POLİTİKA - 07 Ağustos 2016 Pazar 11:30

Köylü’den FETÖ uyarısı

A
A
A
Köylü’den FETÖ uyarısı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Adalet Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti Milletvekili Hakkı Köylü, Fetullahçı Terör Örgütü’nün hain darbe girişimi sonrasında başlatılan soruşturmaların büyük bir titizlikle sürdürüldüğünü ifade etti. Köylü, özellikle 2013 yılından 2016 yılına kadar geçen süre içerisinde yapılanmaya en küçük destek veren herkesin terör örgütü üyesi olmak suçundan en ağır şekilde cezalandırılacağını belirtti.
Türkiye Büyük Millet Meclisi Adalet Komisyonu Başkanvekili Hakkı Köylü, AK Parti Kastamonu İl Başkanı Halil Uluay ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte MHP İl Başkanı Hacı İbrahim Maşalacı’yı ziyaret ederek istişarelerde bulundu.
FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminin vatana ihanet kapsamında değerlendirileceğini kaydeden Köylü, Cumhuriyet Savcıları tarafından Türkiye’nin her yerinde soruşturmaların derinlemesine sürdürüldüğünü söyledi.
"2013 yılından beri bağını koparmayanların izahı yoktur"
FETÖ soruşturmasının terör örgütü soruşturması kapsamında değerlendirileceğinin zamanında söylendiğini ancak bazı kesimlerin maksatlı olarak uyarılara kulak asmadığını dile getiren Hakkı Köylü şöyle devam etti:
"Fetullahçı yapı soruşturmasının terör örgütü kapsamına gireceğini zamanında ifade etmiştik. Bu yapıya kurban derisi vermek suretiyle yardım yapanların mallarına el konulabileceğini söylemiştik. Bu açıklamalar zamanında tam olarak anlaşılmak istenmemişti, hatta eleştirilmişti. Gelinen noktada haklılığımız bir kez daha ortaya çıktı. Bu saatten sonra tüm bu açıklamaları yapmamıza rağmen ilişiklerini kesmeyen, doğrudan veya dolaylı olarak bu yapı ile bağlarını koparmayan kişilerin son pişmanlıkları fayda etmeyecek. Özellikle 2013 yılından sonra FETÖ ile çeşitli vasıtalarla bağlarını devam ettirenler gereken cezaları alacaklar. Geç kalınmış pişmanlık pişmanlık değildir. Bu örgütün ekonomik bağlarından bir tanesi Bank Asya’dır. Banka ile ilgili görüş açıklandığında bu örgütün üyeleri paralarını yatırmaya devam ettiler. Hatta başka bir bankadan kredi çekerek Bank Asya’ya yatırdılar. Bunu anlamak gerçekten zor. Tabii ki burada bir kıstas olacak. Her Bank Asya’da işlem yapan herkesi suçlu görmemek gerekir. Çok titiz bir çalışma yapılacak. Bank Asya’da bir kredi kartı, bir hesabı var diye insanları suçlamamak gerekir. Lakin devletimiz tarafından bankanın bu yapıya parasal destek sağladığı ortaya çıktığı halde banka ile bağlarını koparmayanların bir izahı yok. Bunu da gözardı etmemek gerekir. Bu terör örgütüne bulaşmış herkes yaptığının hesabını verecek."
"İncirlik’te gereken yapılacak"
15 Temmuz hain darbe girişiminin dış güç desteği olmadan gerçekleşemeyeceğini belirten Köylü: "FETÖ yapılanmasına akıl erdirmek zor. Bunu yapanlar cahil adamlar değil. Tutuklananlara baktığımızda yüksek meslek gurubunda olan insanlar var. Terörist başı Fetullah Gülen de tek başına bu işi yapacak biri değil. Kendisi tam bir kukladır. Bu işin arkasında Amerika’nın olduğunu biliyoruz. Bu sebeple İncirlik konusunda yapılması gerekenleri yapacağız. NATO üyesi olmamız kendi sahamızdan kalkan uçakların halkımıza kurşun sıkma haklılığını ortaya çıkarmaz. Hiçbir şekilde kimseye taviz vermeyeceğiz. İncirlik de olsa yapılması gerekeni, alınması gereken önlemleri alacağız" diye konuştu.
"Mağdur olan kimsenin endişe etmesine gerek yok"
FETÖ yapılanmasının yüz binlerce kişiyi mağdur ettiğini vurgulayan Hakkı Köylü, "FETÖ yapılanması yüzünden hakkı yenen, alınması gereken kurumlara alınmayan, zorla istifa ettirilen kişilerle alakalı bir düzenleme düşünülüyor. Ortada net bir çalışma yok. Ama netleştiği zaman kamuoyu ile paylaşılacaktır. İnsanlar mağdur oldu diye bir taraftan da hakkı ile sınavı kazananları da mağdur etmememiz gerekiyor. Bu ince bir çizgidir. Sınavı hakkı ile kazananların vebaline girmememiz gerekir. Sapla samanı ayırmamız gerekir. Bunun da en iyi şekilde yapılacağını düşünüyoruz. Hukuki süreç detaylı çalışacak. Bu yapılanmanın içinde yer almayanların açığa alındılarsa korkmalarına gerek yok. Adalet yerini bulacak. Çiğ süt emenlerin karnı ağrısın. Yanlışlıklar, yanlış kararlar varsa düzeltilecek. Onların yaptığı gibi kimse en küçük derecede dahi olsa mağdur edilmeyecek. İlgili bakanlıklar tarafından oluşturulacak komisyonlar kendi iç soruşturmalarını en iyi şekilde yapacaktır" açıklamasında bulundu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Kuzugöbeği Mantarı 1500 TL’den satıldı Fethiye’de bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali renkli görüntülerle başladı. Festivalde Kuzugöbeği mantarının kilosu Bin 500 TL’den satışa sunuldu. Fethiye Belediyesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Yeşil Üzümlü Muhtarlığı ve Likya Kadın Girişimi Üretim İşletme ve Kalkınma Kooperatifi iş birliğinde Yeşilüzümlü Mahallesi’nde düzenlenen festivalin açılış töreninde renkli görüntüler oluşurken, katılımcılara kuzugöbeği çorbası ikram edildi. Festivale gelen vatandaşlar davul, zurna ve delbek eşliğinde karşılanırken, dastar ve hediyelik eşya stantları kuruldu. Festival alanında, kadınların dokuma tezgahlarında dokuduğu “Dastar bezi”, yöresel el sanatları ve yiyecekler satışa sunuldu. Mahalle sakinleri ormandan topladıkları taze kuzugöbeği mantarı ise kilosu Bin 500-2000 TL, kurutulmuşu ise 8 bin ila 10 bin TL arasında satıldı. Her gün dolu dolu geçmesi beklenen festival kapsamında davul zurna ve delbek şovları, bando gösterisi, Yeşilüzümlü İlkokulu halk oyunları gösterileri, Sirtaki ve Ege dansları gösterisi, çeşitli yarışmalar, fotoğraf sergileri yer alacak. Etkinlikler; çocuk oyunları ve dans yarışmalarıyla devam edecek. Sakiler ve Saykolar sahne alacak Festivalin ikinci gününde sabah antik kent Kadianda’ya yürüyüş, öğleden sonra ise yemek yarışması yapılacak. Cumartesi günü etkinlikler çocuk oyunları, dans yarışmaları ile devam edecek. Cumartesi akşamı saat: 21.00’de Sakiler Grubu sahne alacak. Festivalin son günü çocuk oyunları ile dans yarışmalarının yapılacağı festivalde Dağların Sultanları, Beşkaza’nın Sultanları, Sirtaki ve Ege Dans grubu, Kırgızistan Darikan dans grubu performans gerçekleştirecekler. Festival, Pazar akşamı saat: 21.00’de Sakiler ve Saykolar Grubu’nun sahne alacağı konserle sona erecek.
Yalova Yalova’ya 2024’ün ilk 3 ayında 233.8 milyon liralık yatırım Yalova Dr. Hülya Kaya başkanlığında gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda bir önceki dönemde kentte yapılan yatırımlar değerlendirildi. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Kaya, başkanlığında İl Özel İdaresi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, toplantının açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Toplantıda İLYAS (İl Yatırım Takip Sistemi) üzerinden 2024 yılı 1. dönem yatırım uygulamaları değerlendirildi. Sorun, darboğaz ve çözüm önerilerinin görüşülmesinin ardından İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı tamamlandı. Açılış konuşması öncesinde yerel seçimler sonrasında göreve yeni seçilen belediye başkanları kendilerini tanıttı. Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, yatırımlarla ilgili, “İlimizde 2024 yılı 1. dönem sonu itibariyle; 13 adet yatırımcı kuruluşun faaliyet gösterdiği 8 ana sektörde, 11 adet biten, 59 adet devam eden, 5 adet başlanmamış ve 20 adet ihale aşamasında olmak üzere toplam 95 adet proje bulunmaktadır. Yatırımların toplam proje bedeli 12,5 milyar TL’dir. Mevcut projeler için 2024 yılından önceki yıllarda yapılan harcama ise 7,4 milyar TL’dir. 2024 yılında projelere toplam olarak 806,6 milyon TL ödenek ayrılmıştır. 2024 yılında 1. dönem sonuna kadar yapılan toplam harcama ise 233,8 milyon TL olup, yıl içinde yapılan harcamanın yıl ödeneğine göre %29,0 oranında; projelere yapılan toplam harcamanın toplam proje bedeline göre ise %61,2 oranında nakdi gerçekleşme sağlanmıştır. Kamu yatırımlarının, yerel ve merkezi düzeyde aktif olarak izlenmesi, analiz edilmesi ve geleceğe yönelik olarak projeksiyon yapılabilmesi maksadıyla, il Yatırım Takip Sistemi Projesi (İLYAS) geliştirilmiştir. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından da illerdeki yatırımlar İLYAS üzerinden takip edilmektedir. Bu nedenle yatırımcı kurum ve kuruluşlarımızın sisteme gereken özen ve hassasiyeti göstermeleri, veri girişlerini eksiksiz ve zamanında yapmaları son derece önem arz etmektedir. Özellikle ilçe belediyelerimizin de konuya hassasiyeti kamu yatırımlarının takibi açısından çok önemlidir. Yatırımcı kuruluşlarımızın ve yerel yönetimlerimizin her dönemde olduğu gibi bundan sonraki dönemlerde de üzerinde çalıştıkları projelerde titiz davranmaları, sorunların çözümünde gerekli hassasiyeti göstermeleri, ilimizin yatırım hizmetlerinin verimliliği açısından çok önemlidir. İl Koordinasyon Kurulunun 2024 yılı 2. toplantısının ilimiz açısından verimli bir platform oluşturmasını, ilimiz ve ülkemiz açısından hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.