GENEL - 18 Nisan 2018 Çarşamba 15:10

Başkan Palancıoğlu’ndan öğrencilere ders

A
A
A
Başkan Palancıoğlu’ndan öğrencilere ders

Talas Belediye Başkanı Dr.

Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Fatma Zehra Dülgeroğlu İlkokulu ve Doğa Koleji öğrencilerine yerel yönetimlerle ilgili bilgiler verdi.


İlk olarak Fatma Zehra Dülgeroğlu İlkokulu 2. sınıf öğrencilerini kabul eden Başkan Palancıoğlu, öğrencilerle yakından ilgilendi. Karşılıklı soru cevap şeklinde geçen sohbette Başkan Palancıoğlu, öğrencilerin merak ettikleri konularda açıklamalarda bulundu. Başkan Palancıoğlu’nun yap-boz hediye ettiği minik öğrenciler ziyaretin sonunda belediye birimlerini gezerek yetkililerden bilgiler aldı. Başkan Palancıoğlu’nun bir diğer ziyaretçileri ise Doğa Koleji 6. sınıf öğrencileri oldu. Öğrencilerin siyasetten, belediyecilik faaliyetlerine birçok alandaki sorularını yanıtlayan Başkan Palancıoğlu, eğitimle ilgili çalışmalarını anlattı. Başkan Palancıoğlu, “Talas’ta 24 saat açık, 365 gün hizmet veren, herkesin gidebileceği büyük bir kütüphane tasarladık. Erciyes Üniversitesinin arkasındaki Talas TOKİ içindeki alana bu yıl temelini atacağız. Türkiye’nin en lüks, en güzel kütüphanesi olacak. Eğitimdeki en önemli çalışmalardan biri bu olacak. Bununla birlikte spor salonları, gençlik merkezleri yapıyoruz. Mavera adında dershane gibi kullanılabilecek bir merkezi bir aydan hizmete açacağız. En önemlisi okullar yapıyoruz. Şuana kadar Büyükşehir Belediyesi ve hayırseverlerle birlikte 6 büyük okul yaptık. Şuan inşaatı devam eden üç okul var. Beş tanesini de yatırım planına aldık. İnşallah geleceğimiz olan çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim almaları için okullar yapıyoruz” dedi.


Konuşmasının sonunda Başkan Palancıoğlu’na bir öğrenci tarafından kendisinin yaptığı Erciyes Dağı yağlı boya tablo hediye edildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Beşiktaş’taki terör saldırısına ilişkin davada sanık hakkında 12 yıl hapis cezası Beşiktaş’ta 10 Aralık 2016’da gerçekleşen 40 polis memurunun şehit olduğu ve 7 vatandaşın da hayatını kaybettiği terör saldırısına ilişkin firari olarak aranırken 7 yıl sonra yakalanan sanık Aydın Ekici’nin davasında karar çıktı. Sanık Ekici, 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Beşiktaş Vodafone Park çevresinde 10 Aralık 2016’da gerçekleşen 40 polis memurunun şehit olduğu ve 7 vatandaşın da hayatını kaybettiği terör saldırısına ilişkin firari olarak aranırken geçtiğimiz sene yakalanan sanık Aydın Ekici’nin yargılandığı dava karara bağlandı. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Ekici Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağladı. Sanık avukatı ise duruşmada hazır bulundu. Duruşmada PKK terör örgütü yüzünden İstanbul’a göç ettiğini belirten Ekici, “Maddi ve manevi olarak bu örgüt yüzünden zarar gördüm. Tek amacım İstanbul’a gelip, para kazanmaktı. Mehmet Emin denen şahsın kim olduğunu bilmiyorum” ifadelerini kullandı. “Çok büyük bir mağduriyet yaşamaktayım” Savunmalarına Şükrü Koç’un PKK elemanı olduğunu bilmediğini söyleyen Ekici, “Şükrü Koç ile ihtiyaçlarım için birbirimizle konuşuyorduk. Üzerimde bulunan kimlik abimin kimliğidir. Şükrü Koç ile aramızda geçen telefon görüşmesi başka bir adli dosyayla ilgiliydi. Bu olayla alakalı değildi. Bu olaydan ötürü çok büyük bir mağduriyet yaşamaktayım. Beraatımı talep ediyorum” şeklinde konuştu. Duruşmada son sözü sorulan sanık “Adaletin tecelli edeceğinden şüphem yok. Burada hayatım söz konusudur. Takdir sizindir” dedi. 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı Kararını açıklayan mahkeme, sanık Aydın Ekici’yi ‘Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak’ suçundan 12 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanığın tutukluluk halinin devamına hükmeden heyet, ayrıca üzerine atılı diğer suçlardan delil yetersizliğinden dolayı da beraatına hükmetti.