YEREL HABERLER - 22 Şubat 2015 Pazar 12:23

Kadın Kolları İl Başkanı Özbay Güven Tazeledi

A
A
A
Kadın Kolları İl Başkanı Özbay Güven Tazeledi

AK Parti Kastamonu Kadın Kolları İl Başkanı Yüksel Özbay, tekrar başkanlığa seçilerek güven tazeledi.
Şerife Bacı Öğretmenevinde düzenlenen AK Parti Kadın Kolları 4. Olağan Genel Kurulunda tek liste halinde gidilen seçimde mevcut İl Başkanı Yüksel Özbay, delegelerin güvenoyunu alarak tekrar başkanlığa seçildi.
Kongrede konuşan Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, her erkeğin arkasında başarılı bir kadının olduğunu belirterek, “Benimde arkamda eşim var. Gerçekten fedakar ve cefakar eşim Nebahat hanıma desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum” dedi.
“Belediyecilik, vatandaşı mutlu etme sanatıdır” diyen Belediye Başkanı Babaş, “Fatih Sultan Mehmet, ’Tünel, bir şehri imar etmektir. Halkın gönlünü de hoş etmektir’ diyor. Yani ne kadar imar edersen et aynı zamanda halkın gönlünü de hoş edeceksin. Yani biz, halkımızla birlikte ağlayıp halkımız ile birlikte gülüyoruz. Buda belediyeciliğin en önemli etkenlerinden birisidir” dedi.
Kastamonu Belediyesi’nin çalışmalarının her yönüyle hız kesmeden devam ettiğini açıklayan Belediye Başkanı Babaş, “Öncelikle göreve geldikten sonra mezarlık hizmetlerinde büyük başarı elde ettik. Mezar hizmetlerini, hiç kimseden bir şey talip etmeden yapar hale geldik. Bu konuda büyük bir memnuniyet var. Sosyal projelerimiz hızla devam ediyor. Beyaz Masa, Kariyer İstihdam Merkezi, herkesi yakından ilgilendiren istihdam meselesinin çözülmesinde büyük bir çaba içerisindeyiz. İstihdam, sadece çözerim demekle olmuyor. Çözmek için yatırım yapmak gerekiyor. Yatırımcıları memleketle buluşturmak lazım. Bunun için bir belediye başkanı olarak, genel hizmetlerde olduğu gibi yerel hizmetlerde de bazı çözüm yollarına gittik. Yerel hizmetler, yeteri miktarda ilimize gelirse, ilimizde her türlü büyüme gösterir. İstihdam artar ve işsizlikte azalır. Çünkü yatırımla birlikte büyük sistemler kurulacaktır" diye konuştu.
"KIRIK BARAJI İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ"
Kırık Barajı’nın yatırım programına alınmasının zor olduğunu bildiklerini fakat bunu için mücadele ettiklerini anlatan Tahsin Babaş, “Kalkınma Bakanlığındaki bekçiler bile beni öğrendi. Kapıdan girerken Kırık Barajı geldi diyorlar. Biz, mücadele edeceğiz, mücadelesiz hiçbir şey olmuyor. Çünkü büyük proje bunlar, yaklaşık 1 milyon TL bütçeli bir projedir. Bu yüzden Kırık Barajı’nı iyi anlatmamız gerekiyor. Şeker Fabrikasının özelleştirilmesine karşı çıkıyoruz. Fakat durup dururken karşı çıkmak bir şey ifade etmiyor. Kırık Barajı’nı yapacaksın, kapalı sulama sistemini Şeker Fabrikasının civarına getireceksin. Her bölgede pancar üreticisi artacak. Pancar kotu Kastamonu’da yükselecek, ondan sonra özelleştirme denilen olay kendiliğinden kapanacak. Başka türlü bu işler olmaz. Devlet, bakıyor bu fabrika zarar ediyor, ondan sonra özelleştirmeye gidiyor. Ama biz, bu fabrikanın zarar etmesinin önüne mutlaka geçeceğiz. Bizler, her zaman yatırımlarımızı peşinde olacağız”
En çok istedikleri yatırımların başında Kastamonu-İnebolu Karayolu ve bununla bağlantılı olarak İnebolu Limanı geldiğini söyleyen Babaş, "Bu projelerin hayata geçmesiyle birlikte diğer yatırımlarda zaten kendiliğinden gelecektir. Belediyecilikle hızla gelişen şehirler güzelleşir. Şehrin refah seviyesi artar. İşsizlik azalır. Biz, hep bu projelerin peşinde olacağız ve her zaman bıkmadan isteyeceğiz. Yerelde, takip edceğimiz ve yapmamız gereken işleri yapacaksak, genelde de bu işleri takip edip yapılması için girişimlerde bulunacağız. Bunlar, tek başımıza olmaz, birliktelikle olur. STK’larıyla, siyasileriyle, belediye başkanlarıyla yani herkesle el ele vererek bunları isteyeceğiz. Ne kadar çok birliktelik ve beraberlik içerisinde olursak, memleketimiz o kadar hızlı büyür ve gelişir” dedi.
7 Haziran’da yapılacak milletvekilliği seçimlerinde, partinin her mensubunun çok çalışması gerektiğini belirten Tahsin Babaş, "Bizler, Kastamonu’dan sadece 3 tane milletvekili çıkarma istemi değil. Bu, memleketin geleceği olayıdır. Kastamonu’da iktidar partisi, bütün milletvekillerini alması gerekiyor diye düşünüyorum. Üç milletvekili ile bizler, çıktığımız zaman meydana Kastamonu, artık önünde durulamaz hale gelir. Bizim ve siyasilerin, herkesin, Kastamonu gibi eli güçlenir. Planladığımız ve uzun yıllar hayalini kurduğumuz yatırımları, hızla almaya başlarız. Çünkü AK Parti, Kastamonu’da devamlı yükselme trendi göstermiştir. AK Parti, her yıl üzerine bir şeyler koyarak oy oranını arttırmıştır. En son Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde AK Parti’nin oylarını Kastamonu’da yükselttik. Milletvekilliği seçimlerinde de bunu koruyup oylarımızı yükseltmemiz gerekiyor. Bu yüzden üç milletvekili almak artık bizlere, farz oldu. Burada, şahsi veya parti olarak düşünmeden, memleketimiz için, ilimiz için, halkımızın için oy vermemiz gerekiyor. Kastamonu’nun büyümesi ve istihdamın arttırılması, refah düzeyinin yükselmesi nedeniyle AK Parti’ye oylarımızı vermemiz lazım. Bunlar, kuru laflar değil, bu yüzden herkesin çok çalışması gerekiyor. Eğer biz, üç milletvekili ile Ankara’ya gidersek bunun mükafatını mutlaka alırız. Kastamonu’da iktidarın büyüklüğünü her şekilde görür. Bu yüzden, herkes üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirsinler. Bizler, gelecek seçimler için değil, gelecek nesiler için çalışacağız" dedi.
“KASTAMONU’DAN ÜÇ MİLLETVEKİLİNİ, ANKARA’YA GÖNDERECEĞİZ”
AK Parti’nin 2001 yılında başladığı yolculukta şu anda öngörülemeyen bir noktaya gelindiğini ifade eden AK Parti Kastamonu İl Başkanı Av. Halil Uluay, bu noktada kadın teşkilatlarının katkılarının çok büyük olduğunu kaydetti. Av. Halil Uluay, “Önceleri, bu partinin gizli kahramanları olarak görülen kadınlarımız, şu anda perdenin önünde yer almaktadır. Gizli kahramanlıklardan öte artık açıkça kahramanlıkları ortalıkta görülmektedir. Gösterdikleri kahramanlıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Partimize müracaat eden aday adaylarının çokluğu bizlerin, bir kez daha doğru yerde olduğumuzu göstermiştir. Bundan sonrada doğru yerde olmaya devam ederek, büyüyeceğiz. Partimiz, ilk kurulduğunda diğer siyasi partilerle mücadele ediyordu. Şu anda partimiz, Türkiye’yi de aştı, dünya çapında bir parti oldu” diye konuştu.
