YEREL HABERLER - 25 Şubat 2015 Çarşamba 16:26

Sağlık-Sen Şube Başkanı Öz Sağlık Çalışanlarına Yıpranma Payı İstedi

A
A
A
Sağlık-Sen Şube Başkanı Öz Sağlık Çalışanlarına Yıpranma Payı İstedi

Sağlık-Sen Kastamonu Şube Başkanı Mehmet Öz, bütün sağlık çalışanlarının 2015 yılı içinde yıpranma payına kavuşması gerektiğini söyledi.
Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında, Sağlık-Sen Kastamonu Şubesine bağlı üyeler katıldı. Gurup adına açıklamada bulunan Sağlık-Sen Kastamonu Şube Başkanı Mehmet Öz, 2015 yılının yıpranma payının hayata geçtiği ve ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmasının mücadele yılı olacağını kaydetti.
Sendikanın sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmesi, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, lisans tamamlama ve kreş konusunda kararlı bir duruş ortaya koyduğunu belirten Mehmet Öz, yıpranma payı konusunda ilgili bakanlık ve kurumların çalışmalarını sürdürdüğünü hatırlattı.
Öz, şöyle konuştu: “Geçmişte yetkili sendikaların hayal bile edemediklerini kazanıma dönüştüren Sağlık-Sen sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmesi, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, lisans tamamlama ve kreş konusunda kararlı bir duruş ortaya koymuş, mücadelesini sürdürmüştür. Taleplerimizi dinleyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, başbakan olarak katıldığı programda lisan tamamlama, kreş ve tüm sağlık çalışanlarının 5 yılına 1 yıl olmak üzere yıpranma payı verilmesi konusunda söz vermiş, konuyla ilgili olarak da ilgili bakanlara çalışma yapılması talimatı vermişti. Konuyla ilgili çalışmaları ilgili bakanlıklar ve kurumlarımız çalışmalarını sürdürüyor. En kısa sürede de hayata geçmesi için çalışıldığını biliyor, konuyu takip ediyoruz. Sağlık-Sen olarak biz taleplerimizin takipçisi olacağımızı, verilen sözlerin hayata geçinceye kadar ve taleplerimizin kazanıma dönüşene kadar mücadelemizden vazgeçmeyeceğimizi ifade ediyorum. En kısa sürede bu sözün hayata geçmesi için çalışıldığını biliyor, konuyu takip ediyoruz. Bütün sağlık çalışanları 2015 yılı içinde yıpranma payına kavuşmalıdır. Ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmaması da sağlık çalışanlarının en önemli sorunlarından biridir. Ülkemiz salık çalışanları, gelişmiş ülkelerle kıyaslandığında ücret bakımından çok gerilerde kalmaktadır. Bu mağduriyet ek ödeme ve döner sermayeyle eşitlenmeye çalışılmaktadır.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Ruhsatsız tabanca ile yakalandı, “Taşımıyorum bozuk” diyerek tüfek ruhsatı gösterdi Aksaray’da ruhsatsız tabanca ile yakalanmasına rağmen önce “Taşımıyorum” deyip inkar eden, sonra da “Bozuk” diyen sürücü bir de “Ruhsatım var” diyerek tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. Olay Gülağaç Yolu Kireçlik Mevkiinde yaşandı. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gece yarısı bekçilerin de katıldığı asayiş ve trafik uygulaması yapan İl Emniyet Müdürlüğü asayiş ile trafik şubesi ekipleri şüphe üzerine Gülağaç ilçesinden Aksaray merkez istikametine seyreden Ali B. (38) idaresindeki 51 ACV 230 plakalı otomobile "dur" ihtarında bulundu. Sürücüsü ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirildikten sonra araçta arama yapan bekçiler araç içerisine gizlenmiş bir adet tabanca buldu. Kullandığı araçta tabancayla birlikte yakalanmasına rağmen “Taşımıyorum” diyen sürücü Ali B. daha sonra tabancanın bozuk olduğunu belirterek işlem yapılmasından kaçmak istedi. 2 ayrı bahanesiyle başarılı olamayan sürücü bu kez de “Ruhsatım var” diyerek yakalattığı tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. 3 ayrı bahanesiyle işlemden kaçamayan sürücü son olarak tabancayı kabullenerek “Benim, tamir için taşıyorum” dedi. Tabancaya bekçiler tarafından dolu boş kontrolü yapıldıktan sonra el konulurken ruhsatsız tabanca taşımaktan gözaltına alınan sürücü adli işlemler için polis merkezine götürüldü.