GENEL - 08 Aralık 2017 Cuma 11:07

Büyükkılıç, ’Gençlerle Baş Başa’ programına katıldı

A
A
A
Büyükkılıç, ’Gençlerle Baş Başa’ programına katıldı

İlim Yayma Cemiyeti Kayseri Şubesi Şehit Furkan Doğan Yurdu’nda üniversite öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen "Gençlerle Baş Başa" program konuğu olan Melikgazi Belediye Başkanı Dr.

İlim Yayma Cemiyeti Kayseri Şubesi Şehit Furkan Doğan Yurdu’nda üniversite öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen "Gençlerle Baş Başa" program konuğu olan Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Sizler gibi bilinçli, bilgili, donanımlı ve sağduyulu gençleri görünce rahat uyuyabiliyoruz” dedi.


İlim Yayma Cemiyeti Kayseri Şubesi Şehit Furkan Doğan Yurdu Konferans Salonunda Erciyes, Abdullah Gül ve Nuh Naci Yazgan üniversitelerinde öğrenim gören gençlerle yerel ve genel gündem genel konulardan, siyasal hayattan ve Melikgazi Belediyesi çalışmalarından kesitler sunan Başkan Büyükkılıç, şu anda bir ideoloji savaşının devam ettiğini ve bu savaşta bilginin, bilinçli bireylerin ve inançlı toplumun galip geleceğini söyledi.


Vatanına, bayrağına, ezanına, dinine kısaca milli ve manevi değerlerine sahip çıkan tek vatan, tek devlet, tek millet, tek bayrak felsefesiyle hareket eden son derece bilinçli ve geleceğe güvenle bakan bir gençlik gördüğünü belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç “Günümüzde savaşların adı ve şekli değişti. Eskiden top tüfek ile yapılan savaşlar şimdi algı yanılması ile yapılıyor. Ama bu yeni düzen savaşların galibi tabii ki bilinçli, bilgili, donanımlı ve inançlı bir nesile sahip olan toplumlar kazanacaktır. Bu açıdan Türk Milleti her zaman olduğu gibi çok şanslıdır. Çünkü karşımda şu anda sizleri görünce inanın çok rahatladım. Çünkü geleceğe güvenle bakan bir gençlik görüyorum. Elbette bu bizi hedefimiz olan büyük ve güçlü Türkiye için umutlandırmaktadır. Türkiye’yi 2023 hedeflerine, muasır medeniyetler seviyesine çıkartacak olan gençlerimiz inanıyorum ki çok çalışacak başaracak ve kendilerine olan güvenimizi boşa çıkarmayacaklardır. Biz geleceğimizi önemsiyor, en iyi şartlarda eğitim almanız için hiçbir fedakârlıktan kaçınmıyoruz. Çünkü sizler Türkiye’yi 2023 hedeflerine ulaştıracak gençlersiniz. Başarılı olmanız için planlı ve çok çalışın. Sonunda inanın kazanan sadece sizler değil asıl, ülkemiz kazanacaktır. Bu vesile ile bu anlamlı programı düzenleyerek gençlerle bizleri buluşturan İlim Yayma Cemiyeti’nin çok değerli yönetimine ve katılım gösteren gençlerimize teşekkür ediyor başarılar diliyorum” dedi.


Melikgazi Belediyesi’nin çalışmaları hakkında da bilgiler veren Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç, eğitim ve öğretime büyük önem verdiklerini çünkü geleceğe yatırım yapmanın en güzel hizmetin bilgi donanımlı ve bilinçli bireyler yetiştirmek olduğunu bu açıdan okullar inşa ettiklerini toplumsal eğitime büyük önem verdiklerini kaydetti.


İlim Yayma Cemiyeti Kayseri Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Doğan ise yaptığı açıklamada “Melikgazi Belediye Başkanımız Sayın Memduh Büyükkılıç’a bizi kırmayıp davetimize icabet ettiği için teşekkür ediyoruz. Başkanımız zaten her zaman yanımızda, destekçimiz. Allah ondan ve ekibinden razı olsun. Bir eğitimci olarak Melikgazi’de görev yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çünkü eğitimin ve eğitimcinin dostu bir belediye başkana sahibiz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Dağlarda çiriş otu bereketi Doğu Anadolu Bölgesinde ve Erzincan’da bu günlerde çarşı pazarda sıkça görülen çiriş otu dağlarda yaban hayvanlarının da ilgisini çekiyor. Bahar ayları ile birlikte Erzincan’ın yüksek kesimlerinde ortaya çıkan çiriş otu vatandaşlar tarafından toplanmaya başlandı. Munzur Dağlarında yerli ve yabancı birçok kişiye rehberlik yapan Murat Aydemir, yaptığı gözlemlerde dağ keçilerinin de çirişi yediğini ifade etti. Dağlarda doğal olarak yetişen çirişten birçok yemek yapıldığını anlatan Aydemir, çirişten yapılan turşunun ayrı bir lezzet olduğunu söyledi. İnsanlar yüzyıllardır yaşamın neredeyse her alanında bitkilerden faydalanıyor. Bazı bitkiler tıbbi faydaları sebebiyle sağlık alanında kullanılırken bazı bitkiler besin bazıları ise boya ya da süs bitkileri olarak kullanılıyor. Çiriş otu da bu bitkilerden bir tanesi. Latincede Asphodelus aestivus L. olarak bilinen ve Zambakgiller familyasına ait olan çiriş otu, çoğu bölgede güllük, dağ pırasası, kirkiş otu, sarı zambak, yabani pırasa ve yeling otu olarak biliniyor. Toplumun büyük bir kısmı bazı hastalıkların tedavisinde tıbbi bitkilere başvuruyor. Bitkisel tedavi yöntemlerinin yan etkilerinin olmadığı ya da daha az olduğu düşünülmesi buna büyük bir etken olarak gösteriliyor. Çiriş otu da bölgede halkın tercih edilen bitkilerin başında yer alır. Çirişten birçok yemek yapılıyor Meryem Badayman, Ekin Dinçel ve Ayla Ünver Alçay tarafından yapılan bir araştırmada çirişin; yabani bir ot olup yenilebilmesinin yanında vitamin, antioksidan, lif ve mineral içerikleri ile vücudu besleyen özelliğe sahip olması sebebiyle yaygın olarak tüketildiği belirtildi. Çiriş otu, Afrika, Arap ülkeleri, Türkiye, Mısır ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde görülen bir bitki türü. Türkiye’de Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor. Çiriş otu genel olarak zararsız ve faydaları ile ön planda olan bir bitki olarak biliniyor. Bunun yanında çirişin yaprakları henüz tazeyken de yenilebiliyor. Ayrıca çirişten çorba ve birçok yemek de yapılıyor. Haşlandıktan sonra yumurta ile kavrulması ya da peynirle de karıştırılarak yufka ekmek içinde yeniliyor. Ayrıca kaşila diye adlandırılan bir yemeği de yapılıyor. Sevilen yemeklerden biri olan kaşila, çirişin kaynatılıp, içerisine bulgur katılarak, katılaşıncaya kadar pişirilmesiyle yapılıyor. Katılaştıktan sonra içi çukurlaştırılarak yağ dökülüp ve servis edilip yeniliyor.