YEREL HABERLER - 21 Temmuz 2017 Cuma 10:49

Cinayet şüphelisi 2 kişi tutuklandı

A
A
A
Cinayet şüphelisi 2 kişi tutuklandı

Kayseri’de 69 yaşındaki Sayal Say’ın öldürülerek 30 metrelik tünele gömülmesi olayıyla alakalı gözaltına alınan 4 kişiden 2’si tutuklandı.

Kayseri’de 69 yaşındaki Sayal Say’ın öldürülerek 30 metrelik tünele gömülmesi olayıyla alakalı gözaltına alınan 4 kişiden 2’si tutuklandı.


Kayseri’de 10 Nisan 2017’de Kocasinan ilçesine bağlı Hasanarpa Mahallesi’nde meydana gelen olayda, çocukları yurt dışında kalan Sayal Say’dan (69) bir süre haber alamayan mahalle muhtarı, durumu jandarma ekiplerine bildirmişti. İhbarın ardından Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri ile Kocasinan Merkez Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda, şüpheliler Ahmet İ. ve Mustafa K. İzmir’de yakalanarak gözaltına alınmıştı. Ekipler, cinayete kurban giden Sayal S.’nin cesedini, 6 saatlik çalışma sonucunda define aramak için kazılan 30 metrelik tünelde toprağa gömülü halde bulmuştu.


Soruşturmayı yürüten ekipler, olayla ilgili Mustafa K.’nın annesi Emine K. ve mahalle sakini Ahmet M.’yi de gözaltına aldı. Dün geçirildikleri sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen şahıslardan Mustafa K. ve Ahmet İ., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Vali Ünlü: “İlimizin turizm potansiyelini daha ileriye taşımalıyız” 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası sebebiyle, İI Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, Manisa Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Cihan Dirik, Manisa Seyahat Acentaları Derneği Başkanı Ramazan Satır, Manisa Gastronomi Derneği Başkanı Gizem Tarım, Manisa Turizm İşletmecileri Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Naim Dilki, Suat Gökbel ve İnanç Atılgan’dan oluşan heyet Vali Enver Ünlü’yü ziyaret etti. Ziyarette İl Kültür ve Turizm Müdürü Sudak ve beraberindeki heyet, Turizm Haftası münasebetiyle Manisa’da düzenlenecek etkinlikler hakkında Vali Ünlü’ye bilgi verdi. Manisa’da ticaretin, sanayinin ve tarımın yanında turizm alanında daha da gelişmesi için güzel yatırım ve çalışmaların yapıldığını belirten Vali Ünlü, “İlimizin turizm potansiyelini daha ileriye taşımalıyız. Bu konuda İI Kültür ve Turizm Müdürlüğü, dernekler, acenteler olmak üzere herkese önemli görevler düşüyor. Valilik olarak bizimde öncelik haline getirdiğimiz konulardan bir tanesi turizm. Standartların arttırılması daha fazla turistin ilimize gelmesinin sağlanması temel görevlerimiz arasında gözüküyor. Bu konuda herkesin ortak aklıyla kentin, bütün dinamiklerinin katkılarıyla bunu ileri taşınmamız gerektiğini düşünüyorum. Turizm sektörünün gelişmesine katkı sağlayan tüm kesimlere teşekkür ederek, turizm sektöründe hizmet veren kurum ve kuruluşlar ile sektör çalışanlarının Turizm Haftasını kutluyorum” dedi.