YEREL HABERLER - 23 Ekim 2016 Pazar 12:43

Demokrat Parti Kayseri İl Başkanı İsmet Özbakal:

A
A
A
Demokrat Parti Kayseri İl Başkanı İsmet Özbakal:

Demokrat Parti Kayseri İl Başkanı İsmet Özbakkal, yaptığı açıklamasında, "Bu yüce milleti bir arada tutan, kaynaştıran, tanklara, silahlara göğsünü siper etmesine vesile olan şey, demokrasi harcıdır. Bu açıdan güçlü bir demokrasi; güçlü bir bağ, güçlü bir birliktelik, güçlü bir beraberlik ve huzur demektir" ifadesinde bulundu.
"Cumhuriyetin 93.yılında gücün yegâne kaynağı yüce milletten alan, demokrasiyle taçlandırılmış Cumhuriyeti, sorunsuz bir Türkiye olması dileğimle kutluyorum" diyen İsmet Özbakkal, "Cumhuriyet dünya üzerinde ki ülkelerde uygulanabilen en insancıl en demokratik yönetim şekillerinden birisidir. Hatta en iyisidir denilebilir. Çünkü cumuhuriyette bir seçme özgürlüğü vardır. Ülkenin başına gelecek olan kişiyi, partiyi ve ya oluşumu halk seçebilme hürriyetine sahiptir. Aynı zamanda da ülkeyi yönetenleri bir şekilde denetleme ve gerektiğinde hukuken şikayetçi olma hakkı da cumhuriyet ilkeleri içerisinde yer almaktadır." ifadesinde bulundu.
Özbakkal, "Bulunduğumuz coğrafyada. Topraklarımız çok değerli olduğundan savaşlarla yıkılmayan ülkemizi kalleş örgütlerin dış destekli planlarıyla güzelim ülkemizin vatandaşlarının kanı akıtılmakta. Şunu herkes bilsin hiç bir güç Türkiye cumhuriyetini bölüp parçalamayacak. Son günlerde yapılan operasyonları destekliyor. Tüm şehitlerimize rahmet diliyorum. Cesur insanların tercihi; demokrasiden yana olmaktır" diyerek açıklamasını şu şekilde sürdürdü:
"15 Temmuz’u devlet ve beka meselesi olarak gördüğümüzdür. Türk Milleti için, “büyük Türkiye” ideali için yarım asrı aşkındır inandığımız demokrasi, 15 Temmuz’da da ispat olduğu üzere aynı zamanda harcımızdır. Bu yüce milleti bir arada tutan, kaynaştıran, tanklara, silahlara göğsünü siper etmesine vesile olan şey, demokrasi harcıdır. Bu açıdan güçlü bir demokrasi; güçlü bir bağ, güçlü bir birliktelik, güçlü bir beraberlik ve huzur demektir.
Hedefimiz demokrasidir, milli birliğimizdir.
Milletimizin sokaklarda değil, sandıklarda demokrasi nöbeti tuttuğu günler dileğiyle…
Sokaklarda olan, darbeye karşı duran insanlarımıza minnet duyuyor, bununla anlattığımız için Allah’a hamd ediyor, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza, demokrasi şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz.
Yüce Türk Milleti, Cumhuriyet rejimi ile kazandığı evrensel ve medeni değerleri, hayatının vazgeçilmez prensipleri olarak benimsemiş, Cumhuriyet’e olan inancı sayesinde karşılaştığı problemleri de birlik ve beraberliğinden taviz vermeden aşmayı bilmiştir.
Cumhuriyet; dili, bayrağı, marşı ve başkenti, temel nitelikleri ile ülkesi ve milletiyle bölünemez bütünlüğü ifade etmekteyken, zihinleri cumhuriyet ve demokrasi kavramına muhalif doğmuş olanların tüm bu değerleri örselediği bir dönemden geçmekteyiz.
Demokrasi ile taçlanan Cumhuriyetimizin, Atatürk’ün dediği gibi, ‘İlelebet payidar kalacağı’ muhakkaktır. Derdi demokrasi ve hürriyet olan, “Yeter Söz Milletindir” diyebilen, demokrasi ve cumhuriyet şuuru zinde milletimin, her ferdi ile birlikte cumhuriyetimizi her daim geliştirme noktasının bilincindedir."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir