YEREL HABERLER - 23 Haziran 2017 Cuma 10:36

Başkan Büyükkılıç, Mahallemde İftar Var etkinliğinde 200 aile ile birlikte iftar yaptı

A
A
A
Başkan Büyükkılıç, Mahallemde İftar Var etkinliğinde 200 aile ile birlikte iftar yaptı

Melikgazi Belediye Başkanı Dr.

Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, Ramazan Ayı içerisinde Melikgazi Belediyesince başlatılan ve geleneksel hale gelen “Mahallemde İftar Var”etkinliğinin Mimarsinan Bahçelievler Mahallesinde gerçekleştirildiğini söyledi.


Bahçelievler mahallesinde Melikgazi belediyesince yaptırılan 200 konutluk sosyal konutların ev sahipleri aynı sofrada buluştuğunu belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi belediyesince MAHALLEMDE İFTAR VAR hizmeti ile 200 aileyi bir araya getirerek aynı sofrada buluşturarak birlik, beraberlik ve dayanışmayı pekiştirdiklerini kaydetti.


AK Parti Melikgazi İlçe Başkanı Sami Kadıoğlu, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları, Daire Müdürlerinin iştirak ettiği iftar sofrasında Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, iftara iştirak eden mahalle halkının sofralarını gezerek vatandaşlar ile sohbet etti.


Başkan Büyükkılıç, Mimarsinan Bahçelievler Mahalle halkına yaptığı konuşmada konu ile ilgili şunları söyledi.


”Çifte kümbetler mevkisinde sağlıksız, alt yapısı olmayan ve rastgele inşa edilmiş yapılarda oturuyordunuz. Bizlere güvendiniz ve yaptığımız anlaşma ile sizlere 200 dairelik bir mahalle inşa ederek modern ve sağlıklı daireler inşa ettik. Şimdi aileniz ve sevdiklerinizle birlikte bu dairelerde oturuyorsunuz. Mahallemde iftar var, hizmetimizin bugün sonuncusunu gerçekleştiriyoruz. Melikgazililer MAHALLEMDE İFTAR VAR çalışmamızda bir araya gelerek kardeşlik, dostluk ve huzuru paylaştılar. ‘Sosyal Belediyecilik’ anlayışımızın en iyi örneği gerçekleştirdik. Bu vesile ile hemşerilerimin bu birlikteliklerinin hayırlara vesile olmasını diliyor ve iyi bayramlar temenni ediyorum”


Mahalleli gençler ve çocuklarla bol bol hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Memduh Büyükkılıç, İş Sağlığı ve Güvenliği ile Gıda ve Su Sektöründe Çalışanlar için Hijyen Eğitimi kurslarında başarılı olan kursiyerlere sertifikalarını vererek başarılarından dolayı tebrik etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şanlıurfa UNCESCO Müzik şehri Şanlıurfa’da koro yarışmasında ödüller sahiplerini buldu UNESCO Müzik Şehri Şanlıurfa’da düzenlenen okullar arası koro yarışmasında, dereceye girenler ödüllerini aldı. Festival havasında geçen yarışma renkli görüntülere sahne oldu. Şanlıurfa Valiliği himayelerinde Eyyübiye Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve ŞURKAV iş birliği ile “Tek Ses İki Hareket” Projesi çerçevesinde düzenlenen valilik kupası 3. okullar arası koro yarışması bugün tamamlandı. 13 İlçede yapılan ve 100’lerce okulun katıldığı ortaokullar arası koro yarışmasında her ilçe kendi birincisini belirleyerek valilik kupası il yarışmasına gönderdi. İl yarışmasına katılan 13 ilçe birincisi bugün yapılan yarışmada tüm hünerlerini sergiledi. Yarışmada ilk, orta ve lise öğrencileri, ayrı ayrı kategorilerde yarıştı. Birinci olan okullara, 10 bin TL ve 10 çeşitli müzik atölyesi enstrümanları, 2’nci olan okullara 8 bin TL, 3’üncü olan okullara 6 bin TL ve mansiyon ödülü alan okullar ise 4 bin TL ödül kazandı. Ödül töreni sonrası konuşan Eyyübiye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İsmail Kaya, “Hepimiz çok sevindik. 3 gün sonunda Şanlıurfa’mızın ilçelerinden, merkezinden yüzlerce okulumuz yarışmayı iştirak etti. Büyük bir coşkuyla ilk finalimizin sonuncusu ilkokullar kategorisini gerçekleştirdik. Dereceye giren öğrencilerimiz çok mutlu, dereceye giremeyen çocuklarımıza da şunu söyleyeyim, bu bir yarışma, bir festival havasında geçti. Çok mutlu olduk, sevinçlerine ortak olduk. Eyyübiye Belediyesi olarak bu çocuklarımızın sevicine ortak olduğumuz için son derece mutluyuz. İnşallah bu yıl 3’üncüsünü yaptık 4 ve 5’incisini de seneye gerçekleştireceğiz. Katılım gösteren bütün okullarımızı tebrik ediyorum, öğrencilerimizin gözlerinden öpüyorum” dedi. Dereceye giren okul öğrencileri, mutlu olduklarını belirterek yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.