YEREL HABERLER - 24 Mart 2015 Salı 17:45

Ömer Atalar Kü'ye Rektör Adaylığını Açıkladı

A
A
A
Ömer Atalar Kü'ye Rektör Adaylığını Açıkladı

Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Fazıl Boyner Sağlık Yüksekokulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Atalar, Kastamonu Üniversitesi rektörlüğüne adaylığını açıkladı.
Atalar, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, bir yılı aşkın süredir Kastamonu Üniversitesi’nde idarecilik görevlerinde bulunduğunu belirterek, bu görevlerin kendisine üniversiteyi çok iyi tanıma imkanları sunduğunu belirtti.
Atalar, şöyle konuştu: “Üniversitemize hizmeti en büyük nimet bildik. Üniversitemizle ilgili her detayı öğrenmemize, sizleri tanımamıza, sizlerin bizi tanımasına ve ciddi bir idari tecrübeye olanak sağladı. Üniversitemiz için nelerin yapılması; nelerin ise, yapılmaması gerektiğini bizlere öğretti. Bu büyük birikimi kazanmamıza vesile olan Rektörümüze ve bütün personelimize şükranlarımı arz ediyorum. Yaşadığım bu tecrübe ve tanıma sürecinde; Üniversitemizin yeni bir anlayış ile güçlü bir enerjiye ihtiyacı olduğu kanaatine vardım. Bu değişim ihtiyacı her kesim tarafından zaruret görülüyor ve şahsıma bu konuda büyük bir mesuliyet düştüğü her platformda ifade ediliyordu. Yapmış olduğum yoğun istişareler neticesinde; önümüzdeki Nisan ayında gerçekleşecek olan “Rektör Adayı Belirleme Seçimlerinde” rektör adayı olmam hususu, bir zaruret haline geldi. Ağır mesuliyetine rağmen, şahsıma gösterilen teveccühe layık olmak adına; Kastamonu Üniversitesi için Rektör Adayı olduğumu sizlere ilan ediyorum” dedi.
2023 Türkiye vizyonuna katkı sağlayacak ve özlemini duyduğunuz bir üniversite için rektör adaylığı konusunda destek isteyen Prof. Dr. Atalar, “Destekleriniz ile yepyeni, dinamik, üretken, huzurlu ve Kastamonu’muz ile her konuda barışık bir Üniversite hayalimi birlikte başaralım. Bu minvalde; adaletli, katılımcı, hiç kimseyi ötekileştirmeyen, hiçbir grubun kamplaşmasının olmadığı, her düşünceden insanın liyakat esasına göre yönetimde yer bulabildiği, farklı fikirlerin güvenle tartışıldığı, bilimsel anlayışı önceleyen, kontrollü bir büyümenin sağlandığı, bütün personeli ve öğrencilerinin mutlu olduğu bir Üniversite inşa etmek istiyoruz” diye konuştu.
Kurumsal yapısını tamamlamış, ekip ruhu ile hareket eden Üniversitelerin hedefe ulaşmasının kaçınılmaz olduğunu ifade eden Ömer Atalar, “Çözüm odaklı çalışmalar, gereksiz problemlerle vakit ve enerji kaybını önler. Üniversitemizin kaybedecek tek bir dakikası bile yoktur. Kamu-Üniversite-Sanayi işbirliği, şehir ile her konuda diyalog, ilimizdeki dinamiklerle sürekli kılınacak irtibat, başarımız için şarttır. Kurumumuzun saygınlığına zarar vermeden, tevazu ile sempatik kanalları çalıştırmak zorundayız. Bu büyük devlet düzeni içerisinde, her kurumun birbirine ihtiyacı olduğu aşikardır” şeklinde konuştu.
