YEREL HABERLER - 27 Ağustos 2016 Cumartesi 10:08

Acıbadem Kayseri Hastanesi’nden

A
A
A
Acıbadem Kayseri Hastanesi’nden

2016-2017 futbol sezonunun açılması ile müsabakalarda yaşanabilecek sakatlıklarla ilgili bilgi vermek amacıyla, Acıbadem Kayseri Hastanesi’nde şehirdeki sporcu ve hakemlere,’ Spor Yaralanmaları’ konulu seminer düzenlendi.
Acıbadem Kayseri Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Sinan Karaoğlu tarafından verilen seminerde, spor yaralanmaları konusunda toplumsal farkındalık bilincin benimsenmesi gerektiği ifade edildi. Doğru zamanda doğru müdahalenin önemine değinen Prof. Dr. Sinan Karaoğlu, yaralanmaları önlemenin yollarını anlattı.
Spor yaralanmalarında toplumsal bilinç oluşturulmalı
Sezon başında antrenör, sporcu ve hakemlerin antrenmansız geçen bir dönemi takiben yaptırdıkları aşırı antrenmanların kas sertliği, tendinit gibi rahatsızlıkların ortaya çıkmasına neden olabildiğini söyleyen Prof. Dr. Sinan Karaoğlu, “Özellikle tatil döneminde yetersiz ve dengesiz beslenme ile enerji depolarının zayıflığı bu süreçleri olumsuz yönde etkiliyor. Sporcu sakatlıklarının tedavisi kadar, engellenmesi ve korunması da önem taşıyor. Yaralanma ve sakatlıklara, doğru zamanda doğru kişiler ile doğru müdahale yapılamadığı durumda kalıcı hasarlar meydana gelebiliyor. Gerek profesyonel gerek amatör, spor yapan herkesi yaralanma ve sakatlıklar konusunda bilinçlendirmek istiyoruz. Bunun ilk adımını şehirdeki sporcu ve hakemlere verdiğimiz seminer ile attık. Spor yaralanmalarında toplumsal farkındalık bilincini herkesin benimsemesi sağlamalıyız.” dedi.
Multidisipliner tedavi gerekiyor
Dikkat ve doğru planlanmış idmanla yaralanmalarda ciddi oranda azalma sağlanabildiğini belirten Prof. Dr. Sinan Karaoğlu, “Sporcuların yaralanmalardan korunmak için aşırı yüklenmelerden kaçınmaları, yapacakları spor ve antrenman öncesi kapasitelerini ölçecek testler yaptırmaları ve buna uygun antrenman programları oluşturmaları gerekiyor. Olası yaralanmaları engellemek için sezon öncesi muayeneleri düzenli şekilde yaptırmak önem taşıyor. Sezon öncesi muayeneleri spor hekimi, fizyoterapist, psikolog, beslenme uzmanı, yaralanma sonrası tedavi ve aktif spora dönüş kondisyoneri/antrenöründen oluşan bir sağlık ekibi ile, multidisipliner yaklaşım çerçevesinde yaptırmak gerekiyor.” ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir