GENEL - 21 Ekim 2018 Pazar 12:53

Doğa yürüyüşünde 120 bin pullu sazan balığı suyla buluşturuldu

A
A
A
Doğa yürüyüşünde 120 bin pullu sazan balığı suyla buluşturuldu

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş’ nin doğa seni çağırıyor etkinliği kapsamında Sarımsaklı Baraj gölünde 120 bin pullu sazan balığı su ile buluşturuldu.


Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin bünyesindeki Spor A.Ş tarafından düzenlenen ‘Doğa Seni Çağırıyor’ etkinliği Sarımsaklı Baraj gölünde 7 kilometrelik yürüyüşle yapıldı. Etkinlik kapsamında vatandaşlar mahallelerinden otobüslerle alınarak etkinliğin yapılacağı alana getirildi. Vatandaşlar burada oluşturulan 7 kilometrelik parkurda yürüyüş yaptı. Yürüyüş sonunda vatandaşlara kumanya ikramında bulunulurken, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Çelik de vatandaşlarla beraber yürüyüş parkurunu tamamladı. Yürüyüş sonrasında vatandaşlarla beraber sohbet eden Başkan Mustafa Çelik vatandaşların dertlerini dinleyerek onlarla fotoğraf çektirdi.


Yapılan etkinlik hakkında bilgi veren Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Çelik, Büyükşehir olarak ilkleri ve enderi yapmakta öncü olduklarını söyledi. Halkın etkinliğe yoğun ilgi göstermesinin kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Çelik, “Bugün de kitle sporları anlamında yaptığımız bir etkinliğin içerisindeyiz. Doğa seni çağırıyor başlığı altında yaptığımız spor faaliyetidir. Televizyonda veya radyoda reklam yapmadan sosyal medya sayfalarımızda duyurduğumuz bu faaliyete 12 bin kişi katıldı. Mahallelerinden otobüsümüz ile kendilerini alıyoruz ve buraya getiriyoruz. Yürüyüş sonunda farklı etkinlikleri kimi çocuğumuz futbol kimi çocuğumuz ise basketbol oynuyor. Bu tür etkinliklerin bizi en mutlu edeni ise halkımızın yoğun ilgi göstermesidir. Çok şükür yaptığımız her işte de vatandaşın yoğun ilgisi oluyor. Şimdi yaptınız iş kaliteli olursa herkes takdir ediyor. Kardeşlik ve dostluk buradadır. Bu tür etkinliklerle hepsini bir yaşatabiliyorsunuz. Böyle güzellikler yapınca da herkes tasnif ederek buraya geliyor. Başvuru sayımız 8 bin civarındaydı ama şuan 12 bin kişiyi burada ağırlıyoruz. Bu etkinliğimizin sonunda da yapacağımız sosyal etkinlik ise Sarımsaklı Baraj gölüne balık bırakacağız. 120 bin balığı biz su ile buluşturacağız” diye konuştu.



“Doğa sporları merkezi yapacağız”


Sarımsaklı Baraj alanını sözleşme ile Devlet Su İşlerinden devraldıklarını vurgulayan Başkan Çelik, vatandaşlara da bir müjde vererek baraj alanına doğa sporları merkezi yapacaklarını ifade etti. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Çelik: “Sözleşmeyle bu alanı biz devraldık. Gelecek sene bu baraj ve civarında çok farklı bir projemiz geliyor. Burayı doğa sporları merkezi yapacağız. Buraya gelen insanlar balık tutmak isteyecek. Şimdiden balıklarını göle bırakalım da seneye kadar da balıklar olsun istedik” dedi.


Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Çelik daha sonra vatandaşlarla beraber 120 bin balığın su ile buluşturulacağı alana gelerek balıkları göle bıraktı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Dünya çocukları Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Çocuk ve Uçurtma Şenliği kapsamında Antalya’ya gelen konuk ülke çocukları, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer’i ziyaret etti. Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için 15 ülkeden Antalya’ya gelen konuk ülke çocuklarını misafir etti. Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan, Endonezya, Tataristan, Romanya, Estonya, Özbekistan, Litvanya, Kırgızistan, Polonya ve Türkiye’den gelen dünya çocuklarını ağırlayan Genel Sekreter Cansel Tuncer, çocukların bayramını kutlayarak etkinlikler hakkında bilgi verdi. “23 Nisan tüm dünya çocuklarının bayramı” 23 Nisan’ın yalnızca Türkiye’nin değil, tüm dünya çocuklarının bayramı olduğunu aktaran Tuncer, “Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği bu anlamlı bayramda bizlerle birlikte olduğunuz için teşekkür ediyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek adına sizleri ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı coşkuyla kutlamak için muhteşem bir etkinlik programı hazırladık. Bugün Sevgi Korteji ile başlayacak kutlamalar ile 19-23 Nisan tarihleri arasında çocukların doya doya eğlenebilmesi için müzik ve dans gösterileri, yarışmalar ve pek çok etkinlik düzenlenecek. 15 ayrı ülkeden Antalya’mıza gelerek bayrama katılan 500 konuk çocuğun unutulmaz hatıralarla evine döneceğine inanıyorum" diye konuştu. Ziyaret sonunda misafir çocuklarla hediye alışverişinde bulunuldu. Konuk ülke çocukları ülkelerinden getirdikleri birbirinden farklı objeleri hediye ederken Antalya Büyükşehir Belediye Genel Sekteri Cansel Tuncer çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.
Zonguldak Jandarma üniforması ile GBT kontrolü yaparken polise yakalandı Zonguldak’ta jandarma üniforması ile esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yapan bir kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde M.K. isimli bir kadın gittiği alış veriş merkezinde sivil kıyafetlerini değiştirerek, yanında getirdiği askeri üniformayı giydi. 24 yaşındaki M.K., elindeki telefonla ilçe merkezindeki Meydanbaşı Caddesi’ndeki esnaflara GBT sorgulaması yaptı. Cadde boyunca iş yerlerini gezen kadın, suç kaydını kontrol edeceğini söyleyerek esnafların kimliklerini istedi. GBT sorgulaması yaptığını söylemesinin ardından esnaflara kimliğini veren kadın daha sonra ise sahil kenarında bulunan Uzunkum Caddesindeki kafelere girerek, içeride oturan müşterilerin kimliklerini istedi. Bir müşteri ise durumundan şüphelendiği kadın nedeniyle 112’yi arayarak ihbarda bulundu. İhbar üzerine Ereğli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, olay yerine hareket etti. Jandarma üniformalı kadına suç üstü yapan polis ekipleri, askeri personel olduğunu gösteren kimlik kartını sordu. Kartın bulunmadığını öğrenen ekipler, kadının kimliğini alarak GBT sorgulaması yaptı. Sözleşmeli öğretmen olduğu tespit edilen H.K.’nın, daha önceden de herhangi bir suç kaydının bulunmadığını belirledi. Gözaltına alınan kadın polis nezaretinde kıyafetleri değiştirmesi amacıyla yeniden alış veriş merkezine götürüldü. Polisin kimlik sorduğu kadın, önce bir konu için geldiğini söyledi. Polisleri atlatamayacağını anlayan kadın, askerlik mesleğine karşı hevesi olduğunu, kendisinin öğretmenlik yaptığını söyledi. Tiyatro gösterisi için jandarma üniforması giydiğini de sözlerine ekleyen kadın, bindirildiği polis aracında ise ağlayarak pişman olduğunu söylediği öğrenildi. Sözleşmeli öğretmen olduğu tespit edilen kadın ifadesinin ardından adli makamlara çıkartılacak.