ÇEVRE - 24 Kasım 2017 Cuma 16:04

Kastamonu’da “24 Kasım Öğretmenler Günü Hatıra Ormanı” oluşturuldu

A
A
A
Kastamonu’da “24 Kasım Öğretmenler Günü Hatıra Ormanı” oluşturuldu

Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü tarafından il genelinde görev yapan 4 bin 165 öğretmenin her biri adına bir fidan dikilerek, “24 Kasım Öğretmenler Günü Hatıra Ormanı” oluşturuldu.

Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü tarafından il genelinde görev yapan 4 bin 165 öğretmenin her biri adına bir fidan dikilerek, “24 Kasım Öğretmenler Günü Hatıra Ormanı” oluşturuldu.


Kastamonu Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü organizesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla gerçekleştirilen etkinlikte çam fidanı dikimi gerçekleştirildi.


Vali Yardımcısı Vedat Yılmaz, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlayarak, “Her gün öğretmenle günü gibi olur, inşallah her gün fidanlar dikilir” dedi.


Kastamonu Orman Bölge Müdürü Hayati Özgür ise, Orman Genel Müdürlüğü tarafından 81 İl’de buna benzer organizasyonların düzenlendiğini belirterek, “İl genelinde görev yapan tüm öğretmenlerimiz adına bu fidanları toprakla buluşturduk” diye konuştu.


Konuşmaların ardından öğretmenlerinde katılımıyla fidanlar toprakla buluşturuldu. Ardından “24 Kasım Öğretmenler Günü Hatıra Ormanı” yazısı altında hatıra fotoğrafı çektirildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Geçmişten geleceğe uzanan el Kayseri’de 440 yıldır hizmet veren Nasrullahzade Vakfı; Ramazan Ayı boyunca her gün 350 kişilik iftar yemeği veriyor. 1584 yılında kurulan Nasrullahzade Vakfı; Mustafa Germirli İmamhatip Ortaokulu’nda Ramazan Ayı süresince iftar yemeği veriyor. Her gün 350 kişiye verilen iftar yemeğinin yanında vakıf tarafından çeşitli yardım ve hayırlar da yapılırken, Vakıf Çalışanı Mehmet Soyaslan; "Nasrullahzade Vakfı; Osmanlı döneminde 1584 yılında Nasrullahzade Mehmet Efendi tarafından kurulan bir mülhak vakıftır. O günden bu güne kadar 440 yıldır vakfımız hizmetlerine devam etmektedir. Kayseri’de vakfiyemiz gereği şartlar var. Bunlar fakir ve fukaraya yardım, aşure gününde aşure yaptırmak, Yasin hatim okutturmak gibi şartları yerine getiriyoruz" dedi. Vakfın faaliyetleri hakkında bilgiler veren Soyaslan; "Vakıf Mütefevelisi Dr. Mehmet Köseoğlu’nun öncülüğünde hizmetlerimize devam ediyoruz. Bu sene 1 ay boyunca fakir ve muhtaç insanlara 1 ay boyunca yemek veriyoruz. Onun yanında 3 bin torba 25 kiloluk un dağıtımımızı yaptık, bunu her yıl yapıyoruz. Kandil gecelerinde etli pilav yaparak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza dağıtıyoruz. Altınoluk mahallesinde bulunan ve mülkiyeti vakfımıza ait Nasrullahzade Cami’nin her türlü gideri vakfımız tarafından karşılanıyor. Bunun haricinde yıllık 5 tane proje hafızlık orta okullarına gıda yardımı ve her türlü ihtiyaçlarına gücümüzün yettiğince yardımcı oluyoruz. Ayrıyeten diyanet tarafından verilemeyen, eksik kalan belletmenlere de belletmen ücreti vererek hayır şartlarımızı yerine getiriyoruz" ifadelerini kullandı. "Dışarıdan bağış almıyoruz" Vakıf bünyesinde bağış almadıklarını da sözlerine ekleyen Mehmet Soyaslan; "Nasrullahzade Vakfı dışarıdan herhangi bir bağış almamaktadır. Vakfımızın 1584 yılından kalan gayrimenkullerini günümüz şartlarında değerlendirerek elde etmiş olduğumuz gelirler çerçevesinde bu yardımları yapmaktayız. Şuan içinde bulunduğumuz bina vakfımızın bir dönem gayrimenkulü olan bir bina. 440 yıl önce vakfeden şahsın ruhuna buradan her gün dualar gidiyor. 680 tane kiracımız var, piyasa şartlarında kiraya veriyoruz. Buradan gelenlerle vakfımızın amaçları doğrultusunda hizmet ediyoruz" diye konuştu.