YEREL HABERLER - 26 Nisan 2016 Salı 13:53

Cumhurbaşkanı'na Destek İçin Yollara DÜşen Erol Özavcı Kayseri'ye Geldi

A
A
A
Cumhurbaşkanı'na Destek İçin Yollara DÜşen Erol Özavcı Kayseri'ye Geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başkanlık Sistemi’ne destek olmak için 20 gün önce yola çıkan DSP Eski Genel Başkan Adayı Erol Özavcı, Kayseri’ye geldi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanlık Sistemi’ne destek olmak için, tek kişilik destek yolculuğuna çıkan Demokratik Sol Parti Eski Genel Başkan Adayı, Erol Özavcı’nın, son durağı Kayseri oldu.
“BEN CUMHURBAŞKANININ NEFERİYİM…”
Kendisini, ‘Cumhurbaşkanı’nın neferi’ olarak tanımlayan Erol Özavcı, “Yeni milli demokratik Türkiye’nin ilk başkanı, özgürlüğün ve eğilmezliğin şahsiyetli dik duruşu ve bağımsızlığın anıt ismi yükselen yeni Türkiye’nin kurucusu, memleketin kurtarıcısı, milli çelik iradenin lokomotifi ve sembol ismi, milletin evladı, memleketin adamı Recep Tayyip Erdoğan... Ben Eski Demokratik Sol Parti Genel Başkan Adayı Erol Özavcı olarak, yani bu milletin bir evladı olarak, Türkiye Cumhuriyeti devletinin bir vatandaşı olarak bu milletin kadrini, kıymetini, değerini bilmek ve hakkını teslim etmek adına ona destek olmak, kutlu yürüyüşüne katkı vermek, misyonunu geleceğe taşıyarak yaşatmak için bu faaliyeti başlattım ve yollardayım. Onun yürüyüşü dik durmak, şahsiyeti ve onurlu olmak, adalet ve kalkınma demektir. Onu yürüyüşü mazlumların, mağdurların, mahrumların kısacası tüm dünya düşkünlerinin sesi, diriliş, kalkışı ve direnişi demektir.” diye konuştu.
“DSP’Lİ ARKADAŞLARIMIN ELEŞTİRİLERİNE ALDIRMIYORUM”
Demokratik Sol Parti’nin eski genel başkan adayı olmasına rağmen, AK Parti’den gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destek olmasının, kendi partilileri tarafından eleştirilmesine aldırmadığını "vurgulayan Erol Özavcı, sözlerini şöyle sürdürdü:
“İdeoloji çok farklıdır. Ama vatan, millet, bayrak olunca değişir. Aslında ideoloji diye bir şey yoktur. Bana göre en önemli şey vatan, bayrak ve millettir. Bütün siyasi parti liderlerinin ideolojisinin vatan, bayrak ve millet olması gerekir. Bunlar gerçekten vatanı, milleti seviyorsa birlik ve beraberliğin tam zamanıdır. Kendi partimin görüşü ne olursa olsun benim için fark etmez. Bizim görüşümüz bir olmuş olsaydı diğer siyasilerin görüşleri aynı olsaydı bugün böyle bir kavga olmazdı. Ben buradan onlara da mesaj gönderiyorum. Gelsinler bugün birlik ve beraber olma zamanıdır. Bir dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de bugün sayın Cumhurbaşkanımıza sahip çıkması lazım.”
YOLCULUK MASRAFLARI KENDİSİNE AİT
Evli ve 4 çocuk babası, Kocaeli Üniversitesi öğrencisi 38 yaşındaki Erol Özavcı, yolculuk masrafları için herhangi bir sponsorluk almadığının, kendi çabaları ile destek yolculuğunu sürdürdüğünün altını çizdi. Gittiği şehirlerde insanların kendisine destek verdiğini ve Cumhurbaşkanı’na selam gönderdiğini de dile getiren Erol Özavcı, “Cumhurbaşkanımızın benim bu yolculuğum hakkında bilgisi yoktur. Ama muhakkak basının aracılığıyla gördüğünü düşünüyorum.” ifadelerinde kullandı.
2 ay içerisinde destek yolculuğunu tamamlamayı planlayan Erol Özavcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resimlerini bezediği aracı ile Kayseri’den sonra Malatya’ya hareket etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir