GENEL - 22 Kasım 2017 Çarşamba 10:06

Büyükşehir’den toplu taşıma sürücü akademisi

A
A
A
Büyükşehir’den toplu taşıma sürücü akademisi

Büyükşehir Belediyesi Kayseri Ulaşım A.

Büyükşehir Belediyesi Kayseri Ulaşım A.Ş. ile KAYMEK, İşkur ve Özel Halk Otobüsçüleri Esnaf Odası tarafından gerçekleştirilen proje ile iş garantili Kayseri Toplu Taşıma sistemi için Sürücü Yetiştirme Programı başlatıldı.


Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş.’nin paydaşlarıyla başlattığı Sürücü Akademisi kapsamında sürücülerin, beden dili, iletişim becerileri, davranışsal yaklaşım, stres yönetimi, şoför psikolojisi, verimli ve güvenli sürüş eğitimleri alarak toplu taşıma sürücüsü olması hedefleniyor. Başlatılan eğitim programı ile bundan sonra gerekli şartları sağlamayan ve bu eğitimi başarı ile tamamlayamayan şoför adayları toplu taşıma sürücü lisansı alamayacak.


Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, toplu taşımanın insanların günlük hayattaki ulaşım ihtiyacını karşıladığını ve toplum yaşantısında çok önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Toplu taşımada hizmet kalitesini en çok etkileyen faktörün sürücüler olduğunu ifade eden Başkan Çelik, “Yapılan çalışmalar sonucunda görülmektedir ki toplu taşıma sistemi içindeki olumlu veya olumsuz yolcu geri bildirimlerinin %80-90’ı araç sürücüleri ile doğrudan veya dolaylı olarak ilgilidir. Hem toplum hayatına bu kadar fayda sağlayan toplu taşımanın daha iyi noktaya taşınması hem de gün içinde yüz binlerce insanın hayatına bir şekilde temas eden bu hizmetin daha kaliteli verilmesi için çalışmalarımız sürmektedir. Bu anlamda kendi bünyemizde ve özel halk otobüslerinde çalışan sürücülerimizi eğitmek için iş garantili toplu taşıma sürücü akademisini başlatıyoruz. Akademiden mezun olan eğitim almış sürücülerimizi istihdam ederek hizmet kalitemizi artıracağız” dedi.


Toplu Taşıma Sürücü Akademisi’ne katılmak isteyenler başvurularını KAYMEK Sümer Tesisleri’ne yapabilecekler. Başvuruların 24 Kasım Cuma gününe kadar yapılması gerekiyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın CHP’li Tetik’den Nazilli’ye Halk Market müjdesi CHP Nazilli Belediye Başkan adayı Dr. Ertuğrul Tetik, göreve gelir gelmez ilk hizmet olarak enflasyona karşı vatandaşların mutfağına nefes aldıracak, tamamen yerli ve doğal gıdaların piyasanın altında satışa sunulacağı belediye iştiraki olan Halk Marketler zincirlerini açacağını müjdeledi. 31 Mart Belediye Başkanlığı seçimine 2 gün kala bir proje daha açıklayan CHP’li Ertuğrul Tetik, İhtiyaç sahiplerinin temel gıda ve hijyen ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Belediye iştiraki olacak olan Halk marketler zincirini hayata geçireceğini açıkladı. Nazilli’nin farklı Mahallelerinde açılacak olan Halk Marketlerde, enflasyona karşı vatandaşların mutfağına nefes aldıracak olan proje için tüm altyapı ve fizibilite çalışmalarını ekonomistler tarafından hazırlandığını açıklayan Tetik, kaliteli ve güvenilir ürünlerin uygun fiyatlara üreticiye sunulacağı, aynı zamanda istihdam oluşturacak olan bu proje kapsamında halka sağlıklı, ekonomik ve güvenilir bir şekilde gıda ulaştırılacağını ifade etti. ’Emekliye indirim kartı’ Nazilli ve Aydın bölgesindeki çiftçiler tarafından üretilen doğal ve sağlıklı ürünlerin satışa sunulacağı Halk Marketlerde, emekli vatandaşların da unutulmadığını belirten CHP’li Belediye Başkan Adayı Tetik, "Aydın Büyükşehir Belediyesinin Ege et marketlerinde uyguladığı emekli kart sistemini de halk marketlerde uygulayacağız. Nazilli’de ilk bir yıl içerisinde çeşitli mahallelerde yaygınlaşacak olan Halk Marketler zinciri Nazilli halkının mutfak giderlerine önemli tasarruf sağlayacak" dedi.