- 24 Mayıs 2018 Perşembe 17:30

Singapur’dan yola çıktı, motosikletiyle Kastamonu’ya ulaştı

A
A
A
Singapur’dan yola çıktı, motosikletiyle Kastamonu’ya ulaştı

Singapurlu gezgin motoruyla İstanbul’dan başladığı Karadeniz gezisinde Kastamonu’nun Cide ilçesine ulaştı.

Singapurlu gezgin motoruyla İstanbul’dan başladığı Karadeniz gezisinde Kastamonu’nun Cide ilçesine ulaştı.


35 yaşındaki Singapurlu gezgin Ong Young, İstanbul’dan başladığı Karadeniz gezisinde Artvin’e kadar gitmek istediğini belirtti. Motoruyla Karadeniz turuna çıkan Young, Kastamonu’nun Cide ilçesine ulaştı. Hayatını seyahat bloğu yazarak kazandığını ifade eden Singapurlu gezgin Young, dünyanın birçok yerini dolaştığını ama Karadeniz gibi güzel yerlere çok az rastladığını söyledi.


Özellikle Amasra ve Cide’den büyülendiğini ifade eden Ong Young, Karadeniz’in diğer güzel yerlerini keyfetmek için motorunu heyecan içinde Artvin’e kadar süreceğini belirtti.


Karadeniz’in mavi ile yelişin bir arada buluşması ve bakirliğinden çok etkilendiğini söyleyen Young, “Herkesin buraları keşfetmesini isterim” dedi.


Singapurlu gezgin Ong Young, “Bir arkadaşımın tavsiyesiyle başladığım Karadeniz gezim sorunsuz şekilde devam ediyor. İstanbul’dan Artvin’e kadar gitmeyi ve güzel yerlerin hepsini keşfetmek istiyorum. Karadeniz’in denizi ve yeşil ormanlarından çok fazla etkilendim o yüzden de bir çok yerinde mola vererek devam ediyorum. Özellikle Amasra, Gideros ve Cide’den adeta büyülendim. Buralar çok bakir ve doğa turizmi için çok uygun yerler” diye konuştu.



"Karadeniz çok güzel, Türk insanları iyi ve cana yakın"


Keşfettiği yerleri seyahat bloğunda tanıttığını belirten gezgin Ong Young, Türk insanlarının çok cana yakın ve iyimserler olduklarını ifade etti. Young, şöyle konuştu:


“Buralar çok güzel olduğu için gezi boyunca kısa mesafelerde mola veriyorum, bu yüzden Karadeniz gezim planladığımdan daha fazla sürecek gibi görünüyor. Ama halimden çok memnunum, her mola verdiğim yerlerde yeni insanlarla tanışıyorum. Türk insanları gerçekten çok cana yakın ve yardımseverler. Buralar tekrar gelip görmek istediğim yerler olacaktır”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sivas Üniversite eğitimini tamamlayıp toprağına döndü Sivas’ın merkeze bağlı Yaramış köyünde yaşayan Ahmet Almalı, üniversite eğitimini tamamladıktan sonra köyüne dönerek baba toprağını işlemeye başladı. Gazetecilik alanında dört yıl eğitim gören 26 yaşındaki Ahmet Almalı, okuldan mezun olduktan sonra alanında çalışmak yerine köyüne dönüp toprağını işlemeye karar verdi. Dört yıl okuduktan sonra bir dört yıl da iş aramak istemediğini belirten genç çiftçi, köyünde ki arazileri ekip biçerek tarımsal faaliyetlerini sürdürüyor. Baba toprağını işlemek, aile geleneğimize uygun bir adım olduğu kadar benim için de büyük bir gurur kaynağı diyen Almalı, köyündeki verimliliği artırarak hem ailesine hem de köy halkına katkıda bulunmayı amaçlıyor. "Okudum diye memur olmalıyım diye bir düşüncede değilim" Üniversite öğrenimini tamamladıktan sonra okuduğu bölümü yerine ata yadigarı toprakları işleme kararı aldığını ifade eden genç çiftçi Ahmet Almalı, “Sivas’ın merkeze bağlı Yaramış köyünde doğdum büyüdüm. Eğitim hayatım nedeniyle Sivas’a geldim. Liseyi ve üniversiteyi Sivas’ta tamamladım. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünden mezun oldum. Dört yıl okuduktan sonra bir dört yılda iş aramak istemedim. Bunun yerine ata toprağıma döndüm. Şimdi çiftçilikle uğraşıyorum. Genellikle buğday, arpa ve yulaf ekiyorum. Çiftçiliği çok seviyorum. Okudum diye memur olmalıyım diye bir düşüncede değilim. Üretici de olabiliriz, çiftçi de olabiliriz. Üretmemiz gerekiyor. Üretmeliyiz ki kalkınalım. Hem biz kalkınalım hem devletimiz kalkınsın. Üretmeden hiçbir şey elde edemeyiz. Böyle bir imkânı olan baba toprağı olan varsa köyüne dönüp çiftçilik yapsın. Böyle baba toprağı olmayanlar için de devletimizin teşvik ettiği kurumlar var. Teşvik alarak üretici olabilirler” dedi.