GENEL - 11 Haziran 2018 Pazartesi 13:50

Başkan Öztürk, Personeliyle İftarda Buluştu

A
A
A
Başkan Öztürk, Personeliyle İftarda Buluştu

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, düzenlediği iftar yemeğinde belediye personeli ile bir araya geldi.

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, düzenlediği iftar yemeğinde belediye personeli ile bir araya geldi.


Yahyalı Kadın ve Gençlik Merkezinde düzenlenen iftar yemeğine belediye meclis üyeleri ve belediye birim çalışanları, aileleri ile birlikte katıldı. İftar öncesi eşi ile birlikte masaları gezerek personeline hoş geldiniz diyen Başkan Esat Öztürk, onlar ile sohbet etti.


İftar sonrası yaptığı duanın ardından konuşan Başkan Esat Öztürk, Yahyalı Belediyesi olarak büyük bir aile olduklarını, her zaman birlik ve beraberlik içerisinde Yahyalı için çalıştıklarını söyledi.


Başkan Öztürk “Bizleri Kadir Gecesi günü iftarda buluşturan Rabbimize şükür ediyorum. Bir belediye başkanının en mutlu anlarından birisi de, mesai arkadaşları ve aileleri ile birlikte yemekte buluşmasıdır. İnsan kendi ailesi ile iftar yapmaktan nasıl mutlu oluyorsa, personeli ile de aynı mutluluğu yaşıyor. Yahyalı Belediyesi’nde çalışmak, meclis üyesi olmak, belediye çalışanının eşi olmak, ona evlat olmak bir ayrıcalık diye düşünüyorum. Hizmette Kayseri ilçeleri arasında ilk üçe giren bir ilçeyiz. Almış olduğumuz kararlarla ilçeye emek veren meclis üyelerimizle, başkan yarımcılarımızla, birim müdürlerimizle, şeflerimizle, memurlarımızla ve işçilerimizle ben gurur duyuyorum. Kayseri’de Yahyalı Belediyesi’nin çalışmalarından söz ediliyorsa, Yahyalı Belediyesi çalışıyor deniliyorsa, bu sizlerin sayesindedir. Siz bizim yüz akımızsınız. Hepinize minnettarım. Mesai arkadaşlarımın eşleri haklarını bana helal etsinler. Yaz-Kış, Gece-Gündüz demeden çalışıyoruz. Ve Yahyalı Belediyesi olarak biz çalışmayı seviyoruz” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Sıcaklar etkiledi yenidünyada hasat erken başladı: Fiyatı üreticisini sevindirdi Mersin’de birçok bahçede yetiştirilen ve masrafı az olduğu için ’sarı altın’ olarak dillendirilen Malta eriğinde (yenidünya) hasat başladı. Birinci kalite kilogramı 40-45 TL arasında bahçeden alıcı bulan yenidünya, üreticisini de sevindirdi. Türkiye’nin yaş sebze ve meyve üretiminde önemli merkezlerden olan Mersin’de son günlerde artan hava sıcaklıkları nedeniyle peş peşe hasatlar başlıyor. Son olarak özellikle hava sıcaklığının arttığı Mersin’de açıktaki yenidünya bahçelerinde meyveler erken olgunlaştı. Erdemli ilçesinde yoğun olarak bahçeleri bulunan yenidünya meyvelerinin sararmasıyla hasat da başladı. Bahçelere giren işçiler meyveleri özenle toplayarak kalitesine göre sınıflara ayırıp, kasalarla hale gönderiyor. Meyvelerin birinci kalitesi 40-45, ikinci kalitesi 25-30 üçüncü kalitesi ise 10-15 TL’ye alıcı buluyor. Yenidünya meyveleri Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa ve Konya başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir tarafına gönderiliyor. Yurt dışına da ihraç edilen meyveler ülkeye döviz kazandırıyor, hem üreticisine hem de çalışanlara ekonomik kazanç olarak dönüyor. İç piyasa ve ihracata gönderiliyor Havaların sıcak gitmesi nedeniyle hasadın 15 gün önce başladığını belirten üreticilerden Kürşat Durmaz, "Bu sene ürünlerimiz güzel, birinci ve ikinci sınıf olarak kalite ayrımı var. Fiyatlar iyi memnunuz. Türkiye’de sadece Mersin Erdemli, Tarsus ve Antalya’nın Alanya ilçesinde üretiliyor. Genel olarak iç piyasaya ayrıca ihracata da gönderiliyor" dedi. Üreticilerden Azize Aksay ise şu anda yenidünya meyvelerini topladıklarını, kalitesine göre ayırıp paketleme yaptıklarını, ürünün ve fiyatların şu anda güzel olduğunu kaydetti. Birinci kalite 40-45 TL’ye alıcı buluyor Malta eriğini hasat ettiklerini aktaran Halil Keskin de sağlık açısından faydalı olduğundan yurt içi ve yurt dışından taleplerin olduğuna dikkat çekti. Verimin bu sene güzel olduğuna değinen Keskin, "İklimden dolayı hasat bu sene erken başladı. Malta eriklerinin hepsi kızardı. Eskiden tepeden başlıyor yavaş yavaş aşağıya doğru kızarıyordu. Bu sene komple kızardı. Şu anda birinci kalite 40-45, ikinci kalite 25-30’a, üçüncü kalite ise 15 TL’ye gidiyor" diye konuştu.