GENEL - 20 Şubat 2018 Salı 11:36

(Özel) Mahalle muhtarı, mahallesinde başlattığı projeyle Türkiye’ye örnek oluyor

A
A
A
(Özel) Mahalle muhtarı, mahallesinde başlattığı projeyle Türkiye’ye örnek oluyor

Kastamonu’nun merkeze bağlı Beyçelebi Mahallesi Muhtarı Rıfat Cozuroğlu, caminin altında bulunan muhtarlık binasında vatandaşlardan topladığı kıyafetleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

Kastamonu’nun merkeze bağlı Beyçelebi Mahallesi Muhtarı Rıfat Cozuroğlu, caminin altında bulunan muhtarlık binasında vatandaşlardan topladığı kıyafetleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.


Kastamonu’nun merkeze bağlı Beyçelebi Mahallesi Muhtarı Rıfat Cozuroğlu, Hedanioğlu Camisinin altında bulunan muhtarlık binasında vatandaşların giymediği, bol veya dar gelen ya da çeşitli sebeplerden ötürü giyemediği kıyafetleri toplayarak, bu kıyafetleri ihtiyaç sahiplerine dağıtıyor. Önce mahallesinde başlayan Muhtar Cozuroğlu, zamanla talep olmasıyla birlikte şuanda hem diğer mahallelere hem de ilçelerden gelen ihtiyaç sahibi vatandaşlara hem de Kastamonu’da mülteci olarak bulunan ailelere bu kıyafetleri dağıtıyor.


İki yıldır ihtiyaç sahibi vatandaşlara topladığı kıyafetleri ulaştırdığını belirten Kastamonu’nun merkeze bağlı Beyçelebi Mahallesi Muhtarı Rıfat Cozuroğlu, “Göreve geldiğimiz günden bu tarafa ne yapabilirim, insanlara nasıl yardımcı olabilirim diye düşünürken, kendi oturduğum yerde insanların kullanmadıkları elbiseleri ne yapıyoruz. Yeni kıyafetlerimiz var, zayıflayan kişilere bol gelen kıyafetler var. Bana, bazen soruyorlar muhtarım giymediğimiz kıyafetler var, bunları ne yapabiliriz diyorlar. Birde apartmanlarda, apartman önlerinde ben kendim görüyorum, asansörü kullanmadığım zamanlarda merdivenlerden inerken daire kapılarının önlerinde giysiler görüyorum. Daha doğrusu buradan esinlenerek, mahallemde de ihtiyaç sahiplerini bildiğim için ben bunları alıp, ihtiyaç sahiplerine ulaştırayım dedim” dedi.


Kendilerine gelen kıyafetleri tasnif ettiğini söyleyen Muhtar Cozuroğlu, “İki yıl gibi bir süre oldu, her geçen gün güçleniyoruz. Belirli kişiler kıyafet götürüyor. Bize gelen kıyafetleri buradan ben kendim ayırıyorum. Temiz olmasına, yırtığı söküğü olmamasına, beğenmediğimiz değil aksine giyemediğimiz veya dar gelen, bol gelen kıyafetlerimizi değerlendiriyoruz. İnanın bazen çok güzel kıyafetler geliyor bizlere. Bunu kendi mahallemde başlatmış olmama rağmen diğer mahallelerden gelenlere de aynı yardımları yapıyoruz. Mahallemin dışında inanın bazen ilçelerimizden bile ihtiyaç sahipleri geliyor ve biz, onlara kıyafetler veriyoruz” diye konuştu.


İhtiyaç sahibi vatandaşların kıyafet seçerken rencide olmaması için yanlarında durmadığını anlatan Muhtar Cozuroğlu, “Biz, ne kadar ikinci el kıyafet versek de bu bir güven meselesidir. Ben, onları rencide etmemek için inanın kıyafet seçerken bile yanlarına gelmiyorum, kendileri bakıp ihtiyaçları oranda kıyafet alıp gidiyorlar. Bu, karşılıklı bir saygı ve güven içerisinde böyle devam ediyor” şeklinde konuştu.


İnsanların mutlu olmasından memnuniyet duyduğunu ifade eden Muhtar Cozuroğlu, “Ben, bunu muhtarlığımın ek bir işi olarak görüyorum. İnsanlara buradan bir şeyler verip, onların buradan mutlu olarak gitmelerine gerçekten seviniyorum. Yalnız biz, burada bir aracıyız. Bu işi asıl halkımız yapıyor. Şuanda burada bulunan kıyafetler belki de bir sobada yanacak veya çöpe atılacak. Buda bir milli servettir, bir nebzede olsa bunun önüne geçebiliyorsak, ihtiyaç sahibi kardeşimizin üzerine, bir pantolon, altına bir ayakkabı, üzerine bir kazak verip, burada onu giyindirip gönderebiliyorsak en güzel mutluluk bence budur. Bundan bizim herhangi hiçbir beklentimiz yoktur. Mühim olan insanların mutlu olmasıdır” ifadelerini kullandı.


Mültecilere de kıyafetler verdiğini belirten Muhtar Cozuroğlu, şöyle konuştu: “Şehrimizde dışarıdan gelen çok sayıda insanlar bulunuyor. Iraklı, İranlı, Afganistanlı, Suriyeli, bunlar bizim din kardeşimiz oluyor. Bunlara hükümetimiz kapıyı açtıysa bizlere de bu insanlara sahip çıkmak düşüyor. Bizde, bu düşünce ve amaçla burada toplanan kıyafetlerin yüzde 20’sini dışarıdan ilimize mülteci olarak gelenlere de veriyoruz”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.