YÜKSEL ÖZBAY, TEKRAR BAŞKANLIĞNA SEÇİLDİ
Tek liste halinde gidilen seçimde güven tazeleyerek tekrar başkanlığa seçilen AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Yüksel Özbay, “Kadın Kolları İl Başkanlığı olarak göreve geldikleri 2008 yılından bu yana 2 yerel, 1 genel, 1 referandum, 1 cumhurbaşkanlığı seçimi geçirdik. Tüm seçimlerden partimizin oylarını arttırarak çıktık. Yerel seçimlerde 20 yıldır başka bir siyası partinin yönetiminde olan belediye başkanlığını partimize kazandırdık. Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 66 oy alarak ülke genelindeki oranın üzerine çıktık. Bu başarıyı elde etmemizde kadınlarımızın payının çok büyük olduğunu düşünüyorum. Tamamen gönüllülük ilkesiyle hareket eden siz değerli yol arkadaşlarımı kutluyor, fedakârca çalıştığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum. Kadın kolları olarak ülkemizin kaderinde bu gününde ve yarınında etkili olabilmek için çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Göreve geldiğimizde 900 olan üye sayımızı 20 bine çıkardık. Bu sayıdan da anlaşılacağı gibi bizler seçimden seçime yalnızca oy için seçmene giden bir parti değiliz. Her an seçmenlerimizle bir aradayız ve olmaya da devam edeceğiz. 7 Haziran seçimlerinde çıkaracağımız 3 milletvekili ile bu çalışmalarımızı taçlandıracağız. Niyetimiz ak, yolumuz ak, alnımız ak, yarınlarımız da ak olsun Allah yar ve yardımcımız olsun” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Balıkesir’de doğal sit alanı olan derede balık ölümleri başladı Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde 1. derece doğal sit alanı olan Kadıncık Deresi’nde kirlilik had safhaya çıkarken, balık ölümleri yaşandı. Ali Çetinkaya Mahallesi’nde İmko ve Orjan Siteleri arasından denize dökülen deredeki kirlilik çevre sakinlerini harekete geçirdi. İmko Tatil Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Uysal, kirliliğin iki aydır Çoruk Mahallesi’nden gelen kanalizasyon şebekesinden kaynaklandığını ve iki günden beri de balık ölümlerinin başladığını kaydederken, yetkililere çağrıda bulundu. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Burhaniye Kaymakamlığı, Burhaniye Belediyesi ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Burhaniye Şube Müdürlüğüne fotoğraflarla başvurduğunu anlatan Mehmet Ali Uysal, balık ölümlerinin yanı sıra kötü kokulardan rahatsız olduklarını söyledi. Önlem alınmasını isteyen Uysal, "İki ay önce Çoruk Mahallesi kanalizasyonu Kadıncık Deresi’ne akmaya başladı. Sitemiz kokudan çok rahatsız" dedi. Durumu ilgili kurumlarla paylaştıklarını ancak önlem alınmadığını söyleyen Uysal, "Çoruk köyünün kanalizasyonundan şu an sitemiz çok şiddetli rahatsız. O kanalizasyona bir şey karıştığına inanıyoruz. Kadıncık Deresi’nde iki günden bu yana balık ölümleri başladı. Derenin kirliliği had safhada. Onun için yetkililerin acil çözüm bulmasını önemle arz ediyoruz" diye konuştu. Site sakinlerinden Ali İvgen de, "Çevremizdeki kirlilik gerçekten çok büyük. Tüm balıklar ölüyor. İnsanlar da kokudan çok rahatsız oluyor. Ölen balıklar kokuyor. Burayı da kokutacaklar. Bu dalyan denizle bağlantılı. Burada kaç tane site var. Bin 800 konutluk Orjan Sitesi, 1000 konutluk İmko Sitesi, 200-250 konutluk Haberkent Sitesi’nin denize girdiği yere karışıyor bu atıklar" dedi. Nur Ali Karakuş ise, "Başkan ile Ali ağabey zaten söyledi. Biz de gözümüzle görüyoruz. Ona göre söyleyecek bir şey de kalmadı. Durum yürekler acısı" diye konuştu.
Tokat Tokat’ta dikkatsizlik kazalara neden oldu Türkiye’nin birçok ilinde farklı tarihlerde meydana gelen trafik kazalarının görüntüleri, Emniyet Müdürlüğü Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarınca kaydedildi. Tokat’ta şubat ayında meydana gelen 3 ayrı kaza da kameralar tarafından kaydedildi. Emniyet Genel Müdürlüğü, 2024 yılının şubat ayında Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarının kaydettiği farklı illerdeki trafik kazalarının görüntülerini paylaştı. Paylaşılan görüntülerde Tokat’ta 3 ayrı kaza kameralara yansıdı. En çok dikkat çeken kazalar ise geçiş üstünlüğü kurallarına uyulmaması sebebiyle meydana gelenler oldu. Kaldırımdan indi kaldırıma çarptı Kameralar tarafından kaydedilen görüntülerde bir moto kurye kaldırımdan kontrolsüz yola indi. Karşı yönden gelen araçla karşı karşıya kalan kurye direksiyon hakimiyetini kaybederek kaldırıma çarparak devrildi. Yan yatan motorun sürücüsü kazayı yara almadan atlattı. 2 araç kavşakta çarpıştı Paylaşılan ikinci görüntü ise kentteki bir kavşakta meydana geldi. Geçiş üstünlüğüne uymayan iki otomobil çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle bir araç kendi etrafında dönerek durdu. Diğer aracın ise hızını alamayarak kamera kadrajından çıktığı görüldü. Ana yola çıktı kafa kafaya çarpıştı Paylaşılan son görüntülerde ise tali yolda bekleyen bir araç aniden anayola çıkıyor ve karşı yönden gelen araçla kafa kafaya çarpışıyor. Meydana gelen kaza nedeniyle iki araçta da maddi hasar meydana geldi.