YEREL HABERLER - 20 Kasım 2014 Perşembe 17:07

Mehmet Yıldırım Eleştirilere Cevap Verdi

A
A
A
Mehmet Yıldırım Eleştirilere Cevap Verdi

CHP 22. Dönem Kastamonu Milletvekili Mehmet Yıldırım, zamanın seçim değil, geçin zamanı olduğunu söyledi.
Yıldırım, 30 Mart Mahalli İdareler Seçimleri sonrası kendisine yöneltilen eleştirilere cevap verdi. Kastamonu’nun menfaatine olan her işte siyasi parti gözetmeksizin herkesle yakın ilişki kuracağını belirten Yıldırım, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş ile verdiği samimi görüntüler nedeniyle çıkartılan eleştirilerin maksatlı olduğunu ve seçim döneminin artık geride kaldığını belirtti.
Siyasi görüşü ne olursa olsun her kesimden insanın halkın gösterdiği tercihe saygı göstermesi gerektiğini vurgulayan Mehmet Yıldırım, “Mehmet Yıldırım olarak 40 yıllık siyasi geçmişimde benim tek düşüncem Kastamonu’nun menfaatleri olmuştur. Belediye Başkanı Tahsin Babaş ile seçim döneminde rakip olduk ve o rekabet Tahsin Bey’in belediye başkanı seçilmesiyle bitmiştir. Bu noktadan sonra siyaset konuşmanın kimseye çok da yararı olmayacaktır. Kastamonu için, Kastamonu’nun menfaatleri için, Kastamonulu hemşerilerimin mutluluğu için yapılması gereken her şeyi yapmaya devam edeceğim. Kastamonu’ya yapılması gereken projeler noktasında Tahsin Babaş’ı desteklemeye devam edeceğim. Doğru bulduklarımı alkışlayacağım, yanlış bulduklarımı eleştireceğim. Ancak eleştirirken de farklı amaç peşinde koşanlara da fırsat vermeyeceğim” dedi.
“KASTAMONU’NUN GÜÇ BİRLİĞİNE İHTİYACI VAR”
40 yıllık siyasi yaşamı boyunca hiçbir zaman kişisel menfaat peşinde koşmadığını belirten Yıldırım, bu kapsamda ikili çıkar ilişkilerinde bulunmadığını ifade ederek, “Belediye Başkanı Tahsin Babaş ile bir arada olmanın hiçbir sakıncası yoktur. Kastamonu için bir şeyler istiyorsak güç birliği yapılması gerekiyor. Kastamonu’nun güç birliğine ihtiyacı var. Birlikten kuvvet doğar. Seçim döneminde yapılan rekabetlerin seçimden sonra yapılmaması gerekiyor. Halk tercihini vermiştir ve verilen tercih doğrultusunda siyasiler olarak bizlerin de bir şeyler yapması gerekiyor. Ben bu yaklaşımın doğru olduğuna inanıyorum” diye konuştu.
“MUSALLA TAŞINA YATANA KADAR KASTAMONU İÇİN HİZMET EDECEĞİM”
“Musalla taşına yatana kadar Kastamonu için hizmet edeceğim” diyen CHP 22. Dönem Kastamonu Milletvekili Yıldırım, siyaseti hiçbir zaman çıkar amaçlı görmediğini söyledi.
Siyaseti, her zaman halka hizmet aracı olarak yaptığını aktaran Yıldırım, şunları söyledi: “Halka hizmet etme noktasında 1968 yılında başlayan siyasi kariyerime hala devam ediyorum. Milletvekili olduğum dönemde Kastamonu’nun hemen hemen gezilmedik, dolaşılmadık köyünü, mahallesini, ilçesini bırakmadım. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Kastamonu’nun ekonomik, sosyal, kültürel ve sağlık alanlarındaki sorunlarına neşter olmaya çalıştım. 30 Mart yerel seçimlerinde beyan ettiğim gibi Kastamonu’nun sağlık sorununa dikkat çekmek için aday oldum. 30 Mart’ta kazanan ben olmasam da Kastamonu çok şey kazandı. Kastamonu’nun sağlık alanındaki sorunlarını çözme noktasına gelmiş bulunuyoruz. 400 yataklı devlet hastanesinin temeli atıldı ve inşaatı devam ediyor. Özel Uğurlu Hastanesi için çabalarımız devam ediyor. Seçilemedik diye üzülmedik, kimseye küsmedik. Doğrudur. Mehmet Yıldırım seçimlerde kaybetmiş olabilir ama Kastamonu kazanmıştır. Kastamonu’nun kazandığı her noktada Mehmet Yıldırım olarak kaybetmekten hiçbir zaman korkmam”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir