YEREL HABERLER - 22 Mart 2017 Çarşamba 11:48

‘Cıvıklı’ ve ‘gacer buğdayı’ 1.Ulusal Coğrafi İşaretler Buluşmasında

A
A
A
‘Cıvıklı’ ve ‘gacer buğdayı’ 1.Ulusal Coğrafi İşaretler Buluşmasında

Develi Belediyesi, 1.

Develi Belediyesi, 1.Ulusal Coğrafi İşaretler Buluşmasında ‘cıvıklı’ ve ‘gacer buğdayı’nı tanıttı.


81 ilin ürünlerinin sergilendiği buluşmada Develi Belediyesi de patentini aldığı ‘cıvıklı’ ve patentini almak için tanıtımını yaptığı ‘gacer’ bitkisiyle buluşmaya katılarak bilgiler verip tanıtımında bulundu. Törenin ardından Bakan Özlü, 81 ilin coğrafi işaret standını gezdi, il temsilcileriyle sohbet etti ve yörelere özel ikramları tattı. Develi Cıvıklısını da tadan Bakan Özlü, gacer bitkisinin de en kısa sürede patentinin alınarak maksimum fayda elde edilmesi dileğinde bulundu.


Dr. Faruk Özlü, coğrafi işaretlere gereken önemin verilmesi halinde, birçok fayda elde edebileceğini, tüketicilerin üstün özelliklere sahip ürünlere daha fazla yöneleceğini ve dolayısıyla da ürünlerin katma değerinin zaman içinde artacağını belirtti. Bunun da o yörelerin gelirini arttırdığı gibi, kırsal kesimdeki istihdamı da arttıracağını, şehirlere doğru olan göçü yavaşlatabileceğine işaret eden Bakan Özlü, "Dünyadaki başarılı örneklere baktığımızda, coğrafi işaretli ürünlerin ihracatının ülkenin toplam ihracatında önemli bir oran tuttuğunu görebiliyoruz. Yani coğrafi işaretli ürünlerimizi değerlendirmemiz, ihracatımızı arttırmak ve cari açığımızı düşürmek açısından da önem arz ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Balıkesir merkezli 2 ilde düzenlenen “Mahzen-31” operasyonlarında elebaşılığını İsmail Yavuz’un yaptığı organize suç örgütü çökertildi Balıkesir merkezli 2 ilde jandarma tarafından düzenlenen “Mahzen-31” operasyonlarında elebaşılığını İsmail Yavuz’un yaptığı organize suç örgütü çökertildi. Operasyonlarda elebaşının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 8 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Balıkesir merkezli 2 ilde jandarma tarafından düzenlenen “Mahzen-31” operasyonlarında elebaşılığını İsmail Yavuz’un yaptığı organize suç örgütünün çökertildiğini belirterek operasyonlarda elebaşının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 8 şüphelinin yakalandığını açıkladı. "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; suçta kibirlenenlere, halkımızın huzurunu kaçıranlara, organize suç örgütlerine ve çetelere göz açtırmayacağız. Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim edeceğiz" diyen Bakan Yerlikaya operasyonla ilgili şu bilgileri verdi: "Kepsut Cumhuriyet Başsavcılığı, Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde; Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu; Balıkesir ve Bursa’da düzenlenen operasyonlarda ’Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti, Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma, Yağma ve Hırsızlık’ suçlarını örgütlü olarak işleyen organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; borçlandırma yoluyla alıkoyma, silahla tehdit ve darp, gasp ve hırsızlık, yağma ve eziyet, uyuşturucu madde imalatı ve satışı yaptıkları tespit edildi. Operasyonlar sonucu; av tüfekleri, muhtelif miktarda uyuşturucu madde, suçta kullanıldığı tespit edilen çok sayıda cep telefonuna el konuldu. Kepsut Cumhuriyet Başsavcılığımızı ve operasyonları gerçekleştiren kahraman jandarmamızı tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle."
Nevşehir 23 Nisan kutlamaları gökyüzünde başladı Kapadokya’da sabahın erken saatlerinde havalanan sıcak hava balonları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için Türk Bayrakları ile havalandı. UNESCO Dünya Kültürel ve Doğal Miras Listesi’ndeki Kapadokya’da turistlerin Kapadokya’yı kuşbakışı izlemesine imkân sunan sıcak hava balonları, gün doğumundan önce tur için hazırlandı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 104. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için görevlilerce sepetlerine Türk Bayrakları ve Atatürk posterleri asılan balonlar, güneşin yüzünü göstermesiyle peş peşe gökyüzüne havalandı. Balon pilotu İbrahim Daşdeler, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan’ı Türk Bayrakları ile gökyüzünde kutlayacağız. Umarım coşkuyla kutladığımız bu gelenek her yıl devam eder” şeklinde konuştu. Kapadokya tatili için Eskişehir’den gelen Seval Çıraklı yaptığı açıklamada, “Görsel bir şölen var. Bu nedenle çok heyecanlıyız. Bugün 23 Nisan olması da çok önemli” dedi. Kardelen Çıraklı da “Bugün 23 Nisan, Kapadokya’ya geldik ve balonları izliyoruz. Hem bizim için çok coşkulu bir gün, benim için de heyecanlı bir gün. Burası çok güzel. Gelmek isteyen varsa mutlaka öneriyorum” ifadelerini kullandı. 10 yaşındaki Mahmut Emin Özacar “Bugünü iyi ki yapmışlar. Çünkü biz eğleniyoruz. Benim en mutlu olduğum gün 23 Nisan. Atatürk’e teşekkür ederim, bugünü bize armağan ettiği için” şeklinde konuştu. Öğretmen Berivan Tilki de yaptığı açıklamada “Kapadokya’yı görmek için Adana’dan geliyorum. Ben de bir öğretmenim. Güzel nesiller yetiştirmek bizlerin görevi. Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı kutlu olsun” dedi.