Çalışmalarında moral ve motivasyonunun yüksek olması, işlerini zevkle ve en iyi şekilde yapmalarını sağlayacağını vurgulayan Prof. Dr. Ömer Atalar, şunları söyledi: “Kurumsal düzen içerisinde işleyen mekanizmada herkesin görev tanımlarını bilerek hareket etmesi, düzeni hakim kılacaktır. Mesuliyetimiz altındakileri; birbirlerini tenkit ve şikayet yerine, birbirlerinin eksikliklerini ikmal etmeleri hususunda yönlendirmeliyiz. Nasıl ki, bir fabrikanın çarkları birbirine tahakküm etmez, engel olmaz; tersine irili ufaklı hepsi birbirine muhtaç ve yardımcı ise; bizler de Üniversitemizi böyle görmeli ve ona göre davranmalıyız”
Atalar, şöyle konuştu: “Bir sevdamız var; adaletin ve bilimsel liyakatin esas alındığı, katılımcı anlayışın, huzur ve güvenin hâkim olduğu, aykırı fikirlerin özgürce tartışıldığı, farklılıklarımızın zenginliğimiz olarak kabul edildiği, sadece Kastamonu’muz için değil; Türkiye’miz için örnek, akılcı, üretken şeffaf ve ekip ruhu ile hareket eden bir Üniversite olmalıyız. Ülkemizin topyekûn toparlanarak özüne dönüşünde, iyi eğitim almış, şuurlu bir nesil ve donanımlı bilim insanları yetiştirmeliyiz. En büyük projemiz; insan kaynakları ile finansal kaynaklarımızın geliştirilerek doğru ve yerinde kullanımıdır”
“SOSYAL PAYLAŞIMDA ÇIKAN HABERLERLE İLGİM YOKTUR”
Sosyal paylaşım sitelerinde şahsıyla ilgili Cumhurbaşkanının, bazı bakanların ve siyasilerin, Yüksek Öğretim Kurulu üyelerinin ve bir grubun desteklerini alarak Rektör Adayı olduğu yönünde haberlerin çıktığını ve bu iddiaların hepsini tekzip ettiğini belirten Prof. Dr. Ömer Atalar, “Anılan kişi ve kurumların haklarının korunması ve asla yıpratılmaması gerektiğini de önemle tavsiye ediyorum. Şahsıma ait resmi web sayfası, facebook, twitter hesaplarım haricinde herhangi bir sosyal medya aracım bulunmamaktadır. Bu hesaplar haricindeki hiçbir sosyal medya aracından mesul olmadığımı beyan ediyorum. Seçim sürecinde ve sonrasında; şahsıma isnat edilebilecek her türlü mesnetsiz yakıştırmalar için de kişilik haklarıma ve özel hayatın gizliliği ilkesine aykırı söz, fiil ve yazılar hakkında kanuni haklarımı kullanacağımı bildiriyorum” dedi.
Atalar, şöyle devam etti: “Şunu da açıkça ifade etmek istiyorum ki; insanları yaftalamak, gruplaştırmak ve atılan iftiralarla birilerine yer açmaya çalışmak, Eski Türkiye’de kalmıştır. Yeni Türkiye’de dili, dini, mezhebi ve meşrebi ne olursa olsun, kardeşlik temeline dayanan Birlik Hareketi hâkimdir. Bu dönüşüm sürecinde; Eski Türkiye özlemi olanların, kişileri ve grupları ülke yöneticilerimizle ve birbirleriyle karşı karşıya getirme tuzakları beyhudedir. Bu yanlış algı operasyonları ile sonuca ulaşılabileceğini düşünmek, hem akademisyenlerimizi hem de Devletimizi küçümsemektir. Yeni Türkiye’nin Güçlü Devleti ve ferasetli akademisyenleri zaten herkesi çok iyi tanımaktadırlar. Bu itibarla; bütün değerli Rektör Adaylarına başarılar diliyor, seçimin akademik ahlak ve hoşgörü içerisinde geçmesini, sonuçlarının üniversitemiz, şehrimiz ve ülkemiz adına hayırlar getirmesini diliyorum”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Önüne minibüs çıkınca direksiyonu kırdı, son sürat işyerine girdi Avcılar’da süratli şekilde ilerleyen bir araç, önüne çıkan minibüse çarpmamak için manevra yapınca işyerine girdi. Kapı önünde uyuyan sokak kedisi ezilmekten son anda kurtulurken, yaşanan o anlar saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı. Olay, geçtiğimiz Salı günü Avcılar Firuzköy Mahallesi’nde yaşandı. Cadde üzerinde süratli şekilde ilerleyen bir araç, önüne çıkan minibüsü görünce panikleyerek direksiyonu kırdı. Panikleyerek aracın hakimiyetini kaybeden sürücü, kaldırım ve basamakları geçerek bir kafeye girdi. İşyerinin duvarını yıkan araç kapı ve kepenklere de zarar verirken, kapı önünde uyuyan sokak kedisi ise ezilmekten son anda kurtuldu. Yaşanan kazada araç kullanılamaz hale gelirken, sürücünün yanında bulunan vatandaş fenalık geçirdi. Yaşanan o anlar ise saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı. Yaşanan olay hakkında konuşan işyeri sahibi Cafer Duman, “Bir minibüs yola çıktı, cadde üzerinde süratli şekilde ilerleyen araç direksiyon hakimiyetini kaybederek işyerime girdi. Kapı önünde bulunan duvar yıkıldı ve kepenk zarar gördü. Korktuk, endişelendik. Düşük bir ihtimaldi aracın basamakları aşıp dükkana girmesi. Arkadaşların daha yavaş olması gerekirdi, Allah’tan can ve mal kaybı yaşanmadı. Araç ise kullanılamaz hale geldi. Araç içindeki arkadaşlardan biri de fenalık geçirdi, ambulans geldi arkadaşı götürdü ama bir yaralanma yaşanmadı” dedi Kafede besledikleri sokak kedisinin kaza sırasında kapıda yattığını ve ezilmekten son anda kurtulduğunu belirten Duman, “Bizim dükkanın kedisiydi o kedi. Kaza sırasında saniyelik refleksiyle kurtulmuş. Kazadan sonra da korkarak saklanmış. Sabah aradık bulduk ve yiyecek verdik. Çok sevindik ona bir şey olmadığına” diye konuştu.
Sakarya Yolda yatan köpeğin üzerinden otomobili ile geçti Sakarya’nın Karasu ilçesinde bir otomobilin yolda yatan köpeğin üzerinden geçip yoluna devam ettiği anlar güvenlik kameralarına yansıdı. Ezilen köpeğin sahibi ve mahalle sakinleri, yaşanan acı olaya tepki gösterdi. Olay, Karasu Yalı Mahallesi Barbaros Caddesi üzerinde meydana geldi. Mahalle sakinlerinden Güler Yaşar’ın sahibi olduğu köpek, yol kenarında yattığı sırada bir arabanın üzerinden geçmesi sebebiyle yaralandı. Ayakları kırılan köpek, Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne ait Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi altına alındı. Otomobil sürücüsünün, köpeğin üzerinden geçerek hiçbir şey olmamış gibi yoluna devam ettiği anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, üzerinden otomobil geçen köpeğin acı içerisinde yerde kıvrandığı anlar yer aldı. "Hızlı gelse, fren yapamasa kaza deriz ama öyle bir şey olmadı" Yaşanan olaya mahalle sakinleri ve köpeğin sahibi Güler Yaşar tepki gösterdi. Yaşar, “Köpek yol kenarında yatıyordu, araba 14.58’de köpeğin üzerinden geçmiş. Tümseğin üzerinden geçtikten sonra hiç fren yapmadan geçti, hiç durmadı. Köpeğin sesini duyunca aşağıya indik, tedaviye gönderdik. Hızla gelip çarpmıyor. Yavaş yavaş geliyor, üzerinden geçiyor. Mahalle içinde çocuklar var, yaşlılar var. Bir hayvanın üzerinden geçiyor ve durmuyor. Tepkimiz bu yüzden. Telefonuna mı bakıyordu, önündeki hayvanı görmüyor. Nereye bakıyordu? Hızlı gelse, fren yapamasa kaza deriz. Öyle bir şey de olmadı” diye konuştu.