ASAYİŞ - 13 Temmuz 2017 Perşembe 00:46

Kastamonu’da bariyerlere çarpan otomobil alev aldı

A
A
A
Kastamonu’da bariyerlere çarpan otomobil alev aldı

Kastamonu’da iki aracın çarpışması sonucu bariyerlere çarpan LGP’li otomobil alev aldı.

Kastamonu’da iki aracın çarpışması sonucu bariyerlere çarpan LGP’li otomobil alev aldı. Yanan araçtan sürücü ve yanında bulunan yolcu kendilerini güçlükle kurtarabildi.


Edinilen bilgiye göre, Kastamonu-İstanbul Yolu Batı Çevre Yolu’nda Hasan Kabadayı (37) idaresindeki araç, seyir halindeyken sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Yoldan çıkan araç, refüjden karşı yöne geçerek şerit değiştirdi. Karşı şeride geçen araç, Ferhat Uçar yönetimindeki 37 BC 041 plakalı araca çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan ve taklalar atan araç, bariyerlere çarparak durabildi. Bu esnada bir anda LPG’li araç alev alarak yanmaya başladı. Yanan araçta bulunan şoför Hasan Kabadayı ve arkadaşı Semra Büyük, kendilerini son anda dışarı atabildi. Diğer sürücü ve çevreden geçen diğer araçların haber vermesiyle kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, alev topuna dönen aracı güçlükle söndürdü. Olay yerine çağrılan 112 Acil Servis ekipleri de, yaralılara ilk müdahaleyi yaptı. Vücudunda küçük yanıklar olduğu öğrenilen Hasan Kabadayı ve Semra Büyük, Kastamonu Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.


Öte yandan yangın sonrası emniyet güçleri, Kastamonu-İstanbul karayolunda önlem alırken yanan araç çekici vasıtasıyla kaza yerinden kaldırıldı. İtfaiye ekiplerinin temizlik çalışmasının ardından yol, tekrardan trafiğe açılırken kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Erzincan’da tarım bölümü öğrencileri hem öğreniyor, hem üretiyor Erzincan’da meslek lisesi öğrencileri okulun bahçesindeki serada fide yetiştiriciliği yaparak hem öğreniyor hem de ekonomiye katkı sunuyor. Tarım bölümü öğrencileri, serada teorik eğitimlerini uygulama fırsatı buluyor. Erzincan İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün destekleri ile kurulan seralarda sebze fidesi üretim faaliyeti 2020 yılında başlayarak Tarım Alanı öğretmen ve öğrencileri tarafından kurulduğu yıl 30 bin sebze fidesi üretimi gerçekleştirildi. 2021 yılında Covid-19 nedeniyle uzaktan eğitim yapıldığı için, sebze ve aromatik bitki fidesi üretim faaliyetleri öğrencilerin okulda olmaması nedeniyle Tarım Alanı öğretmenleri tarafından yapıldı. Okul serasının üretim kapasitesi, pandemi olmasına rağmen, 2021 yılında iki katına çıkarılarak 60 bin adet fideye ulaştı. 2022 yılında ise mevcut serada tam kapasiteye ulaşılarak 90 bin sebze ve aromatik bitki fidesi üretildi. 2023 yılında da serada 95 bin fide üretimi yapıldı. Bu sene ise 110 bin fide üretimi yapıldı. Serada, domates, biber, hıyar, kabak, kavun, karpuz, lahana, patlıcan ve 3 cins aromatik bitki olarak reyhan, kekik, fesleğen üretimi olmak üzere toplamda 35 farklı tür fide üretimi yapılıyor. Üretimde yerelde halkın lezzet olarak en çok tercih ettiği ata tohumları kullanılmaya özen gösterilirken, ticari anlamda üretim yapmak isteyenler için yüksek verimli hibrit türlerin de üretimi gerçekleştiriliyor. Kullanılan tohumların genelde ata tohumu olması, üretilen fidelerin piyasa fiyatlarına nispeten en az yüzde 30 daha ucuz olması, hastalıklara dayanıklı olmaları, çeşitlerin doğru olarak verilmesi, ticari olarak üretim yapan üreticiler için ise yüksek verimli hibrit türlerin de olması gibi nedenlerden dolayı vatandaşlardan oldukça rağbet görüyor. Erzincan Gül Celal Toraman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Tuba Bakartepe, “Biz derste gördüğümüz teorik işlemleri serada uygulayabiliyoruz. Serada fidelerimizi yetiştiriyoruz. İlaçlaması, gübrelemesi, sulaması hep bizim elimizden geçiyor. Organik gübreyle kendimizin yetiştirdiği fideleri halkımıza sunuyoruz.” dedi. Erzincan Gül Celal Toraman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Başyardımcısı Abdullah Çiftçi’de, “Okulumuzun üretim üssü olan seramızdayız. Bu serada öğretmen ve öğrencilerimizle 100 binin üzerinde fide üretilmiş durumda. Kullanılan tohumların genelinin ata tohumu olması, üretilen fidelerin piyasa fiyatlarına nispeten en az yüzde 20 daha ucuz olması, hastalıklara dayanıklı olmaları, çeşitlerin doğru olarak verilmesi, ticari olarak üretim yapan üreticilerimiz için ise yüksek verimli hibrit türlerin de olması gibi nedenlerden dolayı halkımızın talebi fazla olmaktadır. Ayrıca üretilen fideler sosyal projeler dahilinde ihtiyaçlı ailelere ücretsiz olarak verilerek, öğrencilerimiz nezaretinde söz konusu ailelerin üretim faaliyeti yapmaları ve ailelerin geçimlerine katkı sağlamaları hedeflenmektedir." dedi.