GENEL - 18 Ocak 2018 Perşembe 15:26

Taşköprü Belediye Başkanı Arslan, din görevlileriyle bir araya geldi

A
A
A
Taşköprü Belediye Başkanı Arslan, din görevlileriyle bir araya geldi

Taşköprü İlçe Müftülüğü’nün ilçede bulunan din görevlileriyle yaptığı aylık olan toplantısı tüm din görevlilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Taşköprü İlçe Müftülüğü’nün ilçede bulunan din görevlileriyle yaptığı aylık olan toplantısı tüm din görevlilerinin katılımıyla gerçekleşti.


Taşköprü Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen toplantıda konuşan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, “Bulunduğunuz yerde en yetkili en etkili insanlarsınız. Yaşadığınız yerlerin âlimlerisiniz. Hep birlikte ilçemizde daha sağlıklı hizmetlere imza atmak için uğraşıyoruz. Toplumun tüm kesimleriyle bir araya gelmeye gayret gösteriyoruz. Ben istişareden ortak akıldan iyi sonuçlar alan bir yöneticiyim. İyi ki de böyle düşünüyorum. Bizlerin her şeyi bilme her şeyi görme şansımız yok. Bu istişarenin de katkısını göreceğimizden eminim. Bu ilçede şunun olması gerekir diye talepte bulunmanızı bize ulaştırmanızı istiyorum. Bu manada bize katkı verin. Toplumun yüzde 99’u Müslüman diyoruz. Fakat toplumu bölme yolunda en büyük tehlikelerden biri gıybet. Ne yapıp yapıp bunun önüne geçmemiz lazım. Bunun içinde bizlerinde sizlerinde büyük sorumluluğu var. Ayrıca toplumu kötüye getiren olaylardan biri de uyuşturucu bu konuda da el birliği ile hareket edeceğiz. Dayanışma olduğunda birlik beraberlik olduğunda yapamayacağımız bir şey yok” dedi.


Taşköprü Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel ise, “Toplumum önderi konumunda ki sorumluluğumuzu bildiğinizi düşünüyorum. Altını çizmek istediğim bir kaç hususun altını çizecek olursak, 15 Temmuz hain bir işgal girişimini birlikte yaşadık. 15 Temmuz gecesi devlet olarak millet olarak büyük bir sınav verdik. Diyanetimizde imamlarımızda bunun altından başarıyla kalktık. Daha önce darbeler selâları susturuyordu. 15 Temmuz’da ise selâlar darbeleri susturdu. Fakat alanı boş bırakmamamız gerekiyor” diye konuştu.


“Halkımızın en fazla güvendiği kurum diyanet olmalı. En fazla güvendiği insan köyünün mahallesinin camisinde ki imam olmalı” diyen Kaymakam Yüksel, “Meydanı boş bırakmamamız gerekiyor. Camilerde cemaati beklemek yerine, biz halkımızın ayağına gitmeliyiz” şeklinde konuştu.


“Sesimiz Allah’ın rızasını kazanmak için çıkıyor”


Kastamonu İl Müftüsü Osman Aydın da, “Toplumun her kesimine dokunmamızı Cenab-ı hak bize vazife kılmış. Halkımız hastalandığında, doğduğunda, öldüğünde, sünnetinde, düğününde biz varız. Sesimiz Allah’ın rızasını kazanmak İçin çıkıyor. Ülkemiz insanlık bizden çok şey bekliyor. Birlik beraberlik olduğu zaman her şey çok daha iyi sonuç vermekte. Rabbim Birlik ve beraberliğimizi daim kılsın” ifadelerini kullandı.


“Halkımızın olmazsa olması dindir”


Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacıbey Özkan ise, “Halkımızın yüzde 99.9’u Müslüman’dır. Yüzde 39.9 Cuma namazı ve Bayram namazlarına gidiyor. Ne demektir bu halkımızın olmazsa olması dindir. Dini için malından da evladından da vazgeçer. İnsanın vazgeçemeyeceği tek şey dinidir. Biz din kardeşlerimizle gurur duyuyoruz” dedi.


Taşköprü Müftüsü Yusuf Uzun da, “İki sınıf insan vardır ki onlar düzelirse dünya düzelir. Onlar bozulursa. Dünya bozulur, bunlar âlimler ve amirlerdir. Hadisini hatırlatarak bizler büyük bir sorumluluk içerisindeyiz. Rabbim bizlere bu görevi yaparken kolaylıklar nasip eylesin” şeklinde konuştu.


Programın sonunda Diyanet-Sen Taşköprü Temsilciği tarafından misafirlere plaket takdim edildi.


Programa Taşköprü Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Kastamonu İl Müftüsü Osman Aydın, Diyanetsen Genel Başkan Yardımcısı Hacıbey Özkan, Taşköprü Müftüsü Yusuf Uzun, AK Parti Taşköprü İlçe Başkanı Hüseyin Erol, Mal Müdürü Erdoğan Üstündağ, Eğitim Bir-Sen Taşköprü Temsilcisi Abdullah Oğuz, Diyanetsen Taşköprü Temsilcisi Bayram Özsoy ve ilçede görev yapan din görevlileri katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir