 15 Ağustos’ta da Kastamonu’dan ayrılarak akabinde Balıkesir’de de başka bir şahıstan 300 bin TL elden almak sureti ile nitelikli dolandırıcılık olayı gerçekleştirdiği anlaşılmıştır.


Kastamonu Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerimizce yapılan çalışmalar neticesinde M.Ş.B, A.E.İ. ve O.Ç. isimli şüpheliler, Şanlıurfa’da Akçakale ilçesinde kullandıkları araç ile birlikte yakalanmış, araç içerisinde ve şahısların üzerinde yapılan aramada 370 bin 560 TL, bin 630 Avro ve bin 750 Dolar ele geçirilmiş, şüpheli şahıslar Kastamonu ilimize getirilerek gözaltına alınmıştır. Şüpheli şahıslar çıkarıldıkları adli mercilerce tutuklanarak Kastamonu Kapalı Cezaevine teslim edilmişlerdir.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Fethiye’de Softbol Türkiye Şampiyonası başladı Muğla’nın Fethiye ilçesinde Küçük Kızlar ve Yıldız Kızlar Okul Sporları Türkiye Softbol Şampiyonası, açılış seremonisi ile başladı. Kız sporcular 5 gün boyunca mücadele edecek. Türkiye Okul Sporları Federasyonu tarafından Fethiye’de ilk defa düzenlenen Küçük Kızlar ve Yıldız Kızlar Okul Sporları Türkiye Softbol Şampiyonası törenle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından tören geçişiyle başlayan şampiyonada, kız öğrenciler 5 gün boyunca mücadele edecek. 29 Nisan Pazartesi gününe kadar devam edecek karşılaşmaların ardından küçük kızlar ve yıldız kızlar Türkiye şampiyonları belli olacak. 16 ilden 33 takımla 500 sporcunun katıldığını söyleyen Fethiye Gençlik ve Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit, “Bu tür organizasyonlar ilçenin tanıtım ve turizmine büyük katkı sağlıyor” dedi. Açılış töreninde sporculara hitap eden Fethiye Gençlik ve Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit, “Geçen hafta okul sporları Beyzbol şampiyonasını ilçemizde tamamlamıştık. Farklı spor dallarının müsabakalarında öğrencilerimizi misafir ediyoruz. Bu tür organizasyonlar ilçenin tanıtım ve turizmine büyük katkı sağlıyor. Bu anlamda federasyon başkanımıza da teşekkür ediyoruz. 16 ilden 500 sporcumuz, 33 takımımız var. Pazartesi günü de Türkiye şampiyonlarımız için ödül töreni yapacağız” dedi.
Diyarbakır Diyarbakırlı öğrenciler NASA Conrad Challenge 2024 Finallerinde Türkiye’yi temsil ediyor Bahçeşehir Koleji Diyarbakır Hevsel Kampüsü öğrencilerinden oluşan Healthy Companions takımı, Houston NASA Uzay Merkezi’nde düzenlenen Conrad Challenge 2024’te Türkiye’yi temsil edecek tek takım olarak seçildi. Conrad Challenge, NASA bünyesinde düzenlenen prestijli bir yarışma olup, Healthy Companions takımı Türkiye’deki tek temsilci olarak 1000 takım arasından 5 finalistten biri olarak seçildi ve NASA’nın Houston Uzay Merkezi’ne gitmeye hak kazandı. Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencileri Yağmur Delal Cengiz, Beyza Kaya, Dilvin Laçin, Adar Özalkak, Mir Baran Esen ve Diyar Karabulut tarafından oluşturulan Healthy Companions, NASA tarafından 13-18 yaş arasındaki öğrencilerin küresel etki oluşturmak, sorunları çözmek için bilim, teknoloji ve inovasyonu kullanarak projeler yürütüp, girişimcilik özelliklerini ortaya koymaları için düzenlediği Conrad Challenge’a Türkiye’yi temsil ediyor. Healthy Companions, evcil hayvan sahiplerinin hayvanlarının sağlık durumunu izlemelerine yardımcı olan yenilikçi bir cihaz geliştirdi. Nabız oksimetrisi ve rektal sıcaklık algılama gibi son teknolojileri kullanarak, projeleri kullanıcıların evcil dostlarının sağlık durumunu kapsamlı bir şekilde takip etmelerini sağlıyor. Ürünleri aynı zamanda telefon uygulamasıyla bütünleşmiş bir şekilde yapay zeka desteği de sunuyor, böylece evcil hayvan sahiplerine daha kişiselleştirilmiş çözümler sunabiliyor ve sağlık durumu ile ilgili önemli bilgiler sağlıyor. Healthy Companions takımı, "Türkiye’den bu aşamaya ulaşan tek takım olarak ülkemizi Amerika Birleşik Devletleri’nde temsil etmenin gururunu taşıyoruz. Uzun süredir çaba sarf ettiğimiz projemizi dünyaya tanıtmak bizi oldukça heyecanlandırıyor" dedi. Healthy Companions, tasarım sürecinde basit ve kullanıcı dostu bir arayüz oluşturmaya özellikle odaklandı ve prototip aşamasında birçok deneme ve test gerçekleştirerek en pratik tasarımı hayata geçirdi. Barınaklar ve veteriner ve sosyal hizmet kuruluşları gibi kurumlardan da geri bildirim alarak ürünlerini geliştirdi. Bahçeşehir Koleji Diyarbakır Kampüsü Kurucu Temsilcisi Zeki Esen, Bahçeşehir Koleji Diyarbakır Hevsel Kampüsü Liseleri’nde araştırmacı, bilimin gücüne inanan, yenilikçi, bilim ve teknoloji üreten, ülkemizin geleceğine yön verecek nesiller yetiştirmeyi hedeflediklerini belirterek, “Sevgili öğrencilerimizin göstermiş oldukları bu başarı uluslararası arenada inovasyon ve teknolojiye olan katkısını bir kez daha vurguluyor. Öğrencilerim adına mutlu ve gururluyum. NASA’nın Texas’taki Uzay Merkezi’nde gerçekleşecek finale katılmaya hak kazanan Healthy Companions değerli işler ortaya koyacaklarına inanıyorum ve onlara başarılar diliyorum” dedi.