YEREL HABERLER - 04 Şubat 2016 Perşembe 17:12

AK Parti'den 160 Aileye Giyecek Yardımı

A
A
A
AK Parti'den 160 Aileye Giyecek Yardımı

AK Parti İl Gençlik Kolları tarafından belirlenen yaklaşık 160 aileye giyecek yardımı yapıldı.
Ülkelerindeki zulümden kaçarak, bir çok ilde olduğu gibi Kayseri’nin belirli bölgelerine yerleştirilen ve AK Parti İl Gençlik Kolları tarafından Eskişehir bağları bölgesinde belirlenen yaklaşık 160 Suriyeli, Türkmen ve ihtiyaç sahibi aileye giyecek yardımı yapıldı.
Yapılan yardım programına, AK parti Kayseri Milletvekili Sami Dedeoğlu, İl Başkan Yardımcısı Veysel Özusta, Melikgazi İlçe Başkanı Sami Kadıoğlu, Melikgazi İlçe yönetim kurulu üyeleri, Gençlik Kolları ve valilik yetkilileri katıldı.
Milletvekili Dedeoğlu, ve beraberindeki heyet, daha önce İl gençlik Kolları tarafından belirlenen evleri tek tek ziyaret ederek, hazırlanan giyecekleri ihtiyaç sahibi ailelere verdi.
Yapılan program sonrası açıklama yapan, AK Parti Kayseri Milletvekili Sami Dedeoğlu, "Buradaki aileler her ne kadar , Suriye ve Irak’tan gelmiş olsa da bizlerin kardeşleridir. Ülkelerindeki zulümden kaçarak, burada geldiler. Ama çok zor şartlar altında kalıyorlar. Bizlerde çorbada bir parça tuzumun olsun diye bir şeyler yapmaya çalıştık ama, bunlar yeterli değil. İnşallah Kayserili hemşerilerimizin daha fazla duyarlı olmalarını bekliyoruz. Türkiye’ye gelen herkes bizim kardeşimiz ve misafirimizdir. Bizlerinde üzerine düşen ne görev varsa yapmaya hazırız. Bu tür yapılan yardımlar vatandaş olarak bizlerin asli görevleridir" dedi.
AK Parti Melikgazi İlçe Başkanı Sami Kadıoğlu ise, Melikgazi İlçesine bağlı Eskişehir bağlarında yapılan bir etkinliğe daha vesile olduklarını ifade ederek, "Türkiye’yi ve Türk vatandaşlarını Dünya’daki diğer ülkelerden ayıran, yegane tek şey maneviyatımızın yüksek oluşudur. Diğer ülkelerde maneviyat maalesef göremezsiniz. Maneviyatımız yüksel olduğu için de zaten, herkes bir biri ile bütünleşiyor. Bizler kardeşiz. Bizler bir bütünüz. Bizler bir aileyiz. Bizler, dışarıdan gelen bu kardeşlerimizle birlikte bir aile yapısı içerisinde yaşayacağımıza inanıyorum. Yardım elini sadece bizler değil tüm vatandaşlarımız uzatıyorlar. Herkes elinden geldiği kadarı ile, karınca kararınca yardımcı olmaya çalışıyor. Herkesten Allah razı olsun." şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çanakkale Hamidiye Tabyalarında 23 Nisan coşkusu yaşandı Çanakkale’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Anadolu Hamidiye Tabyalarında gerçekleştirilen etkinliklerle çocuklar, bayram coşkusunu doyasıya yaşadı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104. yıl dönümü kutlama programı Anadolu Hamidiye Tabyalarında gerçekleştirilen kortej yürüyüşüyle başladı. Etkinliğe; Vali İlhami Aktaş ve eşi Songül Aktaş, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Biçen ve eşi Sibel Biçen, Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek ve eşi Özen Algönül Erkek, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Çanakkale Savaşları Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Vali Yardımcısı Hakkı Uzun, İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı, İl Jandarma Komutanı J. Albay Sadi Akman, Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanı SG. Yb. Ercan Oran, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, protokol üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama programında Ticaret Borsası İlkokulu öğrencisi Cihan Ata Sevinç tarafından “Dünya Çocuk Bayramı” isimli şiir okundu. Kepez Atatürk İlkokulu öğrencileri tarafından halk oyunları gösterisinin izlenmesinin ardından Vali İlhami Aktaş ve eşi Songül Aktaş, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Biçen ve eşi Sibel Biçen, Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek ve eşi Özen Algönül Erkek ve protokol üyeleri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında okullar ve kurumlar tarafından açılan stantları ziyaret ederek, çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sevincini ve coşkusunu paylaştı. Hamidiye Tabyalarında kurulan stantlarda çocuklar ile yakından ilgilenip, bir süre görüşerek sohbet eden Vali İlhami Aktaş, stantlarda bulunan ürünler hakkında bilgi aldı ve çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.