YEREL HABERLER - 27 Temmuz 2016 Çarşamba 09:56

“Dedeleri Çanakkale’de, torunları meydanlarda destan yazdı"

A
A
A
“Dedeleri Çanakkale’de, torunları meydanlarda destan yazdı"

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 15 Temmuz’dan bu yana her akşam, Demokrasi Meydanı’nda vatandaşlarla bir araya geliyor.
Türkiye’nin tarihi bir dönem yaşadığını belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, halkın sokaklara çıkarak destan yazdığını, Cumhuriyet’e, devletine ve milletine sahip çıktığını söyledi.
15 Temmuz’dan bu yana her akşam, Cumhuriyet Meydanı’nda demokrasi nöbeti tutan vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Memduh Büyükkılıç, Türkiye’nin çok önemli bir süreç yaşadığını belirterek, “Tarihi bir dönem yaşıyoruz. Cumhuriyet Meydanı’ndayız. 15 Temmuz’da yaşanan darbe kalkışmasının ardından Başkomutanımız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla, halkımız Türk Bayrakları ile sokaklara çıktı, meydanları doldurdu. Sadece Türkiye değil, dünya tarihi açısından da bir dönüm noktasını yaşıyoruz. Destan ve tarih yazılıyor.” dedi.
Başkan Büyükkılıç, 15 Temmuz’dan bu yana her gece meydanların sabahlara kadar dolu olduğunu dile getirerek, “15 Temmuz’un ardından bir destan yazıldı. Halk sokaklara çıkarak darbe yapmak isteyenlere gerçek anlamda darbe vurdu. Tarih yazıldı. Artık bu bizim şanlı tarihimiz” diyerek çocukların ileride bugünleri bu şekilde hatırlayacağını ifade etti.
Başkan Büyükkılıç, her gece aynı şevk, heyecan ve coşkunun yaşandığına dikkati çekerek, “Cumhurbaşkanımızın vereceği talimata kadar bu nöbeti devam ettiriyoruz. Vatandaşlarımız her gece, gün aydınlanana kadar buradan ayrılmıyor. Halkımız, Cumhuriyet’e, devletine ve milletine sahip çıktı. Tüm halkımıza şükranlarımı sunuyorum. Kayseri, güzel bir sınav ve ders verdi.” şